KATEGORIE

Kategorie

Zdjęcie produktu KruKam Mąka z tapioki 500g

KruKam Mąka z tapioki 500g

x
x

KruKam Mąka z tapioki 500g

Mąka (skrobia) z tapioki to produkt bezglutenowy, wegański i hipoalergiczny.
Nie posiada charakterystycznego smaku, ani zapachu, co sprawia, że śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak. TAPIOKA to produkt skrobiowy pozyskiwany z bulw korzeniowych manioku. Tapioka zawiera lekkostrawne węglowodany.
 
Tapioka to skrobia pozyskiwana z korzenia manioka, czyli z najbardziej wartościowej części tej rośliny. Maniok to krzew rosnący w Boliwii, Paragwaju. Maniok stał się odpowiednikiem naszego ziemniaka w strefie klimatu umiarkowanego.
 
Używana w kuchni indyjskiej i innych południowo-azjatyckich głównie do zagęszczania, do lekkich puddingów, ale też jako składnik ciasta do pierożków.
 
Mąki (skrobii)z tapioki używa się:
 
do wypieku chleba (jest to najpopularniejszy chleb w Brazylii),
sprawdza się do wypieku ciastek i ciast bezglutenowych,
do puddingu,
do zagęszczania zup, sosów,
do wyrobu niektórych de Mąka z tapioki to produkt bezglutenowy, wegański i hipoalergiczny.
Nie posiada charakterystycznego smaku, ani zapachu, co sprawia, że śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak. TAPIOKA to produkt skrobiowy pozyskiwany z bulw korzeniowych MANIOKU. Tapioka zawiera lekkostrawne węglowodany.

Składniki:

Skrobia z tapioki

Wartości odżywcze KruKam Mąka z tapioki 500g

Produkt zawiera w 100g % RWS
Wartość energetyczna: 1524 kJ/ 364 kcal *
Tłuszcz: 0,1 g *
w tym tłuszcze nasycone: 0 g *
Węglowodany: 91 g *
w tym cukry: 0 g *
Błonnik: - *
Białko: 0,1 g *
Sól: 0,1 g *
% RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona

 

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj