KATEGORIE [rozwiń]
Okładka książki Soda - lecznicze właściwości.

59,50 zł 34,85 zł


Soda najtańszy, najbezpieczniejszy i najskuteczniejszy lek na świecie Czy wiesz, że soda, którą z pewnością masz teraz w kuchennej szafce, jest nie tylko najtańszym, najbezpieczniejszym i najskuteczniejszym lekiem na świecie o największym stężeniu? To środek skuteczny w walce nawet z tak groźnymi chorobami jak nowotwory. Soda łagodzi np. skutki chemioterapii. Mało kto wie, że lekarze na oddziałach ratunkowych i intensywnej terapii powszechnie stosują sodę oczyszczoną znaną także pod postacią wodorowęglanu sodu. Soda jest też silnym środkiem przeciwgrzybiczym i antybakteryjnym. Stwierdzono, że przy stężeniu 5% lub wyższym soda okazała się skuteczna w eliminacji 99,99% skupisk wirusów na powierzchniach, które stykają się z żywnością, podczas jednej minuty takiego kontaktu. Dróg podania sody jest kilka: można ją zażywać doustnie, przez skórę, za pomocą nebulizacji, podawać dożylnie przez kroplówkę lub zastrzyki.Skorzystaj z rad lekarza i przekonaj się, jak działa soda Dr Mark Sircus w swojej książce niezwykle szeroko opisuje lecznicze działanie sody, które do tej pory owiane było tajemnicą. Teraz nadszedł czas na zmianę! Wodorowęglan sodu jest substancją bezpieczną, ponieważ ciało nie tylko go potrzebuje, ale też wytwarza w żołądku, trzustce i nerkach. Z tej książki dowiesz się, że soda:jest środkiem, który reguluje podstawowe mechanizmy fizjologiczne naszego organizmu,rozszerza naczynia krwionośne,zwiększa płynność i przepływ krwi,działa przeciwzapalnie,pomaga w oczyszczaniu ciała i neutralizacji toksycznych substancji,odkwasza organizm, co ma ogromne znaczenie w odzyskaniu równowagi kwasowo-zasadowej,hamuje rozwój nowotworów, tworząc alkaliczne środowisko, w którym przechodzą one w stan uśpienia, a przy pH powyżej 8 są eliminowane z organizmu,pełni funkcję silnego środka przeciwgrzybicznego, blokuje rozwój bakterii i wirusów,doskonale działa w przypadku zatruć, także alkoholem i lekami,jest skuteczna w leczeniu łuszczycy, astmy i nadciśnienia.Dzięki tej książce zmienisz myślenie o sodzie i zadbasz o swoje zdrowie Ta książka całkowicie zmieni Twój sposób myślenia o sodzie, ale także podejście do medycyny. Dzięki setkom możliwych zastosowań sody oczyszczonej Twoje życie stanie się łatwiejsze, bez odchudzania portfela. Postaw na naturalne metody leczenia, dzięki którym unikniesz skutków ubocznych.Uniwersalny środek na wiele dolegliwości, który zawsze masz pod ręką
Okładka książki Bursztyn na straży zdrowia

44,40 zł 25,51 zł


Bursztyn - pamiątka z wakacji i panaceum na wiele dolegliwościachCzy wiesz, że bursztyn może być nie tylko wspaniałą pamiątką z wakacji nad morzem? Ta wyjątkowa prehistoryczna skamienielina posiada również właściwości lecznicze, które znane są ludziom od wieków. Medycyna ludowa wykorzystywała go przy takich dolegliwościach jak krótkowzroczność, zaćma, problemy z sercem, angina czy powstrzymywanie wymiotów. Jantar stosowano również do usuwania kamieni z nerek i wątroby, a dym z tlącego się bursztynu miał likwidować bóle serca i pomagać przy reumatyzmie. Uważano również, że bursztyn wzmacnia organy jamy brzusznej, a wypity jako proszek zmieszany z wodą leczy choroby żołądka. Roztarty z olejkiem różanym lub miodem pomaga na choroby oczu i uszu.Właściwości bursztynu potwierdzone naukowoIwan Nieumywakin, doktor nauk medycznych, profesor, członek Rosyjskiej Akademii Nauk Przyrodniczych i autor licznych bestsellerów, potwierdza lecznicze właściwości jantaru. Według przeprowadzonych badań, bursztyn zawiera praktycznie wszystkie składniki potrzebne ludzkiemu organizmowi do zachowania zdrowia. Jego skład chemiczny tworzą amorficzne wysokomolekularne cząstki organiczne, wśród których dominuje kwas bursztynowy. Oprócz niego w skład jantaru wchodzą również: jod, magnez, wapń, fosfor, cynk, kobalt, bar i aluminium.Kwas bursztynowy paliwo niezbędne naszym komórkomKwas bursztynowy stanowi 8% zawartości jantaru. Posiada szczególne właściwości, ponieważ potrafi bezbłędnie odnaleźć chorą komórkę, wniknąć w nią i w miarę posiadanych możliwości wyleczyć. Aktywizuje procesy witalne, stymuluje prace układu trawiennego oraz wykazuje działanie przeciwzapalne i bakteriobójcze. Dlatego niezwykle ważne dla zdrowia jest spożywanie produktów zawierających kwas bursztynowy: agrestu, rzepy, rabarbaru, jasnych winogron, ostryg, kwaśnych wyrobów mlecznych i wielu innych, które Autor wymienił w swojej książce.Kompendium wiedzy o bursztynieDzięki informacjom zawartym w tej książce poznasz lecznicze właściwości jantaru. Dowiesz się w jaki sposób zastosować go przy takich dolegliwościach jak przeziębienie i grypa, choroby sercowo-naczyniowe, cukrzyca, nowotwory złośliwe czy choroby tarczycy. Odkryjesz jego historię, rodzaje oraz miejsca występowania. Autor, będący ekspertem w łączeniu medycyny akademickiej z rosyjską medycyną ludową przedstawił tu również wyjątkowo proste przepisy na zastosowanie kwasu, olejku i pudru bursztynowego. Z ich pomocą przygotujesz proste i skuteczne specyfiki takie jak maści, nalewki czy kąpiele pomagające przy wrzodach żołądka i dwunastnicy, odleżynach, krwawieniu dziąseł, hemoroidach, problemach z wypadaniem włosów, a także chorobach skóry (np. trądzik). Dowiesz się również w jaki sposób korzystać z bursztynowej biżuterii.Bursztynowe zdrowie!
Okładka książki Konopie cud natury

44,40 zł 11,10 zł


Konopie siewne uważane są przez czołowych lekarzy i naukowców za jeden z najbardziej odżywczych produktów na naszej planecie. Ponadto zmniejszają problemy skórne, poprawiają pamięć i trawienie, oczyszczają jelita, wzmacniają kości i system odpornościowy oraz posiadają działanie przeciwnowotworowe. Jedna roślina, wiele możliwości.
Okładka książki Olej z alg najzdrowsze źródło kwasów omega-3

49,40 zł 12,35 zł


Lekarz medycyny i habilitowany genetyk molekularny udowadnia, że olej z alg ma kluczowe znaczenie dla ludzkiego zdrowia. Jest on jedynym roślinnym źródłem niezbędnych kwasów tłuszczowych omega-3 odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie organizmu na wielu płaszczyznach. W oparciu o badania naukowe Autor dowodzi, że zmniejszają one ryzyko rozwoju nowotworów, chorób układu krwionośnego i nerwowego, a także likwidują procesy zapalne w organizmie. Dodatkowo zwiększają odporność oraz poprawiają pamięć oraz przeciwdziałają powstawaniu otyłości. Zapewnij sobie odpowiednią dawkę kwasów omega-3.
Okładka książki Astma Łagodzimy naturalnie

15,00 zł 10,78 zł


W swojej książce dr Broadhurst w sposób jasny i zrozumiały przedstawia wiele praktycznych informacji, które wyjaśniają przyczyny powstawania astmy, a także daje wskazówki, które pozwolą skutecznie złagodzić objawy tej choroby przy pomocy naturalnych środków leczniczych. Ta publikacja to doskonały drogowskaz do tego, by przejąć kontrolę nad swoim zdrowiem i - z pomocą natury - zacząć wreszcie swobodnie oddychać!
Okładka książki Goji jagody życia

39,30 zł 5,90 zł


Goji jagody życia. Odporność, witalność, długowieczność - Bodo J. Baginski, Shalila Sharamon Jagody goji zwane są jagodami życia. Jako superżywność (superfood) zapewniają odporność witalność i długowieczność, o czym przekonali się mieszkańcy Azji już tysiące lat temu. Obecnie lecznicze właściwości tych owoców potwierdzają liczne badania medyczne. W książce Goji jagody życia odnajdziesz informacje o właściwościach jagód oraz przepisy na potrawy z ich wykorzystaniem. Bodo J. Baginski, Shalila Sharamon Autorzy książek o zdrowiu i medycynie niekonwencjonalnej. Jagody goji Jagody goji to obecnie popularna superżywność. Czemu zawdzięcza swój status? W owocach odnajdziemy antyutleniacze, 3 razy więcej witaminy C niż w pomarańczach, mnóstwo witamin z grupy B, 18 aminokwasów, 21 pierwiastków śladowych, nienasycone kwasy tłuszczowe, flawonoidy oraz żelazo, wapń, cynk i selen. Dzięki temu goji mają wszechstronne zastosowanie – odmładzają, działają wspomagająco na układ krwionośny i układ ruchu, są polecane osobom cierpiącym na cukrzycę i powinny stanowić element diety antyrakowej. Dodatkowo ich spożywanie pomaga podnieść odporność. Te małe owoce wpływają także na poziom cholesterolu i cukru we krwi, obniżając je. Co więcej – jagody goji można samemu hodować! Fragment książki Każdy, kto regularnie przegląda w gazetach rubryki poświęcone zdrowiu, może od czasu do czasu napotkać na nowe, pochodzące z USA określenie: superżywność! Za pojęciem tym nie kryje się jednak nowy wynalazek, lecz najnowsza wiedza. Niektóre z mniej lub bardziej znanych nam produktów spożywczych obfitują bowiem w składniki odżywcze, które mają korzystne oddziaływanie na nasze samopoczucie oraz zdrowie. Przy czym w większości przypadków chodzi tu nie tylko o znane nam od dawna witaminy czy składniki mineralne, które podobnie jak cukier, białko, tłuszcze i wiele innych służą podstawowej przemianie materii, lecz także o nowo odkryte substancje, które określa się współcześnie mianem wtórnych substancji roślinnych bądź substancji fitochemicznych (z greckiego phyto = roślinny). Jagody, maliny, porzeczki, rokitnik zwyczajny, owoce granatu, papaja, niebieskozielone algi, płatki owsiane czy szpinak – przywołaliśmy tutaj jedynie nieliczne przykłady – w dzisiejszych czasach nazywane są superżywnością. Ich odpowiednikiem z czasów naszej młodości mógłby być pyłek kwiatowy zawierający ponad 50 różnych składników odżywczych, zresztą i dzisiaj moglibyśmy zaliczyć go do kategorii superżywności. Mimo że wszystkie wspomniane tutaj produkty żywnościowe faktycznie zawierają duże ilości oraz szerokie spektrum substancji leczniczych i odżywczych, na pozycji lidera tej listy umacnia się powoli inny, w dużym stopniu nadal mało znany owoc. Czytelnicy zapewne odgadli już, iż chodzi tutaj o jagody goji.
Okładka książki Cud mąki kokosowej

29,90 zł 16,55 zł


Wreszcie pojawiła się na rynku alternatywa dla pszenicy - mąka kokosowa. Osoby, które nie mogły do tej pory cieszyć się białą mąką, od dziś mają możliwość zasmakować niebiańskich potraw z mąki kokosowej. Diabetycy, alergicy i osoby na diecie bezglutenowej wreszcie mogą bez konsekwencji delektować się różnego rodzaju potrawami z tej mąki. Poza walorami smakowymi kokos posiada wiele wartości leczniczych. Błonnik kokosowy skutecznie reguluje poziom cukru i insuliny we krwi. Jeżeli chcesz chronić swoje serce przed różnymi chorobami, twoja dieta powinna obfitować w błonnik, który chroni przed zawałami serca i wylewami. Wypróbuj przepisy z mąką kokosową, a poczujesz różnicę w smaku i samopoczuciu. Ta książka odmieni nie tylko Twoją kuchnię, ale i zdrowie!
Okładka książki Nasiona chia. Aztecki sekret zdrowia

39,30 zł 5,90 zł


Medycyna nie zdołała wynaleźć leku na wiele chorób, tymczasem natura zrobiła to już przed wieloma wiekami. Ukryła swój cudowny sposób na powszechne choroby w niepozornych nasionach. Fakt ten odkryli starożytni Aztekowie, którzy dzięki nasionom chia dbali o zdrowie swoich organizmów. Teraz również współcześni Europejczycy mogą skorzystać z tego wspaniałego panaceum. Barbara Simonsohn od ponad 20 lat zajmuje się tematyką odżywiania, a w tej książce ujawnia zadziwiające właściwości nasion chia. Niezależne badania wykazały, że zawierają one pełną gamę przeciwutleniaczy, składników mineralnych, białek, błonnika oraz kwasów tłuszczowych Omega-6 i Omega-3. Czyni to z nich prawdziwą bombę witaminową. Z tej książki dowiesz się, jak z pomocą nasion chia wzmocnić system odpornościowy, zapobiec chorobom układu krążenia i odnieść sukces w zdrowym, a zarazem skutecznym odchudzaniu. Dzięki nim zabezpieczysz się też przed nowotworami, stanami zapalnymi i cukrzycą. Poznasz również 111 przepisów na pyszne i zdrowe potrawy. W przeciwieństwie do wielu zdrowych produktów, nasiona chia są jednocześnie bardzo smaczne. Jest to lektura obowiązkowa zarówno dla profesjonalnych sportowców, jak i wszystkich osób świadomych tego, co jedzą. Tym bardziej, że opisywane w niej nasiona wzmacniają nie tylko ciało, ale i umysł, wskutek czego zwiększają możliwości ludzkiego mózgu i zapobiegają syndromowi wypalenia. Nasiona chia – Twój sposób na zdrowie!
Okładka książki Odkrywamy superżywność

15,00 zł 10,78 zł


Superżywność to jedzenie z najwyższej półki, czyli pokarmy niezwykle bogate w substancje odżywcze, które – wprowadzone do codziennej diety – wzmocnią twoje zdrowie i odporność. Ze wszystkich produktów zaliczanych do superżywności dziesięć przedstawionych w tej publikacji posiada najwięcej naukowo potwierdzonych właściwości zapobiegających rakowi i innym chorobom – a nawet je leczących. Są to bogate w przeciwutleniacze, witaminy i minerały produkty pochodzenia roślinnego, a dokładnie: owoce jagodowe, brokuły i kiełki brokułów, siemię lniane, czosnek, jarmuż, grzyby, cebula, algi, soja i kurkuma. Autorzy przedstawiają także łatwe i smaczne przepisy oraz inne pomysłowe sposoby na włączenie tych produktów do codziennego jadłospisu. O autorach: Myrna Chandler Goldstein przez ponad dwie dekady pracowała jako niezależna pisarka specjalizująca się w tematyce zdrowotnej. Jest autorką i współautorką setek artykułów i dziesięciu książek. Mark Allan Goldstein, doktor medycyny, jest szefem oddziału dla nastoletnich i młodych dorosłych w Szpitalu Ogólnym w Massachusetts. Jest również profesorem medycyny na Wydziale Medycznym Uniwersytetu Harvarda.
Okładka książki Woda Kokosowa

34,30 zł 20,09 zł


Woda kokosowa to orzeźwiający napój z wnętrza kokosa. Najwięcej jest jej w zielonych, jeszcze niedojrzałych owocach. Stanowi ona bogate źródło substancji odżywczych, witamin i minerałów. Dzięki wyjątkowym właściwościom sprzyja też równowadze chemicznej organizmu, chroni przed chorobami, pomaga w walce z rakiem i opóźnia procesy starzenia. Źródła historyczne i ludność, która na co dzień spożywa różnego rodzaju produkty z kokosa, a także najnowsze badania naukowe potwierdzają wyjątkowe właściwości lecznicze wody kokosowej. Pomocna jest ona w walce z chorobami nerek, a nawet rozpuszcza kamienie nerkowe. Wyrównuje poziom cukru w organizmie oraz zmniejsza obrzęk dłoni i stóp. Regularne jej picie wspomaga trawienie i uwalnia od zaparć. Z badań wynika, że obniża również ryzyko wystąpienia chorób serca, poprawia krążenie i obniża ciśnienie krwi. Elektrolity zawarte w wodzie kokosowej pod względem składu przypominają ludzkie osocze, dlatego płyn ten zyskał ogromną popularność jako naturalny izotonik uzupełniający płyny utracone podczas aktywności fizycznej lub w trakcie choroby. W przeciwieństwie do tradycyjnych napojów izotonicznych jest ona całkowicie kompatybilna z ludzkim organizmem do tego stopnia, że można ją wstrzykiwać bezpośrednio do krwiobiegu. Woda kokosowa od ponad 60 lat z powodzeniem wykorzystywana jest w kroplówkach. W tej książce autor, dr Bruce Fife, badacz i znawca kokosa, prezentuje lecznicze właściwości wody kokosowej. Znajdziesz w niej również terapię nawadniającą i 36 przepisów na pyszne i zdowe napoje. Zasmakuj wody życia!
Okładka książki Dobry cukier Słodzimy naturalnie

15,00 zł 10,78 zł


Naturalna słodycz bez cienia goryczy Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory. Słodycz z pewnością stanowi przyjemną część życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać niebezpiecznych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości pełne witamin i minerałów – miód i syrop klonowy to tylko niektóre z nich.
Okładka książki Menopauza. Przechodzimy naturalnie

15,00 zł 10,78 zł


Naturalna przemiana w życiu kobiety Wiele kobiet jest zdezorientowanych i zmartwionych tym, co widzą i słyszą w mediach. Nie uzyskują pomocy od pracowników służby zdrowia, którzy w większości nadal traktują menopauzę jako zespół niedoboru hormonów, wymagający diagnozy i leczenia. Panuje przekonanie, że u kobiet w okresie przekwitania występuje większe ryzyko wystąpienia chorób serca, utraty gęstości tkanki kostnej (osteoporozy), raka piersi i raka trzonu macicy. Powszechnie uważa się, że ryzyko zachorowania na niektóre z tych chorób może zostać zmniejszone, jeśli kobieta będzie leczona hormonalną terapią zastępczą (HTZ), składającą się z syntetycznego estrogenu i progesteronu. Jednak coraz więcej kobiet optuje za innym podejściem do menopauzy, poprzez zastosowanie naturalnej hormonalnej terapii zastępczej, która wiąże się z wprowadzeniem zmian w diecie i suplementacją różnymi witaminami, minerałami i środkami ziołowymi. Książka przedstawia m.in.: związek menopauzy z pracą nadnerczy efekty uboczne hormonalnej terapii zastępczej dietę na dolegliwości związane z menopauzą rolę suplementów odżywczych i ziół.
Okładka książki Dbamy o stawy

15,00 zł 10,78 zł


Ulga w stawach dłoni, nadgarstków i kolan Autorytety medycyny konwencjonalnej utrzymują, że nie ma lekarstwa na reumatoidalne zapalenie stawów. Chorobę tę leczy się przy zastosowaniu takich medykamentów jak kwas acetylosalicylowy i niesteroidowe leki przeciwzapalne, które wzmagają destrukcyjną naturę choroby. Tymczasem naturalne metody leczenia nie tylko łagodzą symptomy, lecz również są ukierunkowane na ukryte problemy ogólnoustrojowe, związane z ową chorobą. O ile tylko stawy i zaatakowane organy nie zostały nieodwracalnie uszkodzone, reumatoidalne zapalenie stawów może być uleczalne. Książka zawiera informacje na temat stosowania odpowiedniej diety przy tym schorzeniu, jak również suplementów, przeciwutleniaczy i ziół. Przedstawia też związek choroby z zespołem nieszczelnego jelita oraz alternatywne metody leczenia.
Okładka książki Leczymy żurawiną

15,00 zł 10,78 zł


Żurawina - potężna, choć malutka Żurawina już wieki temu zapobiegała i leczyła dolegliwości i choroby – o wiele wcześniej, niż zaczęła się wdzięczyć na stole obok indyka. W rzeczywistości żurawina jest tak skutecznym lekarstwem, że zarówno medycyna zachodnia, jak i naturalna zaleca ją i polega na jej dobroczynnym działaniu. Swoje pretensje do sławy żurawina zawdzięcza zdolności zapobiegania zakażeniom dróg moczowych i leczenia ich; jednakże jest również przydatna w leczeniu takich dolegliwości jak: zapach amoniaku w moczu, moczenie łóżka, drożdżyca, dna moczanowa, zespół napięcia przedmiesiączkowego czy zapalenie gruczołu krokowego. Możemy dużo zyskać, ucząc się na temat żurawiny. Zastępuje ona długoterminowe kuracje antybiotykowe, zapobiega chorobom i daje nadzieję wielu ludziom. Ta odżywcza jagoda zaczyna cieszyć się powszechnym powodzeniem – i to nie bez powodu. Warto spożywać jej więcej, urozmaicając również nasz codzienny jadłospis.
Okładka książki Candida leczymy naturalnie. Najlepsze metody...

15,00 zł 10,78 zł


Czy twoje problemy zdrowotne mają związek z chorobotwórczymi drożdżakami? Dolegliwości zdrowotne związane z nadmiernym rozwojem drożdżaków są częstsze niż mogłoby się wydawać i podejrzewa się je m.in. o: zespół przewlekłego zmęczenia, depresje, zapalenie zatok, a także stwardnienie rozsiane. Najczęściej jednak drożdżaki obarcza się winą za wywoływanie ogólnych dokuczliwych objawów chorobowych. Ale czym są drożdżaki i dlaczego niektóre są pożyteczne, a inne szkodliwe? Autor odpowiada na te pytania, podając zwięzłą informację dotyczącą związku drożdżaków z rodzaju Candida z przewlekłymi dolegliwościami. Co najważniejsze, omawia kroki, jakie należy podjąć, by ograniczyć ich rozwój i odzyskać zdrowie. Ponadto książka zawiera specjalne ankiety przeznaczone specjalnie dla mężczyzn i kobiet, jak również przewodnik dietetyczny i przepisy kulinarne, które niewątpliwie wspomogą wprowadzenie nieodzownych zmian. Czy wiecie, że ... Długotrwałe stosowanie antybiotyków o szerokim spektrum działania może prowadzić do nadmiernego rozwoju drożdżaków z rodzaju Candida? Nieomal wszystkie osoby, dotknięte problemami zdrowotnymi wywołanymi przez drożdżaki, cierpią na nadwrażliwość pokarmową? Naturalne leki takie jak czosnek, probiotyki i kwas kaprylowy mają skuteczne działanie ograniczające rozwój drożdżaków. Zdrowy układ odpornościowy stoi na pierwszej linii frontu walki z Candidą.
Okładka książki Leczymy wodą. Hydroterapia wg Kneippa w domu

15,00 zł 10,78 zł


Odzyskaj młodość i siłę dzięki wodzie – źródle życia! Woda jest jednym z podstawowych elementów życia. W rzeczy samej większość powierzchni planety, którą zamieszkujemy, jest pokryta wodą. To ona stanowi również dwie trzecie organizmu człowieka. Bez niej nie istnieje życie, natomiast dzięki niej natomiast jesteśmy zdrowi i pełni energii. Woda to również prosty i tani lek na wiele powszechnie występujących chorób, takich jak: słabe krążenie, choroby serca, bóle głowy, przeziębienia i grypy, reumatyzm i artretyzm, choroby układu trawienia, bezsenność, obniżenie popędu seksualnego i stres. Książka Leczymy wodą przedstawia proste i skuteczne techniki hydroterapii opracowane przez Kneippa, które z powodzeniem można zastosować w warunkach domowych. Omawia także pozostałe filary opracowanego przez niego programu powrotu do zdrowia: ruch, duchowość i leczniczą dietę. Promowane przez niego zdrowe odżywianie zostało zilustrowane smacznymi przepisami. Pragniesz być sprawny i pełen energii? Po prostu zamocz stopy!
Okładka książki Oczyszczamy wątrobę. Naturalna broń przeciw toks.

15,00 zł 10,78 zł


Podstawą funkcją wątroby jest oczyszczanie krwi oraz całego organizmu z rozmaitych toksyn, dlatego zdrowa wątroba jest niezbędna w zapobieganiu chorobom. Ten ważny organ często jednak niedomaga w wyniku obciążenia, a powodem jest przede wszystkim niewłaściwa dieta. Na szczęście jest i dobra wiadomość: wątroba szybko zapomina o doznanych krzywdach. Optymalne funkcjonowanie wątroby może zostać przywrócone i nawet uszkodzony narząd jest w stanie się zregenerować. Cudowna możliwość regeneracji Podstawą funkcją wątroby jest oczyszczanie krwi oraz całego organizmu z rozmaitych toksyn, dlatego zdrowa wątroba jest niezbędna w zapobieganiu chorobom i osiągnięciu optymalnej kondycji fizycznej. Ten ważny organ często jednak niedomaga w wyniku obciążenia i przemęczenia ? tym samym nie może spełniać swojej funkcji. Powodem jest nie tylko skażone środowisko, ale również niewłaściwa dieta i styl życia. Na szczęście jest i dobra wiadomość: wątroba szybko zapomina o doznanych krzywdach. Optymalne funkcjonowanie wątroby może zostać przywrócone i nawet uszkodzony narząd jest w stanie się zregenerować. Autorka podaje wiele istotnych informacji, m.in. odpowiada na pytania: -Co robić, by wspomóc jej oczyszczanie? -Jaka jest rola wątroby w zrzuceniu zbędnych kilogramów? -Jak wygląda oczyszczające menu? -Jakie zioła wspomagają proces oczyszczenia?
Okładka książki Poprawiamy trawienie. Klucz do optymalnego zdrowia

15,00 zł 10,78 zł


Trawienie jest kluczową kwestią, jeśli chodzi o rozmaite problemy zdrowotne i stanowi jeden z najważniejszych czynników, mających wpływ na ogólne dobre samopoczucie. Wiele chorób i dolegliwości może być spowodowane złym trawieniem, m.in. egzema, trądzik, alergie, anemia, zatwardzenia i różnego rodzaju infekcje. Kiedy procesy trawienne są prawidłowe, ich wynikiem jest właściwy metabolizm, z którego korzyści czerpią wszystkie organy i układy ludzkiego ciała. Dlaczego trawienie jest tak ważne? Odżywianie to nie tylko to, co spożywamy, ale to, co faktycznie przyswajają komórki naszego organizmu – a mogą one otrzymać jedynie to, co zostało rozłożone w trakcie procesów trawiennych. Parafrazując stare powiedzenie, możemy stwierdzić, że jesteśmy nie tyle tym, co jemy, ale tym, co trawimy i przyswajamy. Autor książki, dietetyk, przedstawia proces trawienia w łatwy do zrozumienia sposób, podając przy tym przydatne rady. Wypełnij przygotowaną przez niego ankietę, aby dowiedzieć się, czy twoje procesy trawienne są słabe, i – o ile tak jest – w jaki sposób możesz temu zaradzić. Wypróbuj też skomponowane przez niego przepisy, dzięki którym poprawisz swoje trawienie.
Okładka książki Oczyszczamy organizm

15,00 zł 10,78 zł


Regularne oczyszczanie organizmu pomaga zapobiegać chorobom. Toksyny pochodzące z naszego otoczenia i niewłaściwa dieta mogą poważnie osłabić zdolność układu trawiennego do przyswajania substancji odżywczych i chronienia organizmu przed pojawieniem się chorób. Dzięki niniejszej książce dowiesz się, które produkty spożywcze i napoje przyczyniają się do lepszego trawienia. Książka Oczyszczamy organizm odpowiada m.in. na następujące pytania: W jaki sposób pracują zdrowe jelita? Jakie leki i choroby mogą zaburzać naturalny proces oczyszczania organizmu? Dlaczego stosowanie środków przeczyszczających i lewatyw może niekiedy działać niekorzystnie na organizm? W jaki sposób należy oczyszczać organizm, aby zmniejszyć objawy związane z zespołem jelita drażliwego i uchronić się przed zachorowaniem na raka okrężnicy? Udowodniono, że regularne stosowanie postu stanowi bezpieczną i skuteczną technikę oczyszczania organizmu. Niniejsza książka wprowadza czytelników w tajniki weekendowego oczyszczania – programu, dzięki któremu układ trawienny regeneruje swe siły do dalszej pracy, nagromadzone w ciele substancje toksyczne uwalniają się, a my zaczynamy sięgać po jedzenie wtedy, gdy naprawdę jesteśmy głodni.
Okładka książki Jemy zboża na śniadanie. Zdrowie z natury

15,00 zł 10,78 zł


Od tysiącleci ludzie nie szczędzili czasu ni wysiłku, by zdobyć świeżo zmielone zboże. W dzisiejszych czasach w ofercie supermarketów znajdują się także produkty z pełnego przemiału, np. z kukurydzy czy owsa w postaci płatków śniadaniowych. Ale czy rzeczywiście są one pełnowartościowe? Otóż wiele z nich traci swoje wartości odżywcze, zanim jeszcze zdążymy je przygotować i zjeść. Wiele produktów jest też zjełczałych lub przetworzonych do tego stopnia, iż raczej przysparzają problemów zdrowotnych aniżeli korzyści. W przeciwieństwie do tych pokarmów świeżo zmielone pełne ziarno dostarcza naturalnego zestawu substancji odżywczych. Pod względem doskonałości naturalnego opakowania żaden owoc czy warzywo nie może się równać ze zbożem. Można je przechowywać przez długie miesiące i dopiero po jego otworzeniu (w procesie przetwarzania czy rafinowania) następuje utrata wartości odżywczych. Z tego względu najlepiej jest kupować zboża w pełnej postaci i mielić je na bieżąco w domu. Autorka opisuje, jak kupować, przechowywać i przygotowywać pełne ziarno, aby przyrządzić pyszne tradycyjne dania z różnych stron świata. Jemy zboża na śniadanie Spis treści:   Wszystko na temat zbóż Wprowadzenie. Jak zdrowe są popularne płatki śniadaniowe? Dlaczego pełne zboża? Surowe zboża - świeży impuls Gorące potrawy zbożowe - na poprawę nastroju Płatki zbożowe na zimno Kupowanie zbóż Przechowywanie produktów pełnoziarnistych Wybór młynka zbożowego Przygotowywanie zbóż Przepisy Owsianka z bananem Koktajl z ziaren Muesli Birchera Marchewkowe muesli Muesli z bitą śmietaną Słoneczne danie z kiełków Śniadanie Kollatha Kleik z mąki kukurydzianej Kaszka orkiszowa Owsianka z żyta Ryż na mleku Złote congee Tsampa Herbata z tsampy Krem z tsampy Pyszna granola Chrupki gryczane Naleśniki gryczane  

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj