KATEGORIE [rozwiń]

Piotr Bikont

Okładka książki Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko

59,90 zł 35,62 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Książka poświęcona kuchni Żydów polskich. Nie ma jednak charakteru dokumentalno-wspomnieniowego, nie jest antologią starych przepisów. Balbina Przepiórko jest postacią fikcyjną, kryje się za nią Piotr Bikont, znany z rozmaitych książek kulinarnych oraz publikacji w prasie (m.in. „Gazeta Wyborcza”, „Przekrój”, „Wprost”, „Newsweek”), który kreśli własną wizję kuchni żydowskiej, dostosowaną do wymogów i gustów współczesności. Piotr Bikont (ur. 1955) – polski dziennikarz, publicysta i krytyk kulinarny. Z wykształcenia reżyser filmowy. Z Robertem Makłowiczem tworzył zgrany duet publicystów kulinarnych. Współautor książek: Dialogi języka z podniebieniem, Listy pieczętowane sosem i Stół z niepowyłamywanymi nogami. Autor przewodnika kulinarnego po Polsce Nawigator kulinarny. Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku – jury konkursu Polska Nalewka Roku odbywającego się w ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku w Poznaniu.
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj