KATEGORIE

Kategorie

Zdjęcie produktu E-fiore Olejek rycynowy nierafinowany 100ml

E-fiore Olejek rycynowy nierafinowany 100ml

x
x

E-fiore Olejek rycynowy nierafinowany 100ml

Olej RYCYNOWY tłoczony na zimno, jakość farmaceutyczna. Naturalny olej rycynowy do pielęgnacji skóry, włosów i rzęs doskonały surowiec do domowych kosmetyków.
Olej, który oferujemy jest tłoczony na zimno, organiczny, najwyższej jakości.
 
Olej rycynowy pozyskiwany jest z  rącznika pospolitego (ricinus communis) zwanego rycynusem w procesie wytłaczania na zimno jąder nasiennych. Surowy olej poddawany jest następnie procesowi oczyszczenia poprzez wygotowanie z wodą.
 
Olej ma postać gęstej, jasnej cieczy. Bogaty w kwasy tłuszczowe, posiada wygładzające i zmiękczające właściwości. Jest humektantem, poprawia nawilżenie skóry. Olej ceniony za swoje właściwości ochronne w stosunku do naskórka, a w szczególności włosów. Wykazuje wysokie powinowactwo do keratyny. Pobudza do wzrostu cebulki włosów i rzęs. Uelastycznia je, sprawia, że stają się mocniejsze, mniej wypadają i ładnie się błyszczą.
 
Olej rycynowy jest jednym z nielicznych olejów, który może być używany jako emulgator. W przeciwieństwie do innych olejów i tłuszczów miesza się z wodą.  Olej rycynowy działa jako bariera ochronna skóry, chroni ją przed szkodliwymi warunkami zewnętrznymi.
 
Olej rycynowy jest również używany w masażu, aromaterapii, w produkcji preparatów do pielęgnacji włosów. Stanowi składnik szamponów, odżywek do natłuszczania skóry i włosów, kremów, służy do produkcji przejrzystych mydeł glicerynowych. Jest niezastąpiony w produkcji wyrobów mydlanych. Posiada właściwości pianotwórcze, z tego względu z powodzeniem może być stosowany jako uzupełnienie lub substytut oleju kokosowego lub oleju z pestek palmowych. W stężeniu 3 – 5% olej rycynowy daje obfitą pianę. Jest ponadto ważnym składnikiem kremów do golenia.

Składniki:

Ricinus Communis (Castor) Seed Oil

Zastosowanie:

- na włosy przed myciem, można łączyć z innym olejem np. arganowym, wcierać olejek w suche włosy, ewentualnie skórę głowy, pozostawić na co najmniej 1 godzinę, następnie umyć szamponem, olejek rycynowy stosowany systematycznie przyciemnia włosy
- jako serum do rzęs, stosować przynajmniej raz dziennie na oczyszczone rzęsy, nakładać niewielką ilość olejku, pozostawić na całą noc
- do skóry zanieczyszczonej, zmienionej chorobowo, tłustej, skłonnej do podrażnień, stosować na noc zamiast kremu, olejek nie zapycha porów, wygładza skórę, dobrze się wchłania, można łączyć z innymi olejami i kwasem hialuronowym
- do leczenia zmian chorobowych skóry: liszajów, grzybic, rozstępów, stosować olej na wybrane partie ciała

 

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj