Everest Ayurveda Herbatka BHRINGARAJ 100g - Wzrost włosów
Herbatka wzmacniająca przyrost włosów. Zapobiega przedwczesnemu siwieniu i wypadaniu włosów, odżywia cebulki włosów i skórę głowy. Zapobiega wysuszaniu się skóry i powstawaniu łupieżu. Pomaga przy problemach z łuszczycą i swędzeniem skóry. Korzystnie wpływa na wygląd i wytrzymałość włosów, wspomaga paznokcie i polepsza ich stan.
Skład:
Curcuma longa (kurkuma długa- korzeń), Centella asiatica (wąkrotka azjatycka- liść), Terminalia bellirica (Bibhitaka- owoc), Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy- owoc), Glycyrrhiza glabra (lukrecja gładka- korzeń)
Sposób uzycia:
Zaleca się spożywać 6 gram produktu dziennie. Jedną łyżeczkę suszu roślinnego tj.: 2 g zaleć ok. 200 ml wrzątku i gotować od 3 do 5 minut, gotową herbatkę spożywać ciepłą lub gorącą trzy razy dziennie najlepiej przed jedzeniem. W razie potrzeby można słodzić miodem.
Wartości odżywcze Everest Ayurveda Herbatka BHRINGARAJ 100g - Wzrost włosów
Produkt zawiera
1 porcja (6 g)
% RWS
Curcuma longa (kurkuma długa- korzeń
2 g
0%
Centella asiatica (wąkrotka azjatycka- liść)
1 g
0%
Terminalia bellirica (Bibhitaka- owoc)
1 g
0%
Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy- owoc)
1 g
0%
Glycyrrhiza glabra (lukrecja gładka- korzeń)
1 g
0%
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Everest Ayurveda Herbatka SLESAKA 100g - Stawy i reumatyzm
Herbatka zwiększa ruchomość stawów, przynosi ulgę przy problemach związanych z reumatyzmem oraz bólami układu ruchu. Zmniejsza stany zapalne stawów i bóle przy artrozie, przynosi ulgę przy problemach z opuchlizną i obrzękiem stawów. Likwiduje zesztywnienie i wzmacnia tworzenie się płynu stawowego.
Skład:
Tinispora cordifolia (Guduchi trzon) Cinnamomum cassia (cynamonowiec wonny kora, liść), Mentha arvensis (mięta polna- liść), Cinnamomum zeyllanicum (cynamonowiec cejloński- kora), Pinus sylvestris (sosna zwyczajna- owoc)
Sposób przyrządzenia:
Zaleca się spożywać do 4 gram produktu dziennie. Jedną łyżeczkę suszu roślinnego tj.: 2 g zaleć ok. 200 ml wrzątku i gotować od 3 do 5 minut, gotową herbatkę spożywać ciepłą lub gorącą trzy razy dziennie najlepiej przed jedzeniem. W razie potrzeby można słodzić miodem.
Wartości odżywcze Everest Ayurveda Herbatka SLESAKA 100g - Stawy i reumatyzm
Suplement diety
Produkt zawiera
1 porcja (4 g)
% RWS
Tinispora cordifolia (Guduchi trzon)
1 g
0%
Cinnamomum cassia (cynamonowiec wonny kora, liść)
1 g
0%
Mentha arvensis (mięta polna- liść)
1 g
0%
Cinnamomum zeyllanicum (cynamonowiec cejloński- kora)
0,5 g
0%
Pinus sylvestris (sosna zwyczajna- owoc)
0,5 g
0%
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Everest Ayurveda Herbatka GAURI 100g - Kandydoza i egzemy skórne
Herbatka Gauri to mieszanka ziołowa polecana przy występowaniu kandydozy, egzemy skórnej, opryszczki i aft. Pomyslnie działa w stanach chronicznego zmęczenia.
Skład herbatki GAURI:
Curcuma longa, santanum album, Cinnamomum cassia, foeniculum vulgare, Emblica oficinalis, Zingiber officinale, pterocarpus marsupium.
Zalecana pocja dzienna:
Do 3 szklanek dziennie.
Sposób przyrządzenia:
1 łyżeczkę od herbaty zalać wrzątkiem i parzyć 10 minut. Dla wzmocnienia działania leczniczego zaleca się wrzucić 1 łżeczkę od herbaty ziół na 1 szklankę gotującej się wody i gotować przez 3-5 minut. Odstawić na 10 minut. Profilaktycznie: płaską łyżeczkę na ½ litra wody. Dzienną porcję można parzyć w termosie.
Wartości odżywcze Everest Ayurveda Herbatka GAURI 100g - Kandydoza i egzemy skórne
Produkt zawiera
Sbstancje czynne
1 porcja (6 g)
% RWS
Cinnamomum cassia
1 g
0%
Curcuma longa
1 g
0%
Zingiber officinale
1 g
0%
Emblica oficinalis
1 g
0%
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Everest Ayurveda Herbatka VIDANGA 100g - Odchudzanie
VIDANGA Herbatka Odchudzanie. Polecana dla osób odchudzającym się i dbającym o sylwetkę. Polecana przy nadmiernej ochocie na jedzenie. Polecana przy tkance tłuszczowej.
Skład:
Gymnema sylvestre (gurmar), Inula helenium (oman wielki- kłącze), Curcuma longa (kurkuma długa-korzeń), Terminalia arjuna (migdałecznik arjuna-kora)
Sposób użycia:
Zaleca się spożywać do 8 gram produktu dziennie. Jedną łyżeczkę (miarka) suszu roślinnego tj. 2 g zalać ok. 200 ml wrzątku i gotować od 3-5 minut, ciepłą herbatkę spożywać cztery razy dziennie najlepiej przed jedzeniem. W razie potrzeby można słodizć miodem.
Wartości odżywcze Everest Ayurveda Herbatka VIDANGA 100g - Odchudzanie
Produkt zawiera
1 porcja (8 g)
% RWS
Gymnema sylvestre (gurmar)
2 g
0%
Inula helenium (oman wielki- kłącze)
2 g
0%
Curcuma longa (kurkuma długa-korzeń)
2 g
0%
Terminalia arjuna (migdałecznik arjuna-kora)
2 g
0%
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Everest Ayurveda Herbatka MAHAPHALA 100g - Dieta cukrzycowa
Himalajska herbatka ziołowa Dieta cukrzycowa MAHAPHALA. Herbatka polecana przy cukrzycy oraz nadmiernej ochocie na słodycze. Polecana przy regulacji przyjmowania płynów i wydalania moczu.
Składniki:
Gymnema sylvestre (gurmar-liść), Tinospora cordifolia (Guduchi-trzon), Ocimum sanctum (bazylia święta- ziele), Cymbopogon citratus (palczatka cytrynowa-liść) Syzygium cumini (czapetka kuminowa- nasiona)
Sposób użycia:
Zaleca się spożywać 4 gram produktu dziennie. Jedną łyżeczkę (miarka) suszu roślinnego, tj. 2 g zalać ok. 200 ml wrzątku i gotować od 3-5 minut, ciepłą herbatkę spożywać dwa razy dziennie najlepiej przed jedzeniem. W razie potrzeby można słodzić miodem.
Wartości odżywcze Everest Ayurveda Herbatka MAHAPHALA 100g - Dieta cukrzycowa
Suplement diety
Produkt zawiera
1 porcja (4 g)
% RWS
Gymnema sylvestre (gurmar-liść)
1 g
0%
Tinospora cordifolia (Guduchi-trzon)
1 g
0%
Ocimum sanctum (bazylia święta- ziele)
1 g
0%
Cymbopogon citratus (palczatka cytrynowa-liść)
0,5 g
0%
Syzygium cumini (czapetka kuminowa- nasiona)
0,5 g
0%
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Everest Ayurveda Herbatka ASHWAGANDHA 100g - Uspokojenie i dobry sen
- Herbatka ułatwiająca dobry odpoczynek i spokojny sen zawierająca tradycyjne zioło Ashwagandha, znane jako „żeń-szeń indyjski“
- Pomaga przy problemach z zasypianiem i bezsennością
- Zapewnia dobry, relaksujący i spokojny sen
- Uspokaja przy nerwowym wysiłku, zmniejsza rozdrażnienie i wspomaga równowagę psychiczną
Skład:
Centella asiatica (wąkrota azjatycka–liść), Withania somnifera (śpioszyn lekarski-korzeń), Asparagus racemosus (szparag groniasty-korzeń), Valeriana officinalis (kozłek lekarski-kłącze), Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy-owoc)
Sposób użycia:
Zaleca się spożywać 6 gram produktu dziennie. Jedną łyżeczkę suszu roślinnego tj.: 2 g zaleć ok. 200 ml wrzątku i gotować do 3 minut, gotową herbatkę spożywać ciepłą lub gorącą dwa razy dziennie najlepiej przed jedzeniem. W razie potrzeby można słodzić miodem. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
Wartości odżywcze Everest Ayurveda Herbatka ASHWAGANDHA 100g - Uspokojenie i dobry sen
Produkt zawiera
1 porcja (6 g)
% RWS
Valeriana officinalis (kozłek lekarski-kłącze)
1,5 g
0%
Withania somnifera (śpioszyn lekarski-korzeń)
1,5 g
0%
Centella asiatica (wąkrota azjatycka–liść)
1 g
0%
Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy-owoc)
1 g
0%
Asparagus racemosus (szparag groniasty-korzeń)
1 g
0%
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Everest Ayurveda Herbatka ABHAYA 100g - Miażdżyca i żylaki
- Herbatka zmniejsza objawy arteriosklerozy
- Zapobiega twardnieniu tętnic oraz zwiększa ich sprężystość
- Pomaga przy problemach z zapaleniem żył, tworzeniem się żylaków i owrzodzeń podudzi
- Pomaga rozrzedzać krew i chroni przed jej krzepnięciem
- Zmniejsza poziom cholesterolu i reguluje ciśnienie krwi
- Chroni przed zakrzepicą, embolią, zawałem mięśnia sercowego i naczyniowymi chorobami mózgu
Skład:
Centella asiatica (wąkrota azjatycka- liść), Valeriana officinalis (kozłek lekarski- korzeń), Terminalia bellirica (Bibhitaka-owoc), Terminalia arjuna (migdałecznik arjuna- kora), Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy-owoc), Terminalia chebula (migdałecznik chebulowiec-owoc), Andrographis paniculata (brodziuszka wiechowata-owoc), Punica granatum (granat właściwy-owoc)
Sposób użycia:
Zaleca się spożywać 6 gram produktu dziennie. Jedną łyżeczkę suszu roślinnego tj.: 2 g zaleć ok. 200 ml wrzątku i gotować do 3 minut, gotową herbatkę spożywać ciepłą lub gorącą dwa razy dziennie najlepiej przed jedzeniem. W razie potrzeby można słodzić miodem. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
Wartości odżywcze Everest Ayurveda Herbatka ABHAYA 100g - Miażdżyca i żylaki
Produkt zawiera
1 porcja (6 g)
% RWS
Centella asiatica (wąkrota azjatycka- liść)
1 g
0%
Valeriana officinalis (kozłek lekarski- korzeń)
1 g
0%
Terminalia bellirica (Bibhitaka-owoc)
0,5 g
0%
Terminalia arjuna (migdałecznik arjuna- kora)
0,5 g
0%
Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy-owoc)
0,5 g
0%
Terminalia chebula (migdałecznik chebulowiec-owoc)
0,5 g
0%
Andrographis paniculata (brodziuszka wiechowata-owoc)
0,5 g
0%
Punica granatum (granat właściwy-owoc)
0,5 g
0%
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Everest Ayurveda Herbatka JAIPHAL 100g - Przeciw starzeniu organizmu
- Herbatka odtruwająca, wspomagająca dobrą kondycję organizmu
- Chroni strukturę komórek przed wolnymi rodnikami
- Zwalnia proces starzenia się tkanek i obumierania komórek
- Ogranicza tworzenie się zmarszczek i daje poczucie młodości
- Zmniejsza stres i możliwość powstania chorób neurologicznych i sercowo-naczyniowych
- Chroni przed stanami zapalnymi.
Skład:
Cinnamomum zeylancium (cynamon-kora), Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy-owoc), Withania somnifera, Centella asiatica (wąkrota azjatycka-liść), Punica granatum (granatowiec właściwy-owoc), Myristica fragrans (muszkatołowiec korzenny-nasiona), Elettaria cardamonum (kardamon malabarski-nasiona), Syzygium aromaticum (czepetka pachnąca-kwiat), Piper nigrum (pieprz czarny-owoc), Tribulus terrestris, Zingiber officinale (imbir lekarski), Valeriana officinalis (kozłek lekarski-korzeń), Cinnamomum zeylancium (cynamon-kora)
Sposób użycia:
Zaleca się spożywać 6 gram produktu dziennie. Jedną łyżeczkę suszu roślinnego tj.: 2 g zaleć ok. 200 ml wrzątku i gotować do 3 minut, gotową herbatkę spożywać ciepłą lub gorącą dwa razy dziennie najlepiej przed jedzeniem. W razie potrzeby można słodzić miodem. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
Wartości odżywcze Everest Ayurveda Herbatka JAIPHAL 100g - Przeciw starzeniu organizmu
Produkt zawiera
1 porcja (6 g)
% RWS
Cinnamomum zeylancium (cynamon-kora
0,5 g
0%
Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy-owoc)
0,5 g
0%
Withania somnifera
0,5 g
0%
Centella asiatica (wąkrota azjatycka-liść)
0,5 g
0%
Punica granatum (granatowiec właściwy-owoc)
0,5 g
0%
Myristica fragrans (muszkatołowiec korzenny-nasiona)
0,5 g
0%
Elettaria cardamonum (kardamon malabarski-nasiona)
0,5 g
0%
Syzygium aromaticum (czepetka pachnąca-kwiat)
0,5 g
0%
Piper nigrum (pieprz czarny-owoc)
0,5 g
0%
Zingiber officinale (imbir lekarski)
0,5 g
0%
Tribulus Terrestis
0,5 g
0%
Valeriana officinalis (kozłek lekarski-korzeń)
0,5 g
0%
Cinnamomum zeylancium (cynamon-kora)
0,5 g
0%
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Everest Ayurveda Herbatka SHUNTHI 100g - Żołądek i jelita
- Herbatka na oczyszczenie układu pokarmowego z tradycyjną kombinacją ziół „Triphala“
- Pomaga przy bólach brzucha, problemach z żołądkiem i kolkami jelitowymi
- Pomaga przy problemach z wydalaniem, zaparciami i wzdęciami
- Wspomaga i reguluje przyswajanie przy zaburzeniach jelitowych ¤ Pomaga utrzymywać prawidłową florę jelitową i likwiduje mikroorganizmy pasożytnicze
Skład:
Terminalia chebula (migdałecznik chebulowiec-owoc), Terminalia bellirica (Bihitaka-owoc), Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy-owoc), Zingiber officinale (imbir lekarski-korzeń), Piper nigrum (pieprz czarny), Tinospora cordifolia (Guduchi-trzon), Cymbopogon citratus (palczatka cytrynowa-liść), Glycyrrhiza glabra (lukrecja gładka-korzeń), Elettaia cardamonum (kardamon malabarski-nasiona), Syzygium aromaticum (czapetka pachnąca-owoc)
Sposób użycia:
Zaleca się spożywać 6 gram produktu dziennie. Jedną łyżeczkę suszu roślinnego tj.: 2 g zaleć ok. 200 ml wrzątku i gotować do 3 minut, gotową herbatkę spożywać ciepłą lub gorącą dwa razy dziennie najlepiej przed jedzeniem. W razie potrzeby można słodzić miodem. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
Wartości odżywcze Everest Ayurveda Herbatka SHUNTHI 100g - Żołądek i jelita
Produkt zawiera
1 porcja (6 g)
% RWS
Terminalia chebula (migdałecznik chebulowiec-owoc)
1 g
0%
Terminalia bellirica (Bihitaka-owoc)
1 g
0%
Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy-owoc)
0,5 g
0%
Zingiber officinale (imbir lekarski-korzeń)
0,5 g
0%
Piper nigrum (pieprz czarny)
0,5 g
0%
Tinospora cordifolia (Guduchi-trzon)
0,5 g
0%
Cymbopogon citratus (palczatka cytrynowa-liść)
0,5 g
0%
Glycyrrhiza glabra (lukrecja gładka-korzeń)
0,5 g
0%
Elettaia cardamonum (kardamon malabarski-nasiona)
0,5 g
0%
Syzygium aromaticum (czapetka pachnąca-owoc)
0,5 g
0%
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Everest Ayurveda Herbatka GOKSHURA 100g - Bóle pleców i kręgosłupa
- Herbatka rozluźniająca przy problemach z bólem pleców i kręgosłupa
- Przynosi ulgę w miejscach: szyi, klatki piersiowej i bioder
- Pomaga w poruszaniu się - przy wysiłku, zginaniu i obracaniu się
- Rozluźnia stwardniałe mięśnie kręgosłupa i zablokowane jego części
- Pomaga przy zapaleniach lub uszkodzeniach nerwu kulszowego (ischias)
- Zwiększa wytrzymałość i sprężystość ścięgien i więzadeł
Składniki:
Tinospora cordifolia (zielona winorośl –trzon), Zingiber officinale (imbir lekarski-kłącze), Withania somnifera (śpioszyn lekarski-korzeń), Inula helenium (oman wielki-kłącze), Asparagus racemosus (szparag groniasty- pęd podziemny), Tribules terrestris (buzdyganek naziemny-ziele).
Sposób użycia
Zaleca się spożywać 6 gram produktu dziennie. Jedną łyżeczkę suszu roślinnego tj.: 2 g zaleć ok. 200 ml wrzątku i gotować do 3 minut, gotową herbatkę spożywać ciepłą lub gorącą trzy razy dziennie najlepiej przed jedzeniem. W razie potrzeby można słodzić miodem.
Wartości odżywcze Everest Ayurveda Herbatka GOKSHURA 100g - Bóle pleców i kręgosłupa
Produkt zawiera
1 porcja (6 g)
% RWS
Tribules terretris (buzdyganek naziemny)
1 g
0%
Withania somnifera (śpioszyn lekarski)
1 g
0%
Zingiber officinale imbir lekarski)
1 g
0%
Asparagus racemosus (szparag groniasty)
1 g
0%
Inula helenium (omam wielki)
1 g
0%
Tinospora cordifolia (zielona winorośl)
1 g
0%
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Everest Ayurveda Herbatka BRAHMI 100g - Pamięć i czynności mózgu
- Odświeżająca herbatka zawierająca legendarne zioło Brahmi, nazywane „cudownym eliksirem życia“
- Wspomaga ukrwienie mózgu i pobudza zdolności intelektualne
- Wspomaga pracę mózgu, zdolność myślenia oraz poprawia pamięć
- Usuwa zmęczenie, umożliwia skupienie uwagi, zwiększa koncentrację, wspomaga medytację
- Uspokaja i przywraca równowagę psychiczną
Składniki:
Glycyrrhiza glabra (lukrecja gładka-korzeń), Centella asiatica (wąkrota azjatycka–liść), Withania somnifera (śpioszyn lekarski-korzeń), Zingiber officinale (imbir lekarski-kłącze), Ocium sanctum (bazylia święta-ziele), Cinnamomum tamala (cynamonowiec wonny-kora), Cymbopogon citratus (palczatka cytrynowa-liść), Pterocarpus marsupium (sandalin-lisć), Cinnamomum zeylanicum (cynamonowiec cejloński-kora).
Sposób użycia:
Zaleca się spożywać 4 gram produktu dziennie. Jedną łyżeczkę suszu roślinnego tj.: 2 g zaleć ok. 200 ml wrzątku i gotować do 3 minut, gotową herbatkę spożywać ciepłą lub gorącą dwa razy dziennie najlepiej przed jedzeniem. W razie potrzeby można słodzić miodem. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
Wartości odżywcze Everest Ayurveda Herbatka BRAHMI 100g - Pamięć i czynności mózgu
Produkt zawiera
1 porcja (4 g)
% RWS
Centella asiatica (wąkrota azjatycka)
0,5 g
0%
Withania somnifera (śpioszyn lekarski)
0,5 g
0%
Cymbopogon citratus (trawa cytrynowa)
0,5 g
0%
Glycyrrhiza glabra (lukrecja gładka)
0,5 g
0%
Pterocarpus marsupium (sandalin-liść)
0,5 g
0%
Zingiber officinale (imbit lekarski- kłącze)
0,5 g
0%
Ocium sanctum (bazylia święta-ziele)
0,5 g
0%
Cinnamomum tamala (cynamowiec wonny- kora)
0,25 g
0%
Cinnamomum zeylanicum (cynamonowiec cejloński- kora)
0,25 g
0%
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Everest Ayurveda Herbatka NIMBA 100g - Pielęgnacja skóry
Skuteczna herbatka regenerująca skórę, zwana „czyścicielem krwi“. Działa jako wewnętrzny środek dbający o skórę, a także o jej ukrwienie. Przywraca skórze młody wygląd, witalność i sprężystość, chroni przed trądzikiem, opryszczką, wypryskami i infekcjami skórnymi. Można jej używać przy zranieniach skóry oraz hemoroidach. Łagodzi bolesne objawy menstruacji. Likwiduje wydzieliny i zapalenia organów układu rozrodczego. Środek wspomagający przy chemioterapii i leczeniu początkowym raka..
Skład:
Curcuma longa (kurkuma długa-kłącze), Piper nigrum (pieprz czarny-owoc), Glycyrrhiza glabra (lukrecja gładka-korzeń), Tinospora cordifolia (Guduchi trzon), Pterocarpus marsupium (indyjskie kino-liść), Cymbopogon citratus (palczatka cytrynowa-liście), Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy-owoc), Terminalia bellirica (bibhitaka-owoc), Terminalia chebula (migdałecznik chebułowiec-owoc), Ociumum sanctum (bazylia święta-ziele)
Sposób przyrządzenia:
Zaleca się spożywać do 4 gram produktu dziennie. Jedną łyżeczkę suszu roślinnego tj.: 2 g zaleć ok. 200 ml wrzątku i gotować od 3 do 5 minut, gotową herbatkę spożywać ciepłą lub gorącą dwa razy dziennie najlepiej przed jedzeniem. W razie potrzeby można słodzić miodem.
Wartości odżywcze Everest Ayurveda Herbatka NIMBA 100g - Pielęgnacja skóry
Produkt zawiera
1 porcja (4 g)
% RWS
Curcuma longa (kurkuma długa-kłącze)
0,5 g
0%
Piper nigrum (pieprz czarny-owoc)
0,5 g
0%
Glycyrrhiza glabra (lukrecja gładka-korzeń)
0,5 g
0%
Tinospora cordifolia (Guduchi trzon)
0,5 g
0%
Pterocarpus marsupium (indyjskie kino-liść)
0,5 g
0%
Cymbopogon citratus (palczatka cytrynowa-liście)
0,5 g
0%
Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy-owoc)
0,25 g
0%
Terminalia bellirica (bibhitaka-owoc)
0,25 g
0%
Terminalia chebula (migdałecznik chebułowiec-owoc)
0,25 g
0%
Ociumum sanctum (bazylia święta-ziele)
0,25 g
0%
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Everest Ayurveda Herbatka SHALARI 100g - Dna moczanowa, obrzęki stawów
Herbatka polecana przy występowaniu dny i obrzęków stawów ¤ Zalecana przy występowaniu dużej ilości kwasu moczowego we krwi, tkankach i stawach
Skład herbatki ajurwedyjskiej Shalari:
Apium graveolens, coriandrum sativum, tinospora cordifolia, terminalia chebola, cuminum cyminum, zingiber officinale, tribulus terrestris, pinus sylvestris.
Zalecana porcja dzienna:
2-3 szklanki dziennie.
Sposób przyrządzenia:
1 łyżeczkę od herbaty zalać wrzątkiem i parzyć 10 minut. Dla wzmocnienia działania leczniczego zaleca się wrzucić 1 łyżeczkę od herbaty ziół na 1 szklankę gotującej się wody i gotować przez 3-5 minut. Odstawić na 10 minut. Profilaktycznie: płaską łyżeczkę na ½ litra wody. Dzienną porcję można parzyć w termosie.
Wartości odżywcze Everest Ayurveda Herbatka SHALARI 100g - Dna moczanowa, obrzęki stawów
Produkt zawiera
1 porcja (6 g)
% RWS
Tinospora cordifolia
1 g
0%
terminalia chebola
1 g
0%
Tribulus terrestris
1 g
0%
Apium graveolens
1 g
0%
Coriandrum sativum
0,5 g
0%
Zingiber officinale
0,5 g
0%
Cuminum cyminum
0,5 g
0%
Pinus sylvestris
0,5 g
0%
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Poprzednia
1
Następna
Promocje
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?