Dobre Książki

Zdrowa żywność

Manuka Miód nektarowy MGO 550+ 500g

500,99 zł 399,90 zł


Manuka Miód nektarowy MGO 550+ 500g Miody Manuka MGO™ 400+ i 550+ to miody zawierające najwyższe dostępne w sprzedaży stężenie naturalnego Methylglyoxalu. Certyfikat MGO™ 400+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 400 mg/kg methylglyoxalu. Methylglyoxal, jak wykazały badania naukowe, występuje w istotnych ilościach tylko w niektórych Miodach Manuka i jest charakterystyczny dla miodów Manuka. Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Czym jest Miód Manuka? W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014). Czym jest MGO™? MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie. Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). Właściwości miodów Manuka: Antybakteryjne Przeciwzapalne Przeciwwirusowe Przeciwgrzybiczne Miody manuka zasłynęły na całym świecie swoimi wzmacniającymi i antyseptycznymi właściwościami. To właśnie dzięki zapobieganiu rozwojowi drobnoustrojów, miód manuka stał się numerem jeden wśród miodów. W roku 2007 została opracowana metoda pozwalająca określić dokładne stężenie methylglyoxalu w miodzie, czyli tak zwanego MGO. To właśnie dzięki temu wskaźnikowi jesteśmy wstanie wybrać miód o silniejszym bądź słabszym działaniu antybakteryjnym. Im wyższe stężenie MGO tym silniejsze działanie. Teoretycznie w europejskich miodach MGO jest na poziomie od 1 do 10. Tymczasem w miodach manuka jest to nawet 550 i więcej. Jak widać różnica jest kolosalna. Sposób użycia: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Skład: Miód z krzewu Manuka 100% 15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 34 porcji. Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około cztery tygodnie. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej.  
Manuka Miód nektarowy MGO 550+ 250g

259,81 zł 219,90 zł


Manuka Miód nektarowy MGO 550+ 250g Miody Manuka MGO™ 400+ i 550+ to miody zawierające najwyższe dostępne w sprzedaży stężenie naturalnego Methylglyoxalu. Certyfikat MGO™ 400+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 400 mg/kg methylglyoxalu. Methylglyoxal, jak wykazały badania naukowe, występuje w istotnych ilościach tylko w niektórych Miodach Manuka i jest charakterystyczny dla miodów Manuka. Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Czym jest Miód Manuka? W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014). Czym jest MGO™? MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie. Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). Właściwości miodów Manuka: Antybakteryjne Przeciwzapalne Przeciwwirusowe Przeciwgrzybiczne Miody manuka zasłynęły na całym świecie swoimi wzmacniającymi i antyseptycznymi właściwościami. To właśnie dzięki zapobieganiu rozwojowi drobnoustrojów, miód manuka stał się numerem jeden wśród miodów. W roku 2007 została opracowana metoda pozwalająca określić dokładne stężenie methylglyoxalu w miodzie, czyli tak zwanego MGO. To właśnie dzięki temu wskaźnikowi jesteśmy wstanie wybrać miód o silniejszym bądź słabszym działaniu antybakteryjnym. Im wyższe stężenie MGO tym silniejsze działanie. Teoretycznie w europejskich miodach MGO jest na poziomie od 1 do 10. Tymczasem w miodach manuka jest to nawet 550 i więcej. Jak widać różnica jest kolosalna. Sposób użycia: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Skład: Miód z krzewu Manuka 100% 15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji. Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej.  
Manuka Miód nektarowy MGO 250+ 500g

243,65 zł 199,90 zł


Manuka Miód nektarowy MGO 250+ 500g Miody Manuka MGO® 100+ i 250+ to miody zawierające wysokie stężenie methylglyoxalu. Certyfikat MGO® 100+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 100 mg methylglyoxalu, składnika, który jak wykazały badania naukowe, jest charakterystyczny dla miodów Manuka. Stężenie methylglyoxalu w innych niż Manuka miodach wynosi od 0 do 10 mg/kg. Minimalne rekomendowane przez Prof. Henle stężenie to 100 mg/kg. Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Czym jest miód Manuka? W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014). Czym jest MGO™? MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia  i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie. Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). Właściwości miodów Manuka: Antybakteryjne Przeciwzapalne Przeciwwirusowe Przeciwgrzybiczne Miody manuka zasłynęły na całym świecie swoimi wzmacniającymi i antyseptycznymi właściwościami. To właśnie dzięki zapobieganiu rozwojowi drobnoustrojów, miód manuka stał się numerem jeden wśród miodów. W roku 2007 została opracowana metoda pozwalająca określić dokładne stężenie methylglyoxalu w miodzie, czyli tak zwanego MGO. To właśnie dzięki temu wskaźnikowi jesteśmy wstanie wybrać miód o silniejszym bądź słabszym działaniu antybakteryjnym. Im wyższe stężenie MGO tym silniejsze działanie. Teoretycznie w europejskich miodach MGO jest na poziomie od 1 do 10. Tymczasem w miodach manuka jest to nawet 550 i więcej. Jak widać różnica jest kolosalna. Sposób użycia: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Skład: Miód z krzewu Manuka 100% 15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 34 porcji. Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około cztery tygodnie. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej.  
Manuka Miód nektarowy MGO 250+ 250g

126,79 zł 109,90 zł


Manuka Miód nektarowy MGO 250+ 250g Miody Manuka MGO® 100+ i 250+ to miody zawierające wysokie stężenie methylglyoxalu. Certyfikat MGO® 100+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 100 mg methylglyoxalu, składnika, który jak wykazały badania naukowe, jest charakterystyczny dla miodów Manuka. Stężenie methylglyoxalu w innych niż Manuka miodach wynosi od 0 do 10 mg/kg. Minimalne rekomendowane przez Prof. Henle stężenie to 100 mg/kg. Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Czym jest miód Manuka? W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014). Czym jest MGO™? MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia  i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie. Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). Właściwości miodów Manuka: Antybakteryjne Przeciwzapalne Przeciwwirusowe Przeciwgrzybiczne Miody manuka zasłynęły na całym świecie swoimi wzmacniającymi i antyseptycznymi właściwościami. To właśnie dzięki zapobieganiu rozwojowi drobnoustrojów, miód manuka stał się numerem jeden wśród miodów. W roku 2007 została opracowana metoda pozwalająca określić dokładne stężenie methylglyoxalu w miodzie, czyli tak zwanego MGO. To właśnie dzięki temu wskaźnikowi jesteśmy wstanie wybrać miód o silniejszym bądź słabszym działaniu antybakteryjnym. Im wyższe stężenie MGO tym silniejsze działanie. Teoretycznie w europejskich miodach MGO jest na poziomie od 1 do 10. Tymczasem w miodach manuka jest to nawet 550 i więcej. Jak widać różnica jest kolosalna.   Sposób użycia: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Skład: Miód z krzewu Manuka 100% 15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji. Opakowanie 250 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej.  
EKO przyprawa - Czarnuszka 50g

7,00 zł 4,90 zł


EKO przyprawa - Czarnuszka 50g Czarnuszka - gatunek rośliny z rodziny jaskrowatych. Początkowo uprawiana była jako roślina przyprawowa, później dopiero jako roślina lecznicza. Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności. Składniki Czarnuszka 100% Stosowanie Kuchnia Więcej informacji Właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne czarnuszki docenia się w sposób szczególny w okresie jesienno-zimowym kiedy praktycznie każdy z nas zmaga się z przeziębieniem. Jej stosowanie w pierwszej kolejności zaleca się alergikom i astmatykom. Swoje uzanie zdobyła również wsród osób walczących z trądzikiem. Nasiona czarnuszki mają ostry, korzenny smak i jako przyprawa dodawane są do serów, pieczywa i niektórych tłustych mięs.  
EKO herbatka - Jeżówka purpurowa ziele 50g

6,08 zł 5,78 zł


EKO herbatka - Jeżówka purpurowa ziele 50g Jeżówka to jedno z najbardziej rozpoznawalnych ziół w ostatnich latach. Pochodzi z Ameryki Północnej, gdzie była znana i stosowana wśród Indian, który doceniali bogactwo jej składników i właściwości. Współcześnie jeżówki purpurowej można używać wewnętrznie (jako napar) lub zewnętrznie w formie okładów. Sposób użycia: Wewnętrznie: 1 łyżeczkę ziela jeżówki zalać szklanką wrzatku i pozostawić na ok. 10-15 minut pod przykryciem. Można pić bez ograniczeń. Zewnętrznie w formie okładów: 2 łyżeczki ziela jeżówki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem na ok. 15-20 minut. Stosować w przypadku problemów skórnych jako środek kosmetyczny, przeciwzapalny, ułatwiający gojenie się.   Składniki: 100% ziela jeżówki* * produkt rolnictwa ekologicznego   Przechowywać w suchym miejscu.    
KTC Ryż Basmati Premium Green Bag 2kg

17,57 zł 16,69 zł


KTC Ryż Basmati Premium Green Bag 2kg Odmiana ryżu, która została wyhodowana kilkaset lat temu przez rolników z wiosek leżących u podnóża Himalajów. Stał się i jest do dziś najpopularniejszym gatunkiem w Indiach i Pakistanie.   Ziarna ryżu basmati są dłuższe i cieńsze niż tradycyjnego ryżu a niezwykle delikatny, lecz charakterystyczny smak sprawia, że zyskał ogromną popularność na całym świecie. Doskonały do przygotowania tradycyjnych potraw indyjskich, ale sprawdza się także jako dodatek w każdej kuchni i z powodzeniem może zastąpić inne gatunki. Sposób użycia: Dla uzyskania najlepszych rezultatów ryż na 30 minut przed gotowaniem dokładnie spłukać co najmniej 5 zmianami świeżej zimnej wody. Dodać 2 miary wody do 1 miarki ryżu w dużym rondlu. Przykryć rondel z pokrywką i doprowadzić do wrzenia, zredukować do niskiego ogrzania i gotować na wolnym ogniu przez 10-12 minut, aż woda zostanie wchłonięta. Nie mieszać. Zdjąć z ognia i odstawić na kilka minut pod przykryciem. Przenieść do naczynia do serwowania i delikatnie oddzielić ziarna widelcem.  
Łysoń Migdały z miodem 120g

14,88 zł 12,90 zł


Łysoń Migdały z miodem 120g   Można je stosować jako: • dodatek do ciast (piernika, keksu), do deserów. • przekąska do kawy lub gorzkiej herbaty • dodatek do jogurtów i deserów. Zdrowe i energetyczne śniadanie.   Gospodarstwo Pasieczne Łysoń: Gospodarstwo Pasieczne Łysoń, to rodzinna firma oparta na wieloletnim doświadczeniu w branży pszczelarskiej, pasji oraz chęci promowania rodzimych - naturalnych produktów pszczelich. Celem firmy jest dotarcie do kręgu odbiorców poszukujących na rynku doskonałej jakości polskiego miodu, świec woskowych oraz innych produktów pszczelich.  W ofercie znajdują się również kosmetyki bazujące na wosku pszczelim, suplementy diety i słodycze.   Ponadto firma posiada szeroki asortyment sprzętu pszczelarskiego (sprzęt do hodowli matek, odzież pszczelarska i inne artykuły niezbędne do prowadzenia gospodarstwa pasiecznego).  
Łysoń Żurawina z miodem 120g

12,81 zł 11,90 zł


Łysoń Żurawina z miodem 120g Miód akacjowy z żurawiną Można stosować jako: • dodatek do ciast (piernika, keksu), do deserów. • przekąska do kawy lub gorzkiej herbaty • dodatek do jogurtów i deserów. Zdrowe i energetyczne śniadanie.   Gospodarstwo Pasieczne Łysoń: Gospodarstwo Pasieczne Łysoń, to rodzinna firma oparta na wieloletnim doświadczeniu w branży pszczelarskiej, pasji oraz chęci promowania rodzimych - naturalnych produktów pszczelich. Celem firmy jest dotarcie do kręgu odbiorców poszukujących na rynku doskonałej jakości polskiego miodu, świec woskowych oraz innych produktów pszczelich.  W ofercie znajdują się również kosmetyki bazujące na wosku pszczelim, suplementy diety i słodycze.   Ponadto firma posiada szeroki asortyment sprzętu pszczelarskiego (sprzęt do hodowli matek, odzież pszczelarska i inne artykuły niezbędne do prowadzenia gospodarstwa pasiecznego).  
Łysoń Pestki dyni z miodem 120g

12,31 zł 10,90 zł


Łysoń Pestki dyni z miodem 120g Pestki dyni z miodem akacjowym Można je stosować jako: • dodatek do ciast (piernika, keksu), do deserów. • przekąska do kawy lub gorzkiej herbaty • dodatek do jogurtów i deserów. Zdrowe i energetyczne śniadanie.   Gospodarstwo Pasieczne Łysoń: Gospodarstwo Pasieczne Łysoń, to rodzinna firma oparta na wieloletnim doświadczeniu w branży pszczelarskiej, pasji oraz chęci promowania rodzimych - naturalnych produktów pszczelich. Celem firmy jest dotarcie do kręgu odbiorców poszukujących na rynku doskonałej jakości polskiego miodu, świec woskowych oraz innych produktów pszczelich.  W ofercie znajdują się również kosmetyki bazujące na wosku pszczelim, suplementy diety i słodycze.   Ponadto firma posiada szeroki asortyment sprzętu pszczelarskiego (sprzęt do hodowli matek, odzież pszczelarska i inne artykuły niezbędne do prowadzenia gospodarstwa pasiecznego).  
Santini Ksylitol fiński - cukier brzozowy 250g

12,17 zł 10,90 zł


Santini Ksylitol fiński - cukier brzozowy 250g Ksylitol nazywany "cukrem brzozowym" to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Jego fizyczna postać to białe kryształy o słodkim smaku. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny a wartość energetyczna to jedynie 240kcal na 100g, czyli 12kcal na łyżeczkę (5g). Proces produkcji ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie zawiera jaj, glutenu, soi, białka mleka i laktozy. Ne fermentuje i nie ulega karmelizacji. Zastosowanie i spoób użycia: Ksylitol można stosować: -jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego - do słodzenia potraw, deserów, napojów -do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji. Ksylitol – dla kogo? Ksylitol polecany jest osobom będącym na diecie bezcukrowej i ograniczającym spożycie cukru. Ksylitol można podawać również dzieciom. Ksylitol polecany jest osobom odchudzającym się, ponieważ dostarcza do 40% mniej kalorii, niż klasyczny cukier, nie uzależnia, a produkty zawierające ksylitol przez dłuższy czas dają uczucie sytości. Ma wielokrotnie niższy indeks glikemiczny niż inne substancje słodzące, może więc być bezpiecznie stosowany przez diabetyków. Po jego spożyciu nie wzrasta gwałtownie poziom insuliny we krwi. Ksylitol poprawia również proces przemiany materii, szybko się przyswaja, co jest ważne dla sportowców chcących uzupełnić ubytki energii po odbytym wysiłku. Składniki: Ksylitol 100% (substancja słodząca) Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia. Nie podawać zwierzętom.  
NatVita Ksylitol fiński - cukier brzozowy 1000g

43,85 zł 33,90 zł


NatVita Ksylitol fiński - cukier brzozowy 1000g Ksylitol to naturalnie występujący cukier w owocach, warzywach i grzybach. Jest alkoholem cukrowym (węglowodanem), który nie ma nic wspólnego z alkoholem, nieznacznie podnoszącym poziom cukru we krwi. Nie zawiera fruktozy, dzięki czemu bakterie w jamie ustnej nie mają odpowiedniego środowiska do rozwoju. Jest pożywieniem dla pozytynych bakterii układu pokarmowego i może wpłynąć na zwiększenie produkcji kolagenu. Wyglądem oraz smakiem przypomina zwykły cukier buraczany. Skład: 100% ksylitot fiński "danisco" Propozycja spożycia: Jak tradycyjne substancje słodzące. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu niedostępnym dla dzieci.  
NatVita Ksylitol fiński - cukier brzozowy 500g

25,95 zł 19,90 zł


NatVita Ksylitol fiński - cukier brzozowy 500g Ksylitol to naturalnie występujący cukier w owocach, warzywach i grzybach. Jest alkoholem cukrowym (węglowodanem), który nie ma nic wspólnego z alkoholem, nieznacznie podnoszącym poziom cukru we krwi. Nie zawiera fruktozy, dzięki czemu bakterie w jamie ustnej nie mają odpowiedniego środowiska do rozwoju. Jest pożywieniem dla pozytynych bakterii układu pokarmowego i może wpłynąć na zwiększenie produkcji kolagenu. Wyglądem oraz smakiem przypomina zwykły cukier buraczany. Skład: 100% ksylitot fiński "danisco" Propozycja spożycia: Jak tradycyjne substancje słodzące. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu niedostępnym dla dzieci.  
NatVita Bio Kasza Bulgur 500g

6,41 zł 6,09 zł


NatVita Bio Kasza Bulgur 500g Rodzaj kaszy uzyskiwany z nieoczyszczonych ziaren pszenicy durum. Ziarna poddawane są procesowi gotowania, suszenia a następnie rozdrabniania. Zawiera znaczne ilości magnezu, potasu, wapnia i fosforu, witamin z grupy B oraz antyoksydantów, takich jak kwas galusowy. Bio - certyfikowane produkty ekologiczne. Składniki: Składniki: 100 % Bio kasza bulgur Średnia wartość odżywcza w         100 g produktu:        % RWS *    Wartość energetyczna:    1404 kJ / 337 kcal        16,8 % Tłuszcz:    1,5 g    2,14 % - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:       0 g    0 % Węglowodany:    65 g    25 % - w tym cukry:    0 g    0 % Błonnik:    4,5 g    - Białko:    11 g    22 % Sól:    0 g    0 % *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Propozycja przygotowania: 1 szklankę kaszy należy zalać 2 szklankami wody i gotować około 8-10 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
NatVita Bio Cukier kokosowy 1000g

30,65 zł 26,90 zł


NatVita Bio Cukier kokosowy 1000g Bio Cukier kokosowy z kwiatów kokosa / palmy kokosowej. Nierafinowany, organiczny, 100% bez dodatków. Z uprawy ekologicznej. Pąki kwiatowe palmy kokosowej zawierają sok, który służy do produkcji cukru kokosowego. Jest bogaty w enzymy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy i minerały. 100% czysty, nierafinowany, organiczny cukier kokosowy (Cocos nucifera) pozyskiwany w tradycyjny sposób ze świeżego soku pąków kwiatowych palmy kokosowej. - bez dodatków - niebielony - nierafinowany - tradycyjnie wytwarzany Składniki: 100% Bio cukier kokosowy (Cocos nucifera). Wartości odżywcze: - Wartość energetyczna: 381,6 kcal - Węglowodany: 93,4g - Białko: 1,1g - Tłuszcz: 0,4g Propozycja podania: Idealne nadaje się m.in. do kakao (sproszkowane kakao + cukier kokosowy). Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.  
Miody Bieszczadzkie Miód faceliowy 1300g

54,54 zł 46,90 zł


Miody Bieszczadzkie Miód faceliowy 1300g Miód faceliowy pozyskiwany jest z kwiatów facelii (wyróżnia ją piękna, niebiesko-fioletowa barwa), uznawanej za jedną z najbardziej miododajnych roślin – pszczelarze często nazywają ją „królową roślin miododajnych“. Właściwości zdrowotne: Miód ten wzmacnia odporność, posiada właściwości bakteriobójcze oraz jest bogaty w magnez i żelazo, dzięki czemu pomaga zachować dobrą kondycję psychiczną i fizyczną. Polecany jest w leczeniu nadciśnienia tętniczego, chorób układu krążenia, niewydolności mięśnia sercowego, miażdżycy. Stosowany jest często w chorobach górnych dróg oddechowych,  w tym astmy oskrzelowej. Pomocny jest w leczeniu chorób układu pokarmowego: nieżycie żołądka, wrzodach żołądka i dwunastnicy, problemach z wątrobą, trzustką i woreczkiem żółciowym. Podobnie jak inne jasne miody nektarowe może pomóc przy leczeniu chorób układu krążenia, oraz pozytywnie wpływa na wątrobę. Pomaga także uzupełnić energię po wzmożonym wysiłku fizycznym lub intelektualnym. Miód faceliowy niweluje szkodliwe działanie używek takich, jak kawa, herbata, papierosy oraz alkohol.
Łysoń Miód & Kakao 250g

17,10 zł 13,90 zł


Łysoń Miód & Kakao 250g Zaskakująco doskonałe połączenie słodyczy miodu z naturalnym gorzkim kakao (naturalne 100% kakao). Miód z kakao jest wolny od konserwantów, dlatego śmiało może zastąpić wiele popularnych smakołyków, najlepiej smakuje na kanapce lub jako dodatek do mleka. Stosowanie: Gorące kakao z miodem: 200 ml mleka, 1 łyżeczka miodu z kakao Przechowywać w ciemnym i suchym pomieszczeniu w temperaturze ok 20 °C.   Gospodarstwo Pasieczne Łysoń: Gospodarstwo Pasieczne Łysoń, to rodzinna firma oparta na wieloletnim doświadczeniu w branży pszczelarskiej, pasji oraz chęci promowania rodzimych - naturalnych produktów pszczelich. Celem firmy jest dotarcie do kręgu odbiorców poszukujących na rynku doskonałej jakości polskiego miodu, świec woskowych oraz innych produktów pszczelich.  W ofercie znajdują się również kosmetyki bazujące na wosku pszczelim, suplementy diety i słodycze.   Ponadto firma posiada szeroki asortyment sprzętu pszczelarskiego (sprzęt do hodowli matek, odzież pszczelarska i inne artykuły niezbędne do prowadzenia gospodarstwa pasiecznego).      
Łysoń Miód z trzema dodatkami "Miodowita" 250g

20,51 zł 16,90 zł


Łysoń Miód z trzema dodatkami "Miodowita" 250g Miód z trzema dodatkami (propolis, mleczko pszczele, pyłek kwiatowy). Połącznie naturalnego miodu nektarowego z pyłkiem pszczelim, propolisem i mleczkiem pszczelim tworzy wyjątkowy produkt pszczeli bogaty w aminokwasy, witaminy i mikroelementy. Stosowanie: - Dorośli - 2 łyżki stołowe dziennie w czasie posiłku. - Dzieci powyżej 4 roku życia 1-2 małe łyżeczki dziennie w czasie posiłku. Przechowywać w ciemnym i suchym pomieszczeniu w temperaturze ok 20 °C.   Gospodarstwo Pasieczne Łysoń: Gospodarstwo Pasieczne Łysoń, to rodzinna firma oparta na wieloletnim doświadczeniu w branży pszczelarskiej, pasji oraz chęci promowania rodzimych - naturalnych produktów pszczelich. Celem firmy jest dotarcie do kręgu odbiorców poszukujących na rynku doskonałej jakości polskiego miodu, świec woskowych oraz innych produktów pszczelich.  W ofercie znajdują się również kosmetyki bazujące na wosku pszczelim, suplementy diety i słodycze.   Ponadto firma posiada szeroki asortyment sprzętu pszczelarskiego (sprzęt do hodowli matek, odzież pszczelarska i inne artykuły niezbędne do prowadzenia gospodarstwa pasiecznego).    
Łysoń Miód z propolisem 250g

16,52 zł 13,90 zł


Łysoń Miód z propolisem 250g Najczęściej stosuje się 1 % stężenie propolisu w miodzie. Miód z propolisem znalazł zastosowanie w leczeniu dzieci, którym nie wolno podawać roztworów alkoholowych. Propolis ma silne działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne. Usuwa wolne rodniki które przyczyniają się do rozwoju miażdżycy. Dzięki swoim właściwościom przeciwzapalnym stosowany jest w stanach zapalnych górnych i dolnych dróg oddechowych. Propolis ze względu na dużą zawartość związków biologicznie czynnych nazywany jest “naturalnym antybiotykiem” i znajduje szerokie zastosowanie w profilaktyce wielu schorzeń. Produkt kremowany. Stosowanie: Przed użyciem warto sprawdzić czy nie jesteśmy uczuleni. Stosować 2 razy dziennie po jednej łyżce stołowej pół godziny przed posiłkiem. Dzieci i młodzież do lat 14-stu 2 razy dziennie po 1 małej łyżeczce. Przechowywać w ciemnym i suchym pomieszczeniu w temperaturze ok 20 °C.   Gospodarstwo Pasieczne Łysoń: Gospodarstwo Pasieczne Łysoń, to rodzinna firma oparta na wieloletnim doświadczeniu w branży pszczelarskiej, pasji oraz chęci promowania rodzimych - naturalnych produktów pszczelich. Celem firmy jest dotarcie do kręgu odbiorców poszukujących na rynku doskonałej jakości polskiego miodu, świec woskowych oraz innych produktów pszczelich.  W ofercie znajdują się również kosmetyki bazujące na wosku pszczelim, suplementy diety i słodycze.   Ponadto firma posiada szeroki asortyment sprzętu pszczelarskiego (sprzęt do hodowli matek, odzież pszczelarska i inne artykuły niezbędne do prowadzenia gospodarstwa pasiecznego).    
Łysoń Miód z mleczkiem pszczelim 250g

15,96 zł 13,90 zł


Łysoń Miód z mleczkiem pszczelim 250g Miód z mleczkiem pszczelim zawiera 0,8% mleczka pszczelego w miodzie. dietetyczny miód z dodatkiem mleczka pszczelego pobudza sprawność fizyczną i psychiczną u osób w podeszłym wieku. systematyczne stosowanie prowadzi do zwiększonej żywotność i zapewnia wzrost energii na co dzień. Produkt kremowany. Dietetyczny miód z dodatkiem mleczka pszczelego pobudza sprawność fizyczną i psychiczną u osób w podeszłym wieku. systematyczne stosowanie prowadzi do zwiększonej żywotność i zapewnia wzrost energii na co dzień. Stosowanie: - Dorośli - 2 łyżki stołowe dziennie w czasie posiłku. - Dzieci powyżej 4 roku życia 1-2 małe łyżeczki dziennie w czasie posiłku. Przechowywać w ciemnym i suchym pomieszczeniu w temperaturze ok 20 °C.   Gospodarstwo Pasieczne Łysoń: Gospodarstwo Pasieczne Łysoń, to rodzinna firma oparta na wieloletnim doświadczeniu w branży pszczelarskiej, pasji oraz chęci promowania rodzimych - naturalnych produktów pszczelich. Celem firmy jest dotarcie do kręgu odbiorców poszukujących na rynku doskonałej jakości polskiego miodu, świec woskowych oraz innych produktów pszczelich.  W ofercie znajdują się również kosmetyki bazujące na wosku pszczelim, suplementy diety i słodycze.   Ponadto firma posiada szeroki asortyment sprzętu pszczelarskiego (sprzęt do hodowli matek, odzież pszczelarska i inne artykuły niezbędne do prowadzenia gospodarstwa pasiecznego).    

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka