KATEGORIE [rozwiń]

Szatkowski Kazimierz

Okładka książki Zarządzanie innowacjami i transferem technologii

89,00 zł 69,83 zł


Podręcznik w całości porusza problematykę z zakresu zarządzania innowacjami techniczno-organizacyjnymi. Autor omawia m.in. modele działalności innowacyjnej, strategie innowacyjne przedsiębiorstw, rynek technologii. Książka przeznaczona jest dla studentów kierunków: Zarządzanie, Zarządzanie i Inżynieria Produkcji oraz Inżynieria Produkcji, na których wykładane są przedmioty: Zarządzanie Innowacjami, Zarządzanie Wiedzą i Zarządzanie Technologiami. Stanowi także cenny materiał uzupełniający do przedmiotów: Przygotowanie Produkcji, Zarządzanie i Sterowanie Produkcją oraz Organizacja Obsługi Produkcji. "By utrzymać się w wyścigu ekonomicznym trzeba wprowadzać nie tylko innowacje w postaci nowych wyrobów i nowych usług, nowych procesów technologicznych, ale też umiejętnie nimi zarządzać. Każda firma musi być dzisiaj zorientowana proinnowacyjnie. Innowacje przenikają obecnie wszystkie fazy biznesu, dlatego edukacja społeczeństwa w tym obszarze jest tak bardzo ważna, aby, jak słusznie Autor zauważa "nie tylko mówić, ale zacząć robić innowacje". W sposób przejrzysty a zarazem profesjonalny Autor przedstawia podstawowe problemy działalności innowacyjnej, rodzaje innowacji oraz modele procesu innowacyjnego wskazujące na różnice i wspólne elementy działalności innowacyjnej, prac B+R i prac z zakresu Technicznego Przygotowania Produkcji. Wszystkie rozdziały książki są bardzo ciekawe i zawierają duży ładunek wiedzy. Szczególnym walorem książki jest jej wartość dydaktyczna. Zawiera wiele dobrze ustrukturalizowanych treści. (...) Z pewnością pozwoli łatwiej zrozumieć istotę procesów innowacyjnych. (...) Zawarta w niej wiedza z pewnością może się dobrze przysłużyć szczególnie studentom na kierunkach Zarządzanie, Zarządzanie i Inżyniera Produkcji." prof. dr hab. Stanisław Ślusarczyk
Okładka książki Przygotowanie produkcji

79,00 zł 61,98 zł


Publikacja jest podręcznikiem do przedmiotu "Przygotowanie produkcji", a także lekturą uzupełniającą dla zarządzania produkcją. Przeznaczona zarówno dla studentów wyższych uczelni na kierunku "Zarządzanie" i "Inżynieria produktu", jak i dla specjalistów zajmujących się zarządzaniem produkcją w praktyce. Zawiera kompleksową wiedzę na temat procesu przygotowania nowej produkcji rozumianego jako wszelkie działania zmierzające do uruchomienia produkcji przemysłowej nowego wyrobu. Zawarta w niej wiedza ma charakter interdyscyplinarny, wiążący problematykę organizacji i zarządzania z aspektami technicznymi i technologicznymi, podporządkowanymi wymogom ekonomicznym. Książka podzielona jest na 4 części, w których autor omawia: techniczne przygotowanie produkcji; problematykę konstrukcyjno-doświadczalną i technologiczną; wpływ i wykorzystanie nowoczesnych technik komputerowych; organizację i planowanie procesu przygotowania nowej produkcji oraz sterowanie nim. Silnymi atutami podręcznika są: aktualność prezentowanych treści; poparcie wiedzy teoretycznej przykładami z praktyki; klarowna prezentacja zakresu działań, jakie należy podjąć, by właściwie przygotować i zorganizować nowy proces produkcyjny.
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj