KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki Super ziarna

Super ziarna

Wszystko, co musisz wiedzieć o chia, quinoa, amarantusie, nasionach konopi i lnu

  • Autor: Lutz Kim
  • ISBN: 978-83-65442-62-8
  • EAN: 9788365442628
  • Oprawa: Miękka
  • Wydawca: Illuminatio
  • Format: 16.6x20.0
  • Język: polski
  • Liczba stron: 168
  • Rok wydania: 2017
  • Wysyłamy w ciągu: niedostępny
  • Średnia ocena: 5,00 (1)
  • 20,94
     zł
    Cena detaliczna:  36,90 zł
    Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,94
Artykuł chwilowo niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
x
Książka z serii Superfoods, czyli kompleksowe omówienie najbardziej odżywczych roślin na świecie! Tym razem przyglądamy się super ziarnom, do których zaliczamy: nasiona lnu, nasiona szałwii hiszpańskiej, nasiona konopi, komosę ryżową, amarantus. ` Te niepozorne ziarenka mogą zagwarantować naszemu organizmowi wszystkie składniki odżywcze, które bezpośrednio przekładają się na nasze zdrowie i energię, takie jak: białko, kwas foliowy, wapń, cynk, magnez, żelazo, fosfor, selen, miedź, mangan i tiamina. Wprowadzając je do naszej codziennej diety, wzbogacamy posiłki o bezcenne walory odżywcze i smakowe. Super ziarna pomagają: dbać o serce w walce z cukrzycą na schorzenia układu pokarmowego wspomagać organizm podczas walki z nowotworem łagodzić uderzenia gorąca podczas odchudzania ` Autorka odpowiada również na takie pytania, takie jak: Czy super nasiona są bezglutenowe? Czy osoby chore na cukrzycę powinny wprowadzić super nasiona do swojej diety? W jaki sposób należy mielić siemię lniane? Czy białe nasiona chia różnią się od czarnych pod względem wartości odżywczych? Czy nasiona konopi i marihuana to ta sama roślina? ` WYPRÓBUJ PONAD 75 PRZEPISÓW NA PRZEPYSZNE I OBŁĘDNIE ZDROWE DANIA I ROZSMAKUJ SIĘ W SUPER NASIONACH! ____ O autorce: Kim Lutz – kucharka, autorka książek, mama i weganka. Kiedy u jej syna zdiagnozowano wiele silnych alergii, musiała spojrzeć na jedzenie w zupełnie nowy sposób. Liczyło się już nie tylko zaspokojenie apetytu i delektowanie się smakiem, lecz przede wszystkim przygotowywanie potraw, które będą odżywcze i bezpieczne dla zdrowia i życia jej dziecka. Od tego czas Lutz przygotowała setki autorskich przepisów na zdrowe i bezglutenowe dania dla alergików i wszystkich tych, którzy pragną wprowadzić zdrową i odżywczą dietę. Jej przepisy przedrukowywane były w najważniejszych magazynach kulinarnych oraz na stronach internetowych w Stanach Zjednoczonych, takich jak Chicago Sun-Times, VegNews czy Chicago Parent. Prowadzi również bloga, który znalazł się w ścisłej czołówce plebiscytu najpopularniejszych blogów kulinarnych USA.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
Smakusiowy blog, ocena: 5/5
2017-03-25
W książce oprócz podstawowych informacji na temat ziaren znajdziemy również wiele ciekawych informacji jak np. z nimi się obchodzić czy to prażyć czy mielić i jakich urządzeń korzystać. Ciekawostką jaką znajdziemy w książce jest wiele ciekawych przepisów z wykorzystaniem ziaren. Z pewnością nie jedną osobą one zainspirują do zmagań kuchennych. Nie wiele osób wie co można zrobić z takim ziarnami, a na pewno potrawy te są smaczne, a zarazem zdrowe.
 
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj