Dobre Książki

Zamiast cukru

NatVita Bio Cukier kokosowy 250g

11,94 zł 9,90 zł


NatVita Bio Cukier kokosowy 250g Bio Cukier kokosowy z kwiatów kokosa / palmy kokosowej. Nierafinowany, organiczny, 100% bez dodatków. Z uprawy ekologicznej. Pąki kwiatowe palmy kokosowej zawierają sok, który służy do produkcji cukru kokosowego. Jest bogaty w enzymy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy i minerały. 100% czysty, nierafinowany, organiczny cukier kokosowy (Cocos nucifera) pozyskiwany w tradycyjny sposób ze świeżego soku pąków kwiatowych palmy kokosowej. - bez dodatków - niebielony - nierafinowany - tradycyjnie wytwarzany Składniki: 100% Bio cukier kokosowy (Cocos nucifera). Wartości odżywcze: - Wartość energetyczna: 381,6 kcal - Węglowodany: 93,4g - Białko: 1,1g - Tłuszcz: 0,4g Propozycja podania: Idealne nadaje się m.in. do kakao (sproszkowane kakao + cukier kokosowy). Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Bio Planet Cukier kokosowy 300g

15,68 zł 12,90 zł


EKOLOGICZNY CUKIER KOKOSOWY 300g Palmowy cukier kokosowy jest nierafinowany, który powstaje z kwiatów palmy kokosowej. Ma charakterystyczną brązową barwę i łagodny posmak karmelu. Stosowany jest do deserów, wypieków oraz słodzenia napojów. Skład 100% cukier kokosowy (palmowy)* *surowiec pochodzenia ekologicznego Pochodzenie Indonezja WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g wartość energetyczna: 1442 kJ / 340 kcal tłuszcz: 0g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g węglowodany: 92,8g; w tym cukry: 92,8g białko: 1g sól: 0g
Bio Planet Syrop z agawy 660g

34,49 zł 23,90 zł


EKOLOGICZNY SYROP SŁODZĄCY AGAWA 660g Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością. Polecany do wypieków, deserów, jako polewa, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się do słodzenia napojów wszelkiego rodzaju. Skład 100% syrop z agawy* *surowiec pochodzenia ekologicznego Pochodzenie Meksyk WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g wartość energetyczna: 304 kcal (1292 kJ) białko: 0g węglowodany: 78g w tym cukry: 69g tłuszcz: 0g
Bio Planet Syrop z agawy 330g

19,48 zł 16,50 zł


EKOLOGICZNY SYROP SŁODZĄCY AGAWA 330g Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością. Polecany do wypieków, deserów, jako polewa, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się do słodzenia napojów wszelkiego rodzaju. Skład 100% syrop z agawy* *surowiec pochodzenia ekologicznego Pochodzenie Meksyk WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g: wartość energetyczna: 304 kcal (1292 kJ) białko: 0g węglowodany: 78g w tym cukry: 69g tłuszcz: 0g
Maya Gold Ekologiczny syrop z Agawy o smaku malinowym

23,98 zł 19,90 zł


SYROP Z AGAWY O SMAKU MALINOWYM BIO 350 G (250 ML) Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów czy też jako polewę do lodów, gofrów, lub naleśników. Charakteryzuje się bardzo niskim indeksem glikemicznym IG15, dzięki temu śmiało można polecać go diabetykom oraz osobom będącym na niskokalorycznych dietach. SKŁADNIKI syrop z agawy*, naturalny aromat malinowy, koncentrat soku malinowego* (certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1302/310 (kJ/kcal) Tłuszcz
Santini Ksylitol fiński - cukier brzozowy 1kg

37,82 zł 30,90 zł


Ksylitol 100% cukier brzozowy, słodzik stołowy 1kg Santini (Finlandia) Ksylitol jest naturalnym słodzikiem o barwie, konsystencji i smaku cukru, ale działającym na organizm z zupełnie odwrotnym skutkiem. Jest uzyskiwany najczęściej z drzewa brzozy. W jego cząsteczce jest 5 atomów węgla. W przeciwieństwie do cukrów sześcio- i dwunastowęglowych takich jak: glukoza, fruktoza, sacharoza i laktoza nie fermentuje w przewodzie pokarmowym. Ksylitol jest  wskazany dla wszystkich osób dbających o zdrowie. Jest idealną alternatywą dla osób odchudzających się – dostarcza organizmowi o 40% mniej kalorii niż cukier. Zmniejsza też łaknienie cukru. U stosujących dietę ksylitol pozwala na łatwą kontrolę wagi ciała. Spowalnia opróżnianie żołądka, co wzmacnia poczucie sytości, w ten sposób redukuje ogólne spożycie pokarmów.   Zalecany jest dla osób zagrożonych i dotkniętych osteoporozą, gdyż ułatwia mineralizację (zwiększa przyswajanie wapnia), przywracając w ten sposób właściwą konsystencję kości. Dzięki antybakteryjnemu działaniu podnosi odporność organizmu. Ksylitol jest powili przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, wskutek czego posiada ponad 14-krotnie niższy indeks glikemiczny od glukozy 9-krotnie niższy od cukru rafinowanego (sacharozy). Dzięki temu jest  bezpieczny dla diabetyków. Przeciwdziała procesom przedwczesnego starzenia, utrzymując niski poziom insuliny. Wieloletnie badania potwierdzają, że ksylitol ma bardzo korzystny wpływ na zęby. Potrafi likwidować drobne ubytki próchnicze oraz zapalenie dziąseł i ozębnej poprzez przywracanie właściwego pH śliny (dlatego przed przełknięciem zalecane jest przepłukiwanie rozpuszczonym w ślinie ksylitolem jamy ustnej - nawet już po umyciu zębów). Używanie ksylitolu redukuje stopień psucia się zębów zarówno dla grupy o wysokim ryzyku (znaczny stopień uszkodzenia uzębienia) jak i niskim (brak oznak próchnicy i wysoka dbałość o zęby). Przywracając właściwy odczyn pH w ustach ksylitol zastępuje odświeżacze oddechu. Grzybice, bakterie? Stosowanie ksylitolowego aerozolu do nosa ma zdolność zatrzymywania rozwoju bakterii powodujących zapalenie ucha środkowego oraz zmniejsza występowanie alergii, astmy i infekcji zatok. Ksylitol jest skutecznym środkiem przeciwko szkodliwym bakteriom jelit - np. Helicobacter pylori, której przypisuje się m. in. owrzodzenie żołądka. Ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków - np. Candida albicans - w przewodzie pokarmowym.  Ksylitol to również ciekawa alternatywa dla sportowców jest bowiem stosowany jako źródło energii dla osób po przebytym wysiłku. Podczas gdy glukoza jest trudno przyswajalna, ksylitol pomaga w poprawianiu ogólnej kondycji metabolicznej. Zatrzymuje spadek masy mięśniowej, poprzez silny efekt kataboliczny, jak również poprzez spalanie tłuszczów oraz pomaga stabilizować poziomy insuliny i cukru we krwi.  Ksylitol jest więc propozycją dla: * cukrzyków * chorych na grzybicę * dbających o zęby i dziąsła * „puszystych” * chorych na osteoporozę, mukowiscydozę i choroby laryngologiczne  * sportowców * dbających o linię * osób mających problem z nieświeżym oddechem W jaki sposób można stosować ksylitol ? Dokładnie w taki sam sposób jak zwykły cukier. Zakres temperatur w jakich można stosować ksylitol jest szeroki- gotowanie, pieczenie, mrożenie. Tak więc używając ksylitolu możemy piec ciasta, ciasteczka, robić desery, lody itp. Możemy posłodzić dziecku herbatę będąc spokojnym o jego ząbki. Jeżeli uwielbiamy słodką kawę a jesteśmy na diecie ksylitol jest idealnym rozwiązaniem. Ksylitol jest niezastąpiony dla tych, którzy są na diecie bezcukrowej!!! Ksylitol jest całkowicie bezpieczny. Ksylitol a dzieci: Do 3-go roku życia ze względu na niedojrzałość układu trawiennego nie należy podawać ksylitolu. Waga: 1000 g Producent: Danisco Sweeteners/ Santini
BIO Syrop kokosowy 350g

42,12 zł 33,90 zł


Bio syrop kokosowy 350g Powstaje ze świeżego soku z pąków kwiatowych palmy kokosowej. - nierafinowany - tradycyjnie wytwarzany - niebielony - bez dodatków - wspiera małe społeczności rolnicze Przepyszny syrop ze słodkiego, pożywnego soku z kwiatów palmy kokosowej. Charakteryzuje się delikatną nutą karmelu i bardzo słodkim smakiem. Idealny jako zamiennik syropu klonowego do naleśników, placków, do słodzenia, do müsli, ciast, a także jako podstawa marynat do grillowania. BIO syrop z pąków kwiatowych palmy kokosowej produkowany jest w zgodzie z naturą. Palmy kokosowe rosną w swoim naturalnym środowisku, dzięki czemu zachowana jest różnorodność biologiczna. Surowiec pochodzi z upraw ekologicznych na Filipinach, spełniających standardy FAIR TRADE. Dzięki temu produkty posiadają naturalnie wysoką zawartość potasu. Składniki: 100% bio syrop kokosowy (Cocos nucifera) z upraw ekologicznych PL-EKO-04 / Filipiny oraz z projektu FAIR TRADE na Filipinach. Powstaje ze świeżego soku z pąków kwiatowych palmy kokosowej. - nierafinowany - tradycyjnie wytwarzany - niebielony - bez dodatków Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1305 KJ / 307 kcal Białko 1,3 g Węglowodany 74,80 g Tłuszcz  
Diet-Food BIO Cukier kokosowy organiczny 400g

20,82 zł 17,90 zł


BIO cukier kokosowy organiczny 400g Jest to zdrowa alternatywa dla powszechnie używanego białego cukru – jest to produkt w 100 % naturalny, organiczny, nierafinowany, wytwarzany z soku pąków palmy kokosowej bogatego w enzymy, kwas octowy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy i minerały. Cukier kokosowej jest długotrwałym źródłem energii działającym przez cały dzień. Od zwykłych cukrów odróżnia go to, że nie wywołuje nagłych zwyżek bądź deficytów energii w organizmie. Największym jego plusem jest bardzo niski indeks glikemiczny tj. 35, dlatego polaca się go osobom cierpiącym na cukrzycę. Jest bezpieczny dla dzieci i kobiet w ciąży. Lekko karmelowy smak sprawdza się doskonale w kawie, herbacie oraz wypiekach. Właściwości: - niski indeks glikemiczny Gl:35 - bogaty w składniki odżywcze i nierafinowany - zdrowa alternatywa dla białego cukru - lekko karmelowy smak sprawdza się doskonale w kawie, herbacie oraz wypiekach Przybliżone wartości odżywcze w 100g produktu: - energia 377 kcal - białko 0 g - tłuszcze 0,4 g - w tym tłuszcze nasycone 0 g - węglowodany 93 g - w tym cukry 90 g - sól 0,9 g Dawkowanie: Tak samo jak cukier. Używaj wszędzie, gdzie użyłbyś standardowego cukru. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie, przechowuj w suchym miejscu.
BIO Cukier z pąków kwiatowych palmy kokosowej 250g

35,70 zł 24,99 zł


BIO Cukier z pąków kwiatowych palmy kokosowej 250g Pąki kwiatowe palmy kokosowej zawierają sok, który jest bogaty w enzymy, kwas octowy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy i minerały. Sok ten jest wykorzystywany do produkcji CUKRU KOKOSOWEGO. INDEKS GLIKEMICZNY ( w 100g) : Cukier rafinowany - 68, Cukier trzcinowy - 61, Klon - 54, Miód - 48, Agawa - 40, Cukier kokosowy - 35, Cukier ten jest długotrwałym źródłem energii. Im mniejszy indeks glikemiczny tym stabilniejszy poziom cukru. Skład: 100% czysty, nierafinowany organiczny cukier kokosowy (Cocos nucifera) pozyskiwany w tradycyjny sposób ze świeżego soku z pąków kwiatowych palmy kokosowej z upraw ekologicznychPL-EKO-04 / Rolnictwo spoza UE. -bez dodatków -tradycyjnie wytwarzany - nierafinowany - niebielony - wspiera małą skalę społeczności rolniczych
BIO Cukier kokosowy 350g

37,90 zł 30,90 zł


Naturalny, nierafinowany Bio cukier kokosowy 350g Organiczny cukier kokosowy produkowany jest w tradycyjny sposób, ze słodkiego nektar pozyskiwanego z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Dzięki temu, posiada złoty kolor i charakteryzuje się delikatną słodyczą, lekko przełamaną smakiem karmelu. Co więcej, cukier kokosowy posiada naturalnie niski indeks glikemiczny 35. Dzięki temu poziom cukru we krwi wrasta powoli. Pozwala to uniknąć niebezpiecznych skoków cukru we krwi, takich jakie mają miejsce w przypadku białego cukru. Organiczny cukier kokosowy może być z powodzeniem stosowany jako alternatywa dla powszechnych środków słodzących. Składniki: cukier kokosowy z upraw ekologicznych.
Bio Planet Syrop daktylowy 350g

17,75 zł 13,90 zł


BIO PLANET bio syrop słodzący DAKTYLOWY 350g Ekologiczny syrop daktylowy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje ze skoncentrowanego soku z daktyli. Doskonale nadaje się do słodzenia napojów. Polecany do wypieków, deserów, gofrów i naleśników. Skład: 100% syrop daktylowy* *surowiec pochodzenia ekologicznego WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g: wartość energetyczna: 271kcal  białko: 1,4g węglowaodany: 88g tłuszcz: 0,1g
MAYA GOLD Syrop z agawy Ciemny BIO 350g

19,89 zł 12,90 zł


EKOLOGICZNY SYROP SŁODZĄCY CIEMNY Z AGAWY 350g  Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów czy też jako polewę do lodów, gofrów lub naleśników. Charakteryzuje się bardzo niskim indeksem glikemicznym IG15, dzięki temu śmiało można polecać go diabetykom oraz osobom będącym na niskokalorycznych dietach. WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g: wartość energetyczna: 310kcal tłuszcz: 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g  węglowodany: 77,2g w tym cukry: 76,4g  białko: 0g sól: 0g  Kraj pochodzenia: Holandia
StanLab Inulina 1000g

32,40 zł 25,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Inulina 1000g Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Sposób użycia Zaleca się spożywanie 15-20 g inuliny dziennie, można ją dodać do napojów lub posiłków. Zaleca się stopniowe zwiększanie spożycia produktu zaczynając od 1 łyżeczki dziennie aż do osiągnięcia zalecanej dziennej ilości. Sposób przechowywania Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Santini Ksylitol fiński - cukier brzozowy 4x250g

43,90 zł 33,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Ksylitol 100% cukier brzozowy, słodzik stołowy 1kg Santini (Finlandia) Ksylitol jest naturalnym słodzikiem o barwie, konsystencji i smaku cukru, ale działającym na organizm z zupełnie odwrotnym skutkiem. Jest uzyskiwany najczęściej z drzewa brzozy. W jego cząsteczce jest 5 atomów węgla. W przeciwieństwie do cukrów sześcio- i dwunastowęglowych takich jak: glukoza, fruktoza, sacharoza i laktoza nie fermentuje w przewodzie pokarmowym. Ksylitol jest  wskazany dla wszystkich osób dbających o zdrowie. Jest idealną alternatywą dla osób odchudzających się – dostarcza organizmowi o 40% mniej kalorii niż cukier. Zmniejsza też łaknienie cukru. U stosujących dietę ksylitol pozwala na łatwą kontrolę wagi ciała. Spowalnia opróżnianie żołądka, co wzmacnia poczucie sytości, w ten sposób redukuje ogólne spożycie pokarmów.   Zalecany jest dla osób zagrożonych i dotkniętych osteoporozą, gdyż ułatwia mineralizację (zwiększa przyswajanie wapnia), przywracając w ten sposób właściwą konsystencję kości. Dzięki antybakteryjnemu działaniu podnosi odporność organizmu. Ksylitol jest powili przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, wskutek czego posiada ponad 14-krotnie niższy indeks glikemiczny od glukozy 9-krotnie niższy od cukru rafinowanego (sacharozy). Dzięki temu jest  bezpieczny dla diabetyków. Przeciwdziała procesom przedwczesnego starzenia, utrzymując niski poziom insuliny. Wieloletnie badania potwierdzają, że ksylitol ma bardzo korzystny wpływ na zęby. Potrafi likwidować drobne ubytki próchnicze oraz zapalenie dziąseł i ozębnej poprzez przywracanie właściwego pH śliny (dlatego przed przełknięciem zalecane jest przepłukiwanie rozpuszczonym w ślinie ksylitolem jamy ustnej - nawet już po umyciu zębów). Używanie ksylitolu redukuje stopień psucia się zębów zarówno dla grupy o wysokim ryzyku (znaczny stopień uszkodzenia uzębienia) jak i niskim (brak oznak próchnicy i wysoka dbałość o zęby). Przywracając właściwy odczyn pH w ustach ksylitol zastępuje odświeżacze oddechu. Grzybice, bakterie? Stosowanie ksylitolowego aerozolu do nosa ma zdolność zatrzymywania rozwoju bakterii powodujących zapalenie ucha środkowego oraz zmniejsza występowanie alergii, astmy i infekcji zatok. Ksylitol jest skutecznym środkiem przeciwko szkodliwym bakteriom jelit - np. Helicobacter pylori, której przypisuje się m. in. owrzodzenie żołądka. Ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków - np. Candida albicans - w przewodzie pokarmowym.  Ksylitol to również ciekawa alternatywa dla sportowców jest bowiem stosowany jako źródło energii dla osób po przebytym wysiłku. Podczas gdy glukoza jest trudno przyswajalna, ksylitol pomaga w poprawianiu ogólnej kondycji metabolicznej. Zatrzymuje spadek masy mięśniowej, poprzez silny efekt kataboliczny, jak również poprzez spalanie tłuszczów oraz pomaga stabilizować poziomy insuliny i cukru we krwi.  Ksylitol jest więc propozycją dla: * cukrzyków * chorych na grzybicę * dbających o zęby i dziąsła * „puszystych” * chorych na osteoporozę, mukowiscydozę i choroby laryngologiczne  * sportowców * dbających o linię * osób mających problem z nieświeżym oddechem W jaki sposób można stosować ksylitol ? Dokładnie w taki sam sposób jak zwykły cukier. Zakres temperatur w jakich można stosować ksylitol jest szeroki- gotowanie, pieczenie, mrożenie. Tak więc używając ksylitolu możemy piec ciasta, ciasteczka, robić desery, lody itp. Możemy posłodzić dziecku herbatę będąc spokojnym o jego ząbki. Jeżeli uwielbiamy słodką kawę a jesteśmy na diecie ksylitol jest idealnym rozwiązaniem. Ksylitol jest niezastąpiony dla tych, którzy są na diecie bezcukrowej!!! Ksylitol jest całkowicie bezpieczny. Ksylitol a dzieci: Do 3-go roku życia ze względu na niedojrzałość układu trawiennego nie należy podawać ksylitolu. Waga: 1000 g Producent: Danisco Sweeteners/ Santini
  • Poprzednia

  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka