Książka poświęcona kuchni Żydów polskich. Nie ma jednak charakteru dokumentalno-wspomnieniowego, nie
jest antologią starych przepisów. Balbina Przepiórko jest postacią fikcyjną, kryje się za nią Piotr Bikont, znany z rozmaitych książek kulinarnych oraz publikacji w prasie (m.in. „Gazeta Wyborcza”, „Przekrój”, „Wprost”, „Newsweek”), który kreśli własną wizję kuchni żydowskiej, dostosowaną do wymogów i gustów współczesności.
Piotr Bikont (ur. 1955) – polski dziennikarz, publicysta i krytyk kulinarny. Z wykształcenia reżyser filmowy.
Z Robertem Makłowiczem tworzył zgrany duet publicystów kulinarnych. Współautor książek: Dialogi języka z podniebieniem, Listy pieczętowane sosem i Stół z niepowyłamywanymi nogami. Autor przewodnika kulinarnego po Polsce Nawigator kulinarny. Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku – jury konkursu Polska Nalewka Roku
odbywającego się w ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku w Poznaniu.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?