Dobre Książki

Kulinaria

Przepisy na szczęście. Qmam kasze 2

39,90 zł 30,52 zł


Kolejna książka autorki bestsellera Qmam kasze. Czyli powrót do korzeni zawiera około 70 przepisów na bazie ryżu, komosy ryżowej, nasion chia oraz mąki orkiszowej i szałwii hiszpańskiej. Znajdują się w niej także przepisy na dania z warzyw, owoców oraz kiszonki. Maia Sobczak przypomina momenty, które wywołują w nas uczucie szczęścia, zwraca uwagę na to, że odpowiednia dieta przyczynia się do dobrego samopoczucia. Otwiera na nowe smaki, zaraża swoim sposobem patrzenia na jedzenie i świat, uczy zestawiać składniki i budować własne kompozycje na bazie naturalnych rodzimych składników z dodatkiem przypraw i warzyw z całego świata. Inspiruje kuchnią, która w oczywisty sposób prowadzi do szczęścia.
Dziennik Przemian

49,99 zł 49,99 zł


Dziennik Przemian to książka połączona z notesem. Jest to jednocześnie uzupełnienie pozostałych książek z Programu Przemian, ale również niezbędnik, który pozwoli Ci w jednym miejscu mieć wszystkie ważne informacje oraz Twoje notatki z procesu odchudzania. Jest to: niezbędnik dla osób chcących wpłynąć na redukcję wagi, ucząc się akceptacji swojego ciała, szacunku i miłości dawka wiedzy, poruszająca trzy zagadnienia: ciało, zdrowie i psychika podczas odchudzania przepisy kulinarne dużo motywacji, afirmacji i praktycznych wskazówek, odnośnie Programu Przemian miejsce na cenne notatki, jadłospisy, ulubione przepisy, kulinarne ciekawostki oraz pyszne i smaczne odkrycia tabele monitorowania postępów w odchudzaniu: waga i wymiary inspirujące, optymistyczne zdjęcia źródło inspiracji i motywacji, a potem aromatyczna, pozytywna, drogocenna pamiątka, która stanie się towarzyszem Twojej Przemiany. Porady, przepisy, miejsce na notatki, refleksje, przypominajki i wiele innych. Wszystko w jednej książce.
Przygotowanie do odchudzania

34,00 zł 34,00 zł


Poradnik „Przygotowanie do odchudzania. Pierwszy krok – Przygotowanie do programu Przemiany wg Moniki Honory” opisuje jak zacząć przemianę. To materiał przedstawiający: Jak przygotować się do procesu przemiany w sposób fizyczny i psychiczny Jak wygląda świat osoby otyłej Dlaczego wiele diet nie działa Jak wykonać pierwszy krok Dawka motywacji Miejsce na wpisanie kilku ważnych informacji od siebie Wskazówki na pierwsze tygodnie w przemianie Poradnik ma 84 strony i nie jest pozycją do odstawienia „na półkę”. Jest to zbiór porad, po który będziecie sięgać cały czas. W poradniku porady są zebrane w jedną całość, podzielone i uporządkowane. Znajdują się tam też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania na początku przemiany.
Zupomania – schudnij zdrowo z Moniką Honory

37,99 zł 37,99 zł


Jest to druga książka z przepisami kulinarnymi na 45 zup. Tak jak poprzednia, jest ona podzielona na trzy rozdziały, a każdy z nich zawiera 15 przepisów: Zupy polecane na śniadanie; Zupy polecane na drugie śniadanie i na obiad; Zupy polecane na podwieczorek i kolację; Podstawą ich podziału jest głównie ich kaloryczność. Nowością są zupy: deserowe wegetariańskie bezglutenowe białkowe Dodatkowo znajduje się tam także wiele przydatnych informacji, jak np.: dlaczego akurat zupy jak ugotować różne wywary jak zagęszczać zupy „pobite gary” – co zrobić, gdy zupa się przypaliła, jest za słona, za ostra, za kwaśna, zbyt mętna, itp Autorem większości przepisów jest Monika Honory. Pozostałe przepisy są tymi, które zostały zmodyfikowane na potrzeby programu Przemiany wg Moniki Honory.
Dobre bo polskie Wołowina

14,99 zł 13,41 zł


Znakomite polskie mięso wołowe jest warte zainteresowania ze względu na walory smakowe i odżywcze. W naszej książce znajdziecie porady, jak przyrządzać pieczenie na wyjątkowe okazje, odkryjecie wiele sposobów wykonania tradycyjnych zrazów lub delikatnych potrawek z cielęciną. Dla amatorów podróży kulinarnych, mamy przepisy na wołowinę po burgundzku lub chili con carne.
Warzywniak. Zapomniane smaki

54,90 zł 40,90 zł


Zapomniane smaki Niezapomniane wrażenia Słodkawy pasternak, korzenny topinambur, szparagowa skorzonera, lekko gorzki jarmuż, wyrazista brukiew, soczyste kolorowe marchewki… Są warzywa, które choć dawniej często gościły na polskich stołach, dziś zostały niemal całkiem zapomniane. Niesłusznie! Smaczne, pełne wartości odżywczych, są zaproszeniem do kuchni pełnej fantazji. Przygotuj krem z brukwi z wędzonym twarogiem, risotto z topinamburem, grillowaną skorzonerę z konfiturą z białej cebuli i smażonym pstrągiem, a na deser ciasto z pasternakiem i limonkowym mascarpone. Tomasz Purol odkrywa na nowo zapomniane warzywa ze staropolskiej kuchni, pokazując je w eleganckiej, nowoczesnej i przede wszystkim przepysznej odsłonie!
Niedzielny obiad

24,99 zł 21,86 zł


Niedzielny obiad to sposób na rodzinne świętowanie. Nie zawsze się to udaje, bo jesteśmy tak zabiegani i zapracowani. Zachęcam jednak każdą rodzinę do celebrowania niedzieli, gdy wszyscy są w komplecie, i do takiej staranności, aby każdy czuł się wyjątkowo. Przygotujcie niedzielny obiad tak, by był nie tylko smaczny, wręcz wykwintny, ale także zdrowy, złożony z pełnowartościowych składników. Zgodnie z tradycją na niedzielny obiad proponuję zupę, danie z mięsa lub ryby, surówkę czy jarzynkę i deser. Gotujcie i świętujcie razem. Wszystkim życzę wielu dobrych niedziel!
Kuchnia bez konserwantów czyli wytwarzanie żywnośc

45,00 zł 33,52 zł


Rewolucyjny przewodnik dotyczący wytwarzania żywności. Uczy, jak odżywiać się zdrowo, bo w sposób w pełni świadomy, i jak jednocześnie zaoszczędzić pieniądze oraz ograniczyć produkcję śmieci. Autorka dzieli się z nami całym swoim doświadczeniem, pokazując, że można samemu wyprodukować każdy rodzaj żywności i że nie jest to wcale trudne. Dzięki jej wskazówkom bez problemu przygotujemy i podstawowe produkty, takie jak mąki, makarony, słodycze, sery, napoje, przetwory, lody, i te nietypowe, jak tofu, miso, tempeh czy seitan. Korzystając z przepisów z niniejszej książki, z radością będziemy robić domowe pierożki, naturalne jogurty i pachnące pieczywo, zamiast kupować mrożonki, zupki w proszku czy batoniki. Odkryjemy też sposoby długiego przechowywania żywności bez stosowania jakichkolwiek dodatków. Dopełnieniem książki jest rozdział poświęcony zorganizowaniu ogródka warzywnego na balkonie, byśmy mogli w sposób ekologicznie zrównoważony samodzielnie hodować wszystko, co potrzebne do zdrowego odżywiania się. Lisa Casali prowadzi blog ecocucina.org poświęcony żywności ekologicznej, jest autorką książek kulinarnych. Od wielu lat idealnie łączy świadomość ekologiczną z pasją do gotowania i znajomością zasad zdrowego odżywiania. Prowadzi programy telewizyjne dotyczące samodzielnego wytwarzania żywności oraz alternatywnego stylu życia (Rai 1, Rai 3). Jest konsultantką WWF do spraw kampanii na rzecz zrównoważonego odżywiania. Współpracuje z czasopismami i serwisami internetowymi. Niniejsza książka nawiązuje do reprezentowanej przez nią filozofii ograniczenia szkodliwego wpływu człowieka na środowisko poprzez wzrastającą samowystarczalność w kuchni oraz odżywianie się w sposób coraz bardziej świadomy i zdrowy. Odbiorcy: - wszyscy, którzy szukają naprawdę zdrowej żywności i chcą wcielać w życie idee ruchów ekologicznych - osoby, którym choć raz przemknęło przez myśl, że może warto wrócić do źródeł i zacząć przygotowywać posiłki zupełnie samodzielnie, uwalniając się od gotowych produktów wytwarzanych przemysłowo.
Pyszne, aromatycznie

29,99 zł 25,34 zł


Odkryj bogactwo smaków i zapachów ziołowej kuchni! Właściwie dobrane przyprawy sprawią, że najzwyklejsze przekąski, zupy, dania główne oraz napoje staną się wyjątkowe. Wypróbuj przepisy z wykorzystaniem świeżych listków, suszonych ziół, przypraw warzywnych, korzennych i najpopularniejszych mieszanek, jak curry czy czubryca. Aromatyczne dodatki urozmaicą każdą potrawę, nadając jej wyrazisty charakter oraz atrakcyjny wygląd.
Słodkie sekrety czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

39,90 zł 30,52 zł


Życie smakosza obfituje we wspaniałe wrażenia... A fantastyczne doznania kulinarne nie kończą się na jajkach i mleku! Alergie i nietolerancje pokarmowe to dziś jedne z najpoważniejszych chorób cywilizacyjnych. Mleko, jajka, gluten, orzechy, owoce i przyprawy — wszystko to pewnego dnia może okazać się zakazane dla Ciebie lub Twoich bliskich. Można się wówczas załamać i skazać na życie w kulinarnej próżni. Można — ale nie trzeba! Ba, to może być nawet początek fascynującej podróży po nowych smakach i pysznych, niecodziennych ich połączeniach. Wspaniałym przewodnikiem po tej krainie jest Weronika Madejska, autorka nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestsellerowej książki Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Tym razem poprowadzi Cię przez świat wegańskich deserów na każdą porę roku. Jak przygotować bezjajeczne bezy i roślinny biszkopt? Czym różni się mleko kokosowe od śmietany kokosowej? Z czego zrobić polewę czekoladową dla alergika? Jak przyrządzić wegańskie naleśniki? Czego potrzeba do zrobienia roślinnego jogurtu? To wszystko znajdziesz we wprowadzeniu do książki. W dalszej części odkryjesz fantazyjne, wyszukane sposoby łączenia składników, przepisy na babeczki, kruche ciastka z owocami, kolorowe smoothie, lody, owocowo-warzywne koktajle, bułeczki drożdżowe i mazurki, sorbety i jagodzianki, pierogi i musy, gofry, konfitury, lemoniady, torty i szarlotki... Słowem, wszystko dla prawdziwego łasucha. W dodatku zdrowe, słodkie, choć bez cukru, i dające pole do popisu domowym eksperymentatorom kulinarnym. Smacznego! Daj się ponieść przyjemności smakowania — na co dzień i od święta!
Przekąski do piwa

16,99 zł 15,20 zł


Odpowiednio dobrana do piwa przekąska znakomicie podkreśli jego smak. Prezentujemy przepisy z różnych stron świata, m.in. z Czech, Niemiec, Anglii, ze Stanów Zjednoczonych, a nawet z Brazylii. Proponujemy przekąski zarówno na zimno – np. chipsy bekonowe czy krakersy z ziołami – jak i na ciepło – np. smażone paluszki serowe czy skrzydełka Buffalo.
Kuchnia klasztorna

16,99 zł 15,20 zł


Przepisy na potrawy od wieków przyrządzane w klasztornych kuchniach. Są to pomysły na pożywne posiłki w dzień powszedni i propozycje dań świątecznych. Ponadto znajdziesz tu receptury na tradycyjne specjały ze spiżarni –chleb, nabiał, wędliny, przetwory i nalewki.
Sałatki i surówki w.2017

16,99 zł 15,20 zł


Prezentujemy przepisy na pełne witamin i odżywczych składników sałatki oraz surówki. Znajdziesz tu kompozycje z warzyw i owoców, z dodatkiem sera lub jajka, a także mięsa lub ryby. Są to zarówno dodatki do dań obiadowych, jak i samodzielne przekąski.
Qmam kasze BR w.2017

39,90 zł 30,52 zł


Kasza jest mistrzynią, królową uwodzicielką. To nasz polski luksus, na który każdy może i powinien sobie pozwolić. Smakuje pysznie zarówno solo jak i w towarzystwie. Maia Sobczak, autorka popularnego bloga qmamkasze.pl wyczarowuje z niej niemal wszystko - zdrowe śniadania, smaczne obiady czy słodkie przekąski. Bawi się smakami, rozpieszcza zmysły intrygującymi połączeniami składników. Często zachwyca minimalizmem. Jak podkreśla, kasza stanowi powrót do tego, co pierwotne, jedzone w dzieciństwie, na wakacjach u babci. W książce znalazło się ponad 70 przepisów na dania lekkie, zdrowe i pachnące, z małą ilością glutenu, przygotowanych z naturalnych składników, głownie pochodzenia roślinnego.
Kwadrans w kuchni.Deser w 15 minut

14,99 zł 13,41 zł


Uważasz, że w kwadrans nie da się przyrządzić niczego smacznego? Ta książka udowadnia, że to możliwe! Znajdziesz w niej aż 60 przepisów na zimne i ciepłe desery, które zdołasz przygotować w 15 minut –m.in. mus bananowy, grillowane brzoskwinie z lodami oraz czekoladowe ciastka w filiżankach.
Kwadrans w kuchni. Dla gości w 15 minut

14,99 zł 13,41 zł


Uważasz, że w kwadrans nie da się przyrządzić niczego smacznego? Ta książka udowadnia, że to możliwe! Znajdziesz w niej aż 60 przepisów na imprezowe dania i napoje, które zdołasz przygotować w 15 minut –m.in. tartinki z serem pleśniowym i orzechami, sałatkę z fetą i ciecierzycą oraz śliwki zapiekane w boczku.
Kwadrans w kuchni. Kolacja w 15 minut

14,99 zł 13,41 zł


Uważasz, że w kwadrans nie da się przyrządzić niczego smacznego? Ta książka udowadnia, że to możliwe! Znajdziesz w niej aż 60 przepisów na zimne i ciepłe kolacje, które zdołasz przygotować w 15 minut –m.in. wrapy z łososiem i serem, bruschettę z marynowaną dynią oraz awokado zapiekane z jajkiem.
Kwadrans w kuchni. Obiad w 15 minut

14,99 zł 13,41 zł


Uważasz, że w kwadrans nie da się przyrządzić niczego smacznego? Ta książka udowadnia, że to możliwe! Znajdziesz w niej aż 60 przepisów na rozmaite dania obiadowe, które zdołasz przygotować w 15 minut –m.in. ognistą zupę pomidorową, spaghetti z cukinią i pesto oraz sznycle z piersi indyka.
Prosto z warzywniaka

16,99 zł 15,20 zł


Dzięki świeżym warzywom ze straganu lub własnego ogródka możemy skomponować pyszne i wartościowe dania. Proponujemy surówki, sałatki i koktajle, które dostarczają niezbędnych witamin. Polecamy także przepisy na warzywa na ciepło: zupę jarzynową z indykiem lub krem groszkowy, faszerowane cukinie, delikatne szparagi na roszponce czy quiche z brukselką.
Dietetyczne przepisy

49,90 zł 37,17 zł


Schudnij z dietą strukturalną. Dietetyczne przepisy to poradnik kulinarny odkrywający tajniki ekspresowego przyrządzania pysznych niskokalorycznych dań, które pozwalają szybko i trwale schudnąć, a równocześnie zapewniają mnóstwo energii i doskonale wpływają na stan zdrowia oraz wyniki badań i samopoczucie. Na czym polega fenomen receptur zamieszczonych w tej książce? Doskonale zbilansowane różnorodne dietetyczne dania ? szybkie przekąski, koktajle, zupy, dania główne i desery ? dzięki zawartym w nich maksymalnym dawkom najbardziej wartościowych naturalnych składników odżywczych błyskawicznie zapewniają długotrwałe poczucie sytości, a jednocześnie dostarczają organizmowi nawet o połowę mniej kalorii niż podobne potrawy przyrządzane według tradycyjnych reguł. W efekcie jedząc tyle samo, przyswajasz o wiele mniej kalorii i dzięki temu już zawsze będziesz się cieszyć idealną figurą i zdrowiem.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka