
KruKam Płatki migdałowe 500g
- EAN: 5902270350203
- Producent: KruKam
- Dane adres.: F.H. KruKam, ul. Marklowicka 21B, 44-300 Wodzisław Śląski
- Kraj poch: USA
- Wysyłamy w ciągu: 24h
-
Brak ocen
-
31,90
zł33,00 zł
x
KruKam Płatki migdałowe 500g
Migdały - bogate źródło wapnia, cynku, magnezu, potasu i witamin
Migdały są jadalnymi nasionami migdałowca zwyczajnego. Żywieniowo zalicza się je do grupy orzechów, chociaż w istocie nimi nie są. Drzewa migdałowca występują praktycznie na wszystkich kontynentach. Migdały są idealną przekąską między posiłkami, ale również stanowią nieodłączny element ciast oraz deserów. W przemyśle piekarskim znajdują zastosowanie jako masa migdałowa. Przerabiane są również na marcepan. Z nasion migdała tłoczy się bardzo smaczny olej migdałowy. Migdały są bogactwem: witaminy E, B2, kwasu foliowego, potasu, wapnia, czy magnezu. Zawierają również żelazo, cynk, miedź oraz wit. B1.
Właściwości migdałów:
- poprawiają poziom odpowiedzi na insulinę
- obniżają poziom "złego" cholesterolu LDL
- łagodzą dokuczliwe uczucie pieczenia
- zapobiegają gromadzeniu się zbędnej tkanki tłuszczowej
- wspomagają pracę układu nerwowego, poprawiają pamięć i koncentrację
- działają przeciwdepresyjnie
- poprawiają wydolność mięśni
- opóźnia proces starzenia się skóry
Składniki:
Płatki migdałowe.
Sugerowany sposób użycia:
Według własnego uznania jednak już garść dziennie wystarczy do zaspokojenia głodu i zapotrzebowania na różne mikroelementy.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Wartości odżywcze KruKam Płatki migdałowe 500g
Produkt zawiera | w 100g | % RWS |
Wartość energetyczna: | 2704 kJ / 653 kcal | * |
Tłuszcze: | 52,5 g | * |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 4g | * |
Węglowodany: | 18,7 g | * |
w tym cukry: | 4,6 g | * |
Błonnik: | 9,9 g | * |
Sól: | 0,05 g | * |
Białko: | 9,9 g | * |
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona