KruKam Kasza Bulgur 1000g
Kasza bulgur jest otrzymywana z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy durum - najbardziej wartościowej odmiany pszenicy. Dietetycy są zgodni, że produkty na bazie pszenicy durum są zdecydowanie zdrowsze niż te na bazie zwykłej pszenicy, gdyż posiadają więcej witamin, pierwiastków mineralnych i innych substancji, które korzystnie wpływają na organizm.
Kasza bulgur zawiera ściśle ze sobą współpracujące składniki mineralne, które odpowiadają za prawidłową pracę układu sercowo-naczyniowego: potas, wapń, magnez i sód.
Zastosowanie : Stosowana w kuchni jako dodatek do dań mięsnych, sałatek i śniadań. Kaszę bulgur zalej lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody). Następnie gotuj bez przykrycia ok. 7 min. Po tym czasie zdejmij z ognia, przykryj i pozostaw do spęcznienia.
Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki:
kasza turecka - bulgur
może zwierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy, soji
Wartości odżywcze KruKam Kasza Bulgur 1000g
Produkt zawiera
w 100g
% RWS
Wartość energetyczna:
1432 kJ/342 kcal
*
Tłuszcz:
1,33 g
*
w tym tłuszcze nasycone:
0,23g
*
Węglowodany:
75,87 g
*
w tym cukry:
0,41 g
*
Błonnik:
12,5 g
*
Białko:
12,29 g
*
Sól:
0.04 g
*
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?