Ewa Kosowicz w swojej książce Dieta antycellulitowa postanowiła zmierzyć się z cellulitem, zmorą wielu kobiet. Jak wiemy cellulit, potocznie zwany skórką pomarańczową, a w medycynie lipodystrofią, jest nierównomiernym rozmieszczeniem tkanki tłuszczowej, któremu towarzyszą obrzękowo-włókniste zmiany podskórne. Z nimi właśnie zmaga się ponad 90 % wszystkich kobiet. Z książki dowiedzieć się można nie tylko czym jest cellulit, skąd i dlaczego pojawia się to schorzenie, ale przede wszystkim autorka skupia się na wykorzystaniu diety, właściwych składników odżywczych w posiłkach, by dolegliwość ta została zniwelowana, zatrzymała się, a jeśli jeszcze nie jesteśmy cellulitem dotknięci, by nigdy się nie pojawił. Można zapytać, czy to możliwe? Autorka odpowiada, że tak. Pisze: by nie mieć cellulitu, z pożywienia należy wyeliminować między innymi... Ponieważ nie wypada zdradzać sekretów tej arcyciekawej książki, zapraszam do lektury.
Dieta funkcjonalna. Leczenie ziołami w kuchni autorstwa Lecha Tkaczyka wprowadza zupełnie nowatorski sposób odżywiania. Opiera się on na dodawaniu do zwyczajnych posiłków, przygotowanych zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, leczniczych ziół przyprawowych, których zadaniem jest wykorzystanie czynników bioaktywnych w ziołach i przyprawach, niekoniecznie tych najbardziej popularnych. Stosowanie ich uzależnione jest od masy ciała, wieku, płci, wzrostu i ogólnego stanu zdrowotności organizmu. Dieta funkcjonalna bazuje na najnowszych zdobyczach wiedzy na temat żywności funkcjonalnej. Jest to dieta niekłopotliwa i niedroga, a systematyczne jej stosowanie przynosi wiele korzyści, takich jak spowolnienie procesów starzenia, poprawa witalności, ograniczenie negatywnych skutków stresu i co najważniejsze zintensyfikowanie procesu leczenia wielu schorzeń. Dieta ta zdobywa coraz większe uznanie wśród ludzi walczących z nadwagą i z różnymi stanami chorobowymi.Największym atutem tej książki jest podział ziół przyprawowych ze względu na ich właściwości lecznicze, oraz to, że Autor opisuje dokładnie zasady przygotowywania zdrowotnych posiłków, przybliża wiele ciekawych, a zapomnianych ziół przyprawowych, charakteryzuje mieszanki i herbaty skomponowane zgodnie z zaleceniami DFLT (pozbawione wszelkiego typu wzmacniaczy smaku i aromatu, sztucznych barwników etc.) Każdy bez względu na wiek, płeć, stan zdrowia czy preferencje kulinarne znajdzie w niej coś dla siebie.
Kołduny, rosolnik, szpekuchy, bliny, miód żmudzki... Iluż z nas z serdeczną łezką w oku wspomina ich smak i cudowny aromat? Dla iluż z nas z kolei to w zasadzie nic nieznaczące słowa? I dla jednych, a tym bardziej i dla drugich Wydawnictwo ASTRUM przygotowało kolejną pozycję z cieszącej się dużą popularnością serii „Dietetyk Lech Tkaczyk poleca”. "Kuchnia kresowa" Barbary Jakimowicz-Klein to wspaniały przewodnik po kulinarnym świecie dawnych polskich Kresów. Dzięki zawartym w nim recepturom zarówno na wykwintne, jak i proste, na tanie i drogie, na jarskie i mięsne potrawy mieszkańców Wilna czy Lwowa można powrócić w kraj lat dziecinnych, można też odkryć nieznane dotąd przyjemności podniebienia. A wszystko to „pod czujnym okiem” (zaproponowanych na marginesach) zdrowotnych ziół przyprawowych Diety Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka, dzięki którym każde danie nie tylko nabiera niesamowitego smaku i oryginalnego aromatu, ale także przyczynia się do utrzymania na długie lata zgrabnej sylwetki, dobrego humoru, sił witalnych, pięknych włosów itp. Czyż nie warto wybrać się w tę kulinarną podróż?
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?