KATEGORIE [rozwiń]

Ottolenghi Yotam

Prosto
nowość

69,99 zł 51,79 zł


Ottolenghi PROSTO to kolekcja 140 łatwych przepisów, które łączą intrygujące aromaty i niebanalne smaki, są ucztą dla zmysłów i gwarantują bogactwo niezapomnianych i zaskakujących wrażeń. Wszystko to, za co kochasz Yotama Ottolenghiego, możesz teraz wyczarować przy minimum wysiłku i maksimum radości. Każdy znajdzie tu coś dla siebie, bez względu na to, jaki styl gotowania mu odpowiada – czy to danie jednogarnkowe, które gotuje się właściwie samo, czy coś pysznego do zrobienia w niespełna pół godziny, czy też potrawę, którą można przygotować wcześniej i podać, gdy przyjdzie pora. Wszystkie te wspaniałe, smakowite dania są proste przynajmniej pod jednym (a bardzo często niejednym) względem: S – przyrządzisz je ekspresowo I – zawierają maksymalnie 10 składników M – można je przygotować wcześniej P – bazują na tym, co masz w spiżarni L – nie wymagają dużo pracy (dla leniwych) E – są łatwiejsze, niż się wydaje
Słodko

69,90 zł 51,73 zł


Ponad 110 przepisów na słodko od mistrza Yotama Ottolenghiego. Słodko to zbiór pysznych wypieków, ciast i innych deserów, w których pierwszoplanową rolę grają charakterystyczne dla autora smaki i aromaty: fig, płatków róż, szafranu, kwiatu pomarańczy, anyżu, pistacji, migdałów i kardamonu. Każdy znajdzie tu przysmak dla siebie - proste ciasteczka, które rodzice mogą upiec z dziećmi, a także wykwintne torty i rolady, które rozpalą wyobraźnię wyrafinowanych miłośników słodyczy.
Cała obfitość wegetariańskie świeto

69,90 zł 51,73 zł


Po Obfitości przyszedł czas na Całą obfitość: jeszcze szersze spojrzenie na nieprzebrane bogactwo warzyw, kasz i roślin strączkowych. Obfitość zmieniła nasze spojrzenie na gotowanie i jedzenie. Koncentrując się na smaku warzyw, oryginalnych przyprawach i świeżych składnikach, zapoczątkowała wielki kulinarny przewrót. Tam, gdzie kończy się Obfitość, zaczyna się... Cała obfitość. 150 nowych, apetycznych przepisów na dania jarskie, tym razem ułożonych według metody przygotowania – na przykład grillowanie, pieczenie, gotowanie na parze czy duszenie. Sałatka z mango Alphonso i ciecierzycy w curry, okra w cieście maślankowym, soczewica z radicchio, orzechami włoskimi i miodem manuka, sałatka z alg, imbiru i marchewki, a nawet desery, takie jak pieczony rabarbar ze słodkim labnehem i pigwy w soku z granatów – to po prostu niekończące się święto urodzaju.
Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora Jerozolimy

69,90 zł 51,73 zł


Obfitość – Yotam Ottolenghi „Obfitość” Yotama Ottolenghiego to książka zawierająca wegetariańskie przepisy autora książki „Jerozolima”. Ottolenghi proponuje dania warzywne, które zasmakują wszystkim, nawet nie-wegetarianom.  Yotam Ottolenghi Urodził się i dorastał w Jerozolimie. Obecnie mieszka w Wielkiej Brytanii, gdzie prowadzi kilka restauracji i . Jest szefem kuchni, którego niepowtarzalny styl opiera się na połączeniu smaków Bliskiego Wschodu, Azji i świata Zachodniego. Chociaż nie jest wegetarianinem, znany jest z podniesienia rangi warzyw jako głównego składnika potraw. Jest autorem bestsellerowej książki kucharskiej „Jerozolima”. Obfitość warzyw Ottolenghi znany jest z zamiłowania do przygotowywania niebanalnych dań warzywnych. W „Obfitości” prezentuje ponad 100 niebanalnych przepisów na zwykłe warzywa: rośliny strączkowe, różne kapusty, zieleninę czy warzywa cebulowe. Jego wegetariańskie dania wzbogacone są ryżem, produktami zbożowymi i makaronami podawanymi w nietypowy sposób. Kuchnia roślinna proponowana przez autora „Jerozolimy” sprawi, że nawet najbardziej zagorzały mięsożerca z ochotą zje danie roślinne.
  • Poprzednia

  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka