Soja na kiełki 40g Legutko
Kiełki soi są bogatym źródłem białka, żelaza, wapnia, magnezu oraz witamin: C, B, A i PP. Są prodyktem bezglutenowym. Wpływają uspokająjco, mają działanie przeciw nowotworowe. Kiełki można spożywać jako dodatek do kanapek, sałatek, twarożku, zup, sosów, farszów. Aby ułatwić ich trawienie najlepiej dodać je do potraw pod koniec gotowania.
Sposób produkcji kiełków:
wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustwić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu.Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?