Dobre Książki

Pasieka

Miody Bieszczadzkie Miód fasolowy 400g

24,43 zł 21,90 zł


Miody Bieszczadzkie Miód fasolowy 400g Miód fasolowy posiada charakterystyczny smak – niezbyt słodki, a nawet delikatnie kwaskowaty. Jego kolor zmienia się w zależności od jego konsystencji – w płynnej jest słomkowy, a gdy się skrystalizuje, staje się kremowobiały. Charakteryzuje go także dość intensywny aromat przypominający zapach kwiatów fasoli. Właściwości zdrowotne: Wspomaga pracę serca, funkcjonowanie całego układu krwionośnego oraz układu pokarmowego (przyspiesza odnawiania drobnoustrojów gwarantujących prawidłowe trawienie). Wzmacnia układ immunologiczny.
Miody Bieszczadzkie Miód nawłociowy 400g

26,86 zł 21,90 zł


Miody Bieszczadzkie Miód nawłociowy 400g Miód nawłociowy nazywany był nektarem życia, bowiem oprócz walorów smakowych, odznacza się licznymi leczniczymi właściwościami. W stanie płynnym ma jasnożółtą barwę (od słomkowożółtej, po jasnobursztynową), dość szybko się jednak krystalizuje i wówczas zmienia kolor na jaśniejszy, a jego konsystencja staje się kremowa. Bardzo łatwo daje się wtedy rozsmarować na pieczywie. W smaku jest on słodki, jednak wyczuwalna jest charakterystyczna kwaśnawo-gorzka nuta. Ma bardzo przyjemny zapach kwiatów nawłoci (trzeba tylko pamiętać o zamykaniu słoika, bo miód szybko „łapie” obce zapachy). Nawłoć pospolita to roślina, która opanowała tereny Małopolski i Podkarpacia. Ma od wieków znane właściwości antyseptyczne ( wykorzystywana jest w zwalczaniu zakażeń, stanów zapalnych układu moczowego, a także w leczeniu ran i owrzodzeń). Stosuje się ją również jako składnik ziołowych herbatek. Podobne właściwości ma również miód pozyskiwany z jej nektaru. Nawłoć to żółta roślina porastająca łąki, delikatnie poruszająca się na wietrze. Powszechnie uważana jest przez rolników za chwast, jednak jest jedną z niezwykle wydajnych roślin miododajnych. Właściwości zdrowotne: W miodzie nawłociowym występują flawonoidy ( głównie rutyna i kwercetyna, które poprawiają ukrwienie żył kończyn dolnych i nerek), olejki eteryczne, garbniki, kwasy organiczne i substancje śluzowe. Zawiera też substancje bakteriobójcze, witaminy i sporą ilość mikroelementów. Wykorzystywany jest do wspomagania leczenia dróg moczowych i skąpomoczu. Łagodzi także objawy kamicy nerkowej. Występujące w nim substancje odżywcze poprawiają ukrwienie narządów wewnętrznych oraz kończyn dolnych. Korzystnie wpływa na ciśnienie tętnicze krwi i często je obniża (rutyna uszczelnia naczynia krwionośne, natomiast kwercetyna wykazuje działanie przeciwzakrzepowe i przeciwzapalne). Polecany jest także w celu wzmocnienia mięśnia sercowego (zawiera dużo łatwo przyswajalnych cukrów prostych). Podobnie jak miód wrzosowy, jest również wykorzystywany w leczeniu przerostu prostaty. Jego regularne przyjmowanie wspomaga leczenie stawów. Występujące w nim seskwiterpeny, garbniki i substancje śluzowe łagodzą stany zapalne, a z uwagi na obecność flawonoidów i saponin wykazuje właściwości moczopędne. Składniki te działają także przeciwbakteryjnie. Polecany jest on w przypadku nadmiernej fermentacji jelitowej oraz niewielkich krwawieniach układu pokarmowego (wykazuje właściwości przeciwkrwotoczne i zapobiega nadmiernej łamliwości naczyń włosowatych). Nawłoć jest rośliną polecaną jako środek odtruwający, miód więc doskonale sprawdza się we wspomaganiu usuwania szkodliwych produktów przemiany materii. Posiada też wysoką aktywność antybiotyczną, różniącą się niewiele w zależności od czasu pozyskania i terenu. Warto wzmacniać się nim w okresie jesienno-zimowym, kiedy jesteśmy najbardziej narażeni na przeziębienia i inne infekcje. Wykorzystywany jest także w leczeniu infekcji górnych dróg oddechowych i dróg żółciowych, ponieważ posiada właściwości antyseptyczne, żółciopędne i wzmacniające organizm. Jego stosowanie poleca się również osobom narażonym na dużą ilość stresu i wyczerpanie fizyczne organizmu. Regularne spożywanie miodu pozytywnie wpływa na wygląd i kondycję skóry. Miód nawłociowy sprawdza się również w kuchni, jako dodatek do wielu potraw i w formie sporządzonego napoju do picia. Ze względu na dużą aktywność biologiczną należy przechowywać go w niższej temperaturze niż pozostałe rodzaje miodów. Warto też pamiętać, że miód zachowa swój naturalny aromat tylko wtedy, gdy będzie szczelnie zamknięty. W przeciwnym razie w krótkim czasie przejmie inne zapachy. Ponadto miodem nawłociowym warto zastąpić zwykły cukier.
Miody Bieszczadzkie Miód słonecznikowy 400g

24,43 zł 21,90 zł


Miody Bieszczadzkie Miód słonecznikowy 400g Miód słonecznikowy jest jednym z najrzadziej spotykanych miodów w Polsce. Bardziej popularny jest na wschodzie. Pozyskiwany jest z nektaru słonecznika, jednorocznej rośliny o wielkich kwiatach. Słonecznik rośnie właściwie na każdej ziemi, a w jego kwiatach można odnaleźć ogromne pokłady pyłku. Roślina ta osiąga niekiedy 2 metry wysokości, a kwiaty mają średnicę około 30 centymetrów. Słonecznik można uprawiać na dwa sposoby: na zagonach lub wysiewać punktowo (np. wzdłuż płotów). Co ciekawe, słonecznik do uzyskania dojrzałych nasion potrzebuje 90-110 dni. Właściwości zdrowotne: Miód słonecznikowy pomaga w leczeniu chorób układu krążenia, wątroby i stanów zapalnych górnych dróg oddechowych, dlatego można go stosować w trakcie przeziębienia. Miód ten jest również skuteczny w walce z chorobami skóry. Posiada też bardzo pozytywne działanie na żołądek oraz jelita. Można go zatem stosować w przypadku schorzeń układu pokarmowego. Miód słonecznikowy wykazuje szczególne działanie na poziom ciężkiego cholesterolu LDL. Można go wykorzystywać w chorobach serca i układu krążenia. Miód słonecznikowy obniża także ciśnienie krwi, zapobiega miażdżycy i poprawia dotlenienie serca. Ponadto reguluje on niedobory potasu. Jego kolejną niezwykłą właściwością jest działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne. Miód słonecznikowy można stosować w stanach ogólnego wyczerpania fizycznego, a także w leczeniu niedokrwistości. Badania dowiodły, że można go wykorzystywać również w profilaktyce chorób wątroby. Wiele rodzajów miodu wykazuje działanie detoksykacyjne, dzięki czemu wzmacniają naszą wątrobę i usuwają nadmiar toksyn z organizmu. Miód słonecznikowy poprawia pracę nerek, co pozwala na wzmocnienie układu moczowego, a także podnosi poziom hemoglobiny i działa antyseptycznie. Dzięki wysokiej zawartości flawonoidów, uszczelnia naczynia krwionośne, a fenolokwasy mogą działać bakteriostatycznie, żółciopędnie lub żółciotwórczo. Profilaktycznie zaleca się spożywanie 2-3 łyżek miodu dziennie. Pierwszą porcję warto spożyć rano, jeszcze przed śniadaniem. Aby wzmocnić działanie miodu słonecznikowego, można wymieszać go z pyłkiem lub mleczkiem pszczelim.
Miody Maja Pyłek kwiatowy 500g

59,83 zł 47,90 zł


Miody Maja Pyłek kwiatowy 500g Pyłek kwiatowy - to wyjątkowo odżywczy produkt pszczeli, zawierający m.in.: aminokwasy, kwasy tłuszczowe, białko, witaminy, biopierwiastki, enzymy, hormony, substancje bakteriostatyczne i grzybobójcze. Wskazania: -wycieńczenie fizyczne i psychiczne, -niedobory witaminowe, -osłabienie wzroku, anemia, -wypadanie włosów, -łamanie paznokci, -obniża zawartość cukru we krwi, -wysokie ciśnienie krwi, prostata, -nerwica, -depresja, -w celu podniesienia odporności, -polepszenia pamięci i zdolności koncentracji, -reguluje procesy przemiany materii, -obniża poziom cholesterolu, -powoduje szybki wzrost hemoglobiny, -wzrost liczby czerwonych krwinek oraz poziomu żelaza.  
Miody Maja Miód rzepakowy 1200g

50,06 zł 38,90 zł


Miody Maja Miód rzepakowy 1200g Miód rzepakowy – najbogatszy w aminokwasy i najłatwiej przyswajalny. Stosowany w przypadkach miażdżycy, chorobach wątroby i dróg żółciowych oraz stanach zapalnych górnych dróg oddechowych, ma silne właściwości odtruwające. Miód rzepakowy – w stanie płynnym kolor słomkowy. Krystalizuje się szybko, w ciągu kilku dni po odbiorze. Po skrystalizowaniu jest biały lub kremowy, o konsystencji drobnoziarnistej, mazistej. W smaku bardzo słodki. Zapach kwitnącego rzepaku, z czasem woń słabnie. Miód o największej ilości glukozy i aminokwasów.  
Miody Maja Miód wielokwiatowy z pyłkiem 1200g

63,17 zł 49,90 zł


Miody Maja Miód wielokwiatowy z pyłkiem 1200g Miód wielokwiatowy – szczególnie zalecany przy problemach układu krążenia i wątroby. Uzupełnia niedobory witamin i biopierwiastków. Pyłek kwiatowy - to wyjątkowo odżywczy produkt pszczeli, zawierający m.in.: aminokwasy, kwasy tłuszczowe, białko, witaminy, biopierwiastki, enzymy, hormony, substancje bakteriostatyczne i grzybobójcze. Wskazania: -wycieńczenie fizyczne i psychiczne, -niedobory witaminowe, -osłabienie wzroku, anemia, -wypadanie włosów, -łamanie paznokci, -obniża zawartość cukru we krwi, -wysokie ciśnienie krwi, prostata, -nerwica, -depresja, -w celu podniesienia odporności, -polepszenia pamięci i zdolności koncentracji, -reguluje procesy przemiany materii, -obniża poziom cholesterolu, -powoduje szybki wzrost hemoglobiny, -wzrost liczby czerwonych krwinek oraz poziomu żelaza.
Miody Maja Miód wielokwiatowy 400g

23,00 zł 18,90 zł


Miody Maja Miód wielokwiatowy 400g Miód wielokwiatowy – szczególnie zalecany przy problemach układu krążenia i wątroby. Uzupełnia niedobory witamin i biopierwiastków. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Miód wielokwiatowy – w stanie płynnym kolor żółty. Po skrystalizowaniu kolor jasnobrązowy. Łagodny, o woskowym zapachu. Może też posiadać różne barwy i smak, uzależnione od rodzaju oblatywanego kwiatu.  
Miody Maja Miód lipowy 400g

24,43 zł 21,90 zł


Miody Maja Miód lipowy 400g Miód lipowy. Stosowany przy przeziębieniach, anginie, zapaleniu oskrzeli, zatokach oraz w leczeniu nerwic, schorzeniach reumatycznych i chorobach dróg moczowych. Wykazuje działanie napotne, przeciw gorączkowe, wykrztuśne.
Miody Bieszczadzkie Pyłek pszczeli 170g

24,43 zł 21,90 zł


Miody Bieszczadzkie Pyłek pszczeli 170g Wartości odżywcze pyłku pszczelego wynikają z jego niezwykle bogatego składu chemicznego - zidentyfikowano w nim ponad 250 różnych związków. Znajdują się w nim cukry proste (fruktoza, glukoza), kwasy tłuszczowe, ponad 30 aminokwasów (ich zawartość w pyłku sięga nawet 12%!). Według obliczeń i porównań wynika, że 100 g pyłku zawiera tyle aminokwasów, co ½ kg mięsa lub 7 jajek, czyli 2 czubate łyżki (30g) pyłku mogą pokryć zapotrzebowanie dzienne człowieka na niezbędne aminokwasy. Składa się on z pyłków kwitnących roślin zebranych przez pszczoły i częściowo przez nie przetworzone. Pyłki lepione są w małe kuleczki, z których każda składa się z około 100 tysięcy ziaren pyłków różnych roślin (także tych leczniczych). Badania laboratoryjne wykazały, że pyłek dysponuje szerokim spektrum 50 bioaktywnych składników, jest doskonałym źródłem witamin B1, B2, B6, C, G, H, P, E, kwasu foliowego, pantotenowego, nikotynowego itd., zawiera blisko 100 rodzajów enzymów oraz wiele niezbędnych minerałów – żelazo, miedź, siarka, sód, potas, wapń, magnez, mangan, cynk, chrom, nikiel, selen, kobalt i lit. Właściwości zdrowotne: Pyłek pszczeli poprawia stan zdrowia, pobudza jasność umysłu, pomaga zwalczać zmęczenie, uodparnia organizm oraz wzmaga apetyt. Cechuje go nie tylko działanie regenerujące, ale także wzmacnia żołądek - jest skuteczny w przypadku zakażeń jelit, które następują wskutek zmian zachodzących we florze bakteryjnej (zawiera naturalne antybiotyki podobne do penicyliny, które regulują układ trawienny). Wpływa również pozytywnie na układ nerwowy. Zwiększa liczbę czerwonych krwinek przez co wykorzystywany jest we wspomaganiu zapobiegania i hamowania wystąpienia niedokrwistości, szczególnie u małych dzieci. Polecany jest w przypadku objawów anoreksji. Zwiększa wytrzymałość fizyczną, jest pomocny w przypadku osłabienia, niedożywienia, braku apetytu, biegunki, zaparć, przeciążenia fizycznego i obciążenia umysłowego, osłabienia układu odpornościowego, skutecznie reguluje trawienie. Dodatkowo znajduje zastosowanie przy problemach z wątrobą, prostatą (wpływa na cofanie się zmian zapalnych i przerostowych w gruczole krokowym), pobudza procesy metaboliczne i działanie gruczołów wydzielania wewnętrznego, wspomaga wytwarzanie krwi, obniża cholesterol, wzmacnia mięsień serca oraz wspomaga oczyszczanie organizmu. Cechują go również właściwości detoksykacyjne - zmniejsza lub całkowicie eliminuje szkodliwe oddziaływanie wielu czynników chemicznych. Szczególnie w przypadku wątroby - pyłek ochrania ją przed zatruciem substancjami toksycznymi, ułatwia jej odnawianie, a także wspomaga leczenie choroby alkoholowej. Posiada właściwości antydepresyjne, antyalergiczne i antybiotyczne. Zmniejsza nerwowość i rozdrażnienie, wspomaga leczenie depresji i zwiększa koncentrację. Wspólnie z miodem może być wykorzystywany do leczenia chorób alergicznych - leczy katar sienny, astmę lub znacznie łagodzi ich objawy. Wyciąg z pyłku kwiatowego ma też silne działanie przeciwbakteryjne. Wspomaga leczenie nadciśnienia, stanów pozawałowych i obniża poziom cholesterolu. Z uwagi na jego korzystne działanie na florę bakteryjną przewodu pokarmowego wykorzystywany jest przy leczeniu silnych zaparć i choroby wrzodowej żołądka. Posiada też właściwości poprawiające wzrok (dzięki wysokiej zawartości witaminy B2 i innych bioelementów). Wyciągi z pyłku zwiększają wydzielanie insuliny, dzięki czemu wspomaga obniżenie poziomu cukru we krwi. Polecany jest także w stanach zapalnych gardła, zwłaszcza w połączeniu z propolisem. Profilaktyczne przyjmowanie może zapobiegać przeziębieniom i grypie, a w przypadku zachorowania, skraca czas leczenia i łagodzi przebieg infekcji.Wykazuje też działanie zapobiegające poronieniom. Przyczynia się również do podniesienia płodności. Przeciwwskazania do stosowania pyłku kwiatowego: U osób, które są uczulone na pyłki roślinne, po jego spożyciu mogą wystąpić reakcje alergiczne. Może być to zaczerwienienie spojówek, pokrzywki, zaburzenia układu pokarmowego takie jak wzdęcia, bóle brzucha, nudności, zgaga oraz obrzęki. Pierzga pszczela to też pyłek pszczeli.
Miody Bieszczadzkie Miód rzepakowy 400g

20,79 zł 18,90 zł


Miody Bieszczadzkie Miód rzepakowy 400g Miód rzepakowy w stanie płynnym jest prawie bezbarwny lub lekko słomkowy, z odcieniem zielonkawym, zależnie od roślin, z których zebrany został nektar. Po skrystalizowaniu przyjmuje barwę białą lub szarokremową. Ze względu na przewagę cukru prostego glukozy nad fruktozą, a także niską zawartość wody (średnio 18%) ulega szybkiej krystalizacji, dając drobne kryształy i mazistą konsystencję. Z tego względu jest miodem najszybciej krystalizującym, niekiedy w ciągu kilku dni po pozyskaniu z ula, a często nawet krystalizuje już w plastrach. Ma delikatny, choć dobrze wyczuwalny zapach oraz bardzo łagodny, nieco mdły i lekko gorzkawy smak. Występują w nim olejki eteryczne, związki goryczowe, flawonoidy, biopierwiastki, cholina i kumaryna, a także żelazo, którego przyswajalność z miodu rzepakowego wynosi 63 procent oraz bor, który wykorzystywany jest do budowy tkanki kostnej oraz prawidłowego funkcjonowania śledziony i tarczycy. Niedobór boru prowadzi do utraty wapnia, fosforu i magnezu oraz powoduje obniżenie poziomu estrogenów, zwłaszcza u kobiet w okresie po menopauzie, co może powodować utratę masy kostnej. Występują w nim też witaminy z grupy B, K, C i kwas nikotynowy, a wysoka zawartość glukozy sprawia, że wykorzystywany jest w leczeniu chorób serca, głównie układu krążenia i naczyń wieńcowych. Nie obciąża też wątroby, a wręcz dodatkowo pobudza i wzmacnia jej właściwości detoksykacyjne. Właściwości zdrowotne: Miód rzepakowy polecany jest przede wszystkim przy dolegliwościach układu sercowo-naczyniowego - wzmacnia serce i jego siłę skurczu. Powoduje także rozszerzenie naczyń wieńcowych serca, co poprawia jego dotlenienie i odżywienie oraz zapobiega schorzeniom miażdżycowym. Obniża ciśnienie i wspomaga w uzupełnieniu niedoboru potasu, który korzystnie wpływa na pracę serca. Usuwa wodę z tkanek i na drodze diurezy przyczynia się do zmniejszenia obrzęków. Obecne w miodzie cukry proste sprawiają, że jest on łatwo przyswajalny przez wątrobę, przez co zwiększają jej zdolność do detoksykacji - odtruwania organizmu (wiąże szkodliwe metabolity z powstającym z glukozy kwasem glukuronowym i związkami flawonoidowymi pochodzącymi z nektaru, w celu łatwiejszego ich rozpuszczenia i usuwania z organizmu wraz z moczem). Występujące w miodzie cholina usprawnia metabolizm tłuszczowy wątroby i polepsza funkcjonowanie pęcherzyka żółciowego. Wykorzystywany jest we wspomaganiu leczenia infekcji gardła, nosa i oskrzeli (łagodzi kaszel i wspiera układ odpornościowy), a u chorych na dusznicę bolesną, którym podawano miód rzepakowy, obserwowano wyraźną poprawę stanu zdrowia. Stosowany jest też do walki ze zgagą, wzdęciami, wrzodami żołądka, oraz przyspiesza gojenie się ran wrzodowych i nadżerek. Stosuje się go pomocniczo w chorobach zapalnych i infekcyjnych nerek, pęcherza i cewki moczowej, z uwagi na niewielką zawartość biopierwiastków i obecne w nim olejki eteryczne. Poza tym wspomaga podstawową terapię w przebiegu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, przyspieszając gojenie stanu zapalnego tych narządów. Może łagodzić szkodliwe działanie używek, na przykład alkoholu i papierosów. Wysoka zawartość glukozy, fruktozy i innych cukrów prostych sprawia, że miód rzepakowy polecany jest w stanach wyczerpania organizmu. Jest on doskonałą odżywką regenerującą - wskazany jest przy długotrwałej pracy fizycznej i umysłowej, gdyż nie tylko odżywia, ale też poprawia myślenie i koncentrację. Miód doskonale sprawdza się w leczeniu dolegliwości zewnętrznych. W przypadku lekkich oparzeń szybkie przyłożenie miodu na oparzoną skórę zabezpiecza ją przed tworzeniem się pęcherzy i rozwojem zakażenia, a stosowany bezpośrednio na chorą tkankę oczyszcza ją z elementów martwiczych i ropnej wydzieliny, co w efekcie przyspiesza ziarninowanie, gojenie i bliznowacenie ran.
Miody Bieszczadzkie Miód faceliowy 400g

21,97 zł 19,90 zł


Miody Bieszczadzkie Miód faceliowy 400g Miód faceliowy pozyskiwany jest z kwiatów facelii (wyróżnia ją piękna, niebiesko-fioletowa barwa), uznawanej za jedną z najbardziej miododajnych roślin – pszczelarze często nazywają ją „królową roślin miododajnych“. Właściwości zdrowotne: Miód ten wzmacnia odporność, posiada właściwości bakteriobójcze oraz jest bogaty w magnez i żelazo, dzięki czemu pomaga zachować dobrą kondycję psychiczną i fizyczną. Polecany jest w leczeniu nadciśnienia tętniczego, chorób układu krążenia, niewydolności mięśnia sercowego, miażdżycy. Stosowany jest często w chorobach górnych dróg oddechowych, w tym astmy oskrzelowej. Pomocny jest w leczeniu chorób układu pokarmowego: nieżycie żołądka, wrzodach żołądka i dwunastnicy, problemach z wątrobą, trzustką i woreczkiem żółciowym. Podobnie jak inne jasne miody nektarowe może pomóc przy leczeniu chorób układu krążenia, oraz pozytywnie wpływa na wątrobę. Pomaga także uzupełnić energię po wzmożonym wysiłku fizycznym lub intelektualnym. Miód faceliowy niweluje szkodliwe działanie używek takich, jak kawa, herbata, papierosy oraz alkohol.
Miody Bieszczadzkie Miód gryczany 400g

25,65 zł 20,90 zł


Miody Bieszczadzkie Miód gryczany 400g Miód gryczany uważany jest za najciemniejszy ze wszystkich miodów - przy dostępie światła staje się ciemnobrunatny. Krystalizuje się bardzo powoli, ma też bardzo intensywny i przyjemny zapach kwiatów gryki oraz charakterystyczny smak: ostry, słodki i lekko piekący. Występują w nim związki typowe dla kwiatów gryki, zwłaszcza znaczne ilości magnezu, żelaza i innych biopierwiastków, jak: fosfor, miedź, cynk, bór, jod, nikiel, kobalt. Występuje w nim duża ilość witaminy C (2,9-11,9 mg%) oraz witamin Bi, 62 i PP. Jako miód letni bogaty jest w liczne enzymy (pod względem ich zawartości uznawany jest za najbogatszy z polskich miodów), między innymi ceamylazę, inwertazę i fosfatazę. Badania przeprowadzone w Instytucie Pszczelnictwa w Puławach wskazują, że nawet po roku przechowywania tego produktu w temperaturze pokojowej, aktywność cc-amylazy (diastazy) kształtuje się znacznie powyżej normy (miód gryczany zachowuje w tych samych warunkach przechowywania wysoką jakość). Właściwości zdrowotne: Miód gryczany cechuje się wysoką aktywnością antybiotyczną. Najczęściej stosowany jest w zapobieganiu i leczeniu chorób serca i układu krążenia, zwłaszcza na podłożu miażdżycowym, ponieważ cukry proste, łatwo wchłaniane są do krwiobiegu z pominięciem wątroby i w krótkim czasie odżywiają mięsień sercowy (w przeciwności do sacharozy, która musi najpierw w organizmie ulec rozkładowi enzymatycznemu do glukozy i fruktozy). Naukowcy przypuszczają też, że związki flawonoidowe obecne w miodzie gryczanym, w tym pochodne rutyny, mają korzystne działanie na mięsień sercowy – m.in. regulują przepuszczalność ścian naczyń włosowatych oraz polepszają ich elastyczność i wytrzymałość, dzięki czemu zmniejszają ryzyko zmian miażdżycowych (zabezpieczają naczynia przed pękaniem, nie dopuszczając do wybroczyn i wylewów). Występująca w miodzie kwercetyna spełnia ważną rolę wychwytywania wolnych rodników tlenowych, odpowiedzialnych również za rozwój procesu miażdżycowego. Miód gryczany także jest bogatym źródłem witaminy C a pochodne rutyny, m.in. rutozyd, zapobiegają jej rozkładowi na drodze utleniania oraz polepszają jej przyswajalność przez organizm. Występuje w nim duża zawartość magnezu w łatwo przyswajalnej postaci, który odgrywa ważną rolę przy wspomaganiu leczenia chorób serca ( reguluje pobudliwość i napięcie nerwowo-mięśniowe oraz rytm pracy serca) , a także niezbędny do prawidłowego przebiegu podstawowych procesów życiowych, zwłaszcza procesów metabolicznych dostarczających energię). Wyjątkowo duża zawartość łatwo przyswajalnego żelaza, witaminy C i białka, w porównaniu z miodami jasnymi, sprawia, że wykorzystywany jest w leczeniu niedokrwistości z niedoboru żelaza, zarówno u dzieci, jak i u dorosłych. Jak pokazują badania lekarzy klinicystów dodatkowe stosowanie miodu gryczanego u chorych z dusznicą bolesną wpływa na wyraźną poprawę stanu ich zdrowia. Zauważono również korzystny wpływ miodu w nerwicy wegetatywnej, m.in. w nerwicy serca i żołądka. Pomaga również w ochronie i odtruwaniu wątroby (występujące w miodzie cukry proste są łatwo przyswajalne przez komórki wątroby). Z uwagi na wyższą niż w innych miodach zawartość choliny zabezpiecza organizm przed jej niedoborem, powodującym uszkodzenie wątroby lub nerek. Miód gryczany, ze względu na znaczną ilość fruktozy, poleca się - podobnie jak miód akacjowy, osobom chorym na cukrzycę insulinoniezależną. Według niektórych autorów podawanie miodu gryczanego jest także uzasadnione w chorobach układu oddechowego, szczególnie w chorobach płuc oraz schorzeniach zakaźnych z towarzyszącą im podwyższoną temperaturą. Badacze wskazują również na korzystny wpływ miodu gryczanego przy osłabieniu wzroku, słuchu, przy kłopotach z pamięcią, w procesach odnowy tkanki kostnej po złamaniach oraz jako środka wspomagającego w terapii przeciwnowotworowej.
Miody Bieszczadzkie Miód gryczany 1300g

56,17 zł 43,90 zł


Miody Bieszczadzkie Miód gryczany 1300g Miód gryczany uważany jest za najciemniejszy ze wszystkich miodów - przy dostępie światła staje się ciemnobrunatny. Krystalizuje się bardzo powoli, ma też bardzo intensywny i przyjemny zapach kwiatów gryki oraz charakterystyczny smak: ostry, słodki i lekko piekący. Występują w nim związki typowe dla kwiatów gryki, zwłaszcza znaczne ilości magnezu, żelaza i innych biopierwiastków, jak: fosfor, miedź, cynk, bór, jod, nikiel, kobalt. Występuje w nim duża ilość witaminy C (2,9-11,9 mg%) oraz witamin Bi, 62 i PP. Jako miód letni bogaty jest w liczne enzymy (pod względem ich zawartości uznawany jest za najbogatszy z polskich miodów), między innymi ceamylazę, inwertazę i fosfatazę. Badania przeprowadzone w Instytucie Pszczelnictwa w Puławach wskazują, że nawet po roku przechowywania tego produktu w temperaturze pokojowej, aktywność cc-amylazy (diastazy) kształtuje się znacznie powyżej normy (miód gryczany zachowuje w tych samych warunkach przechowywania wysoką jakość). Właściwości zdrowotne: Miód gryczany cechuje się wysoką aktywnością antybiotyczną. Najczęściej stosowany jest w zapobieganiu i leczeniu chorób serca i układu krążenia, zwłaszcza na podłożu miażdżycowym, ponieważ cukry proste, łatwo wchłaniane są do krwiobiegu z pominięciem wątroby i w krótkim czasie odżywiają mięsień sercowy (w przeciwności do sacharozy, która musi najpierw w organizmie ulec rozkładowi enzymatycznemu do glukozy i fruktozy). Naukowcy przypuszczają też, że związki flawonoidowe obecne w miodzie gryczanym, w tym pochodne rutyny, mają korzystne działanie na mięsień sercowy – m.in. regulują przepuszczalność ścian naczyń włosowatych oraz polepszają ich elastyczność i wytrzymałość, dzięki czemu zmniejszają ryzyko zmian miażdżycowych (zabezpieczają naczynia przed pękaniem, nie dopuszczając do wybroczyn i wylewów). Występująca w miodzie kwercetyna spełnia ważną rolę wychwytywania wolnych rodników tlenowych, odpowiedzialnych również za rozwój procesu miażdżycowego. Miód gryczany także jest bogatym źródłem witaminy C a pochodne rutyny, m.in. rutozyd, zapobiegają jej rozkładowi na drodze utleniania oraz polepszają jej przyswajalność przez organizm. Występuje w nim duża zawartość magnezu w łatwo przyswajalnej postaci, który odgrywa ważną rolę przy wspomaganiu leczenia chorób serca ( reguluje pobudliwość i napięcie nerwowo-mięśniowe oraz rytm pracy serca) , a także niezbędny do prawidłowego przebiegu podstawowych procesów życiowych, zwłaszcza procesów metabolicznych dostarczających energię). Wyjątkowo duża zawartość łatwo przyswajalnego żelaza, witaminy C i białka, w porównaniu z miodami jasnymi, sprawia, że wykorzystywany jest w leczeniu niedokrwistości z niedoboru żelaza, zarówno u dzieci, jak i u dorosłych. Jak pokazują badania lekarzy klinicystów dodatkowe stosowanie miodu gryczanego u chorych z dusznicą bolesną wpływa na wyraźną poprawę stanu ich zdrowia. Zauważono również korzystny wpływ miodu w nerwicy wegetatywnej, m.in. w nerwicy serca i żołądka. Pomaga również w ochronie i odtruwaniu wątroby (występujące w miodzie cukry proste są łatwo przyswajalne przez komórki wątroby). Z uwagi na wyższą niż w innych miodach zawartość choliny zabezpiecza organizm przed jej niedoborem, powodującym uszkodzenie wątroby lub nerek. Miód gryczany, ze względu na znaczną ilość fruktozy, poleca się - podobnie jak miód akacjowy, osobom chorym na cukrzycę insulinoniezależną. Według niektórych autorów podawanie miodu gryczanego jest także uzasadnione w chorobach układu oddechowego, szczególnie w chorobach płuc oraz schorzeniach zakaźnych z towarzyszącą im podwyższoną temperaturą. Badacze wskazują również na korzystny wpływ miodu gryczanego przy osłabieniu wzroku, słuchu, przy kłopotach z pamięcią, w procesach odnowy tkanki kostnej po złamaniach oraz jako środka wspomagającego w terapii przeciwnowotworowej.
Miody Bieszczadzkie Miód akacjowy 400g

23,20 zł 19,90 zł


Miody Bieszczadzkie Miód akacjowy 400g Miód akacjowy jest szczególnie bogaty w cukry proste, łatwo i szybko przyswajalne przez organizm, jest przede wszystkim cenną odżywką regeneracyjną w stanach zmęczenia fizycznego i umysłowego. To też jedyny miód, który mogą spożywać chorzy z lekkimi postaciami cukrzycy (nieinsulinozależni) ponieważ zawiera fruktozę, polecaną osobom eliminującym z diety cukier buraczany, czyli sacharozę i zastępowanie go miodem. Charakteryzuje się także wyższą zawartością sacharozy niż inne miody nektarowe (7-10%). Ze względu na delikatny smak jest szczególnie lubiany przez dzieci. Pozyskiwany jest w okresie kwitnienia z robinii akacjowej, zwaną przez pszczelarzy białą akacją lub białą lipą. Jest to jeden z najjaśniejszych miodów -  skrystalizowaniu przyjmuje zabarwienie od białego do kremowo-żółtawego.. Jego smak  jest słodki, delikatny i lekko kwaskowaty. Uważany jest za jeden z najsłodszych miodów i ze względu na wysoką zawartość cukru owocowego – fruktozy, długo pozostaje w stanie płynnym i bardzo wolno krystalizuje.  Miód akacjowy, podobnie jak kwiaty akacji, zawiera flawonoidy, kwas syryngowy i śluzy, a także wiele cennych witamin z grupy B, składników odżywczych (potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo, mangan i inne). W jego skład wchodzą też niewielkie ilości kwasu foliowego, pantotenowego i biotyny. Właściwości zdrowotne: Wykorzystywany jest w leczeniu zaburzeń trawienia, nadkwasoty żołądka, schorzeń nerek, choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy (przyspiesza odnowę błony śluzowej, zwiększając wydzielanie śluzu i polepszając ziarninowanie, a także poprawiając motorykę tych narządów oraz zaburzeń przewodu pokarmowego). Miód akacjowy usprawnia pracę wątroby, wspomaga jej detoksykację. Zalecany jest także przy przeziębieniach (zwłaszcza w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych). Podobnie jak inne odmiany miodu, można go stosować w chorobach skóry i zakażeniach wywołanych przez ropotwórcze drobnoustroje tlenowe (gronkowce, paciorkowce) i beztlenowe (laseczki zgorzeli gazowej). Z uwagi na wysoką zawartość cukrów prostych (szybko dostarcza energii), polecany jest przy zwiększonej aktywności mózgu, zmęczeniu fizycznym, psychicznym i osłabieniu organizmu. Wykazuje działanie uspokajające, pomaga w walce z bezsennością, ale też wzmacnia organizm w chwilach wyczerpania chorobami. Cukry proste są w pierwszej kolejności wchłaniane do krwi i w ten sposób doskonale odżywiają nasze mięśnie czy inne komórki ciała.
Miody Bieszczadzkie Miód akacjowy 1300g

60,26 zł 45,90 zł


Miody Bieszczadzkie Miód akacjowy 1300g Miód akacjowy jest szczególnie bogaty w cukry proste, łatwo i szybko przyswajalne przez organizm, jest przede wszystkim cenną odżywką regeneracyjną w stanach zmęczenia fizycznego i umysłowego. To też jedyny miód, który mogą spożywać chorzy z lekkimi postaciami cukrzycy (nieinsulinozależni) ponieważ zawiera fruktozę, polecaną osobom eliminującym z diety cukier buraczany, czyli sacharozę i zastępowanie go miodem. Charakteryzuje się także wyższą zawartością sacharozy niż inne miody nektarowe (7-10%). Ze względu na delikatny smak jest szczególnie lubiany przez dzieci. Pozyskiwany jest w okresie kwitnienia z robinii akacjowej, zwaną przez pszczelarzy białą akacją lub białą lipą. Jest to jeden z najjaśniejszych miodów -  skrystalizowaniu przyjmuje zabarwienie od białego do kremowo-żółtawego.. Jego smak  jest słodki, delikatny i lekko kwaskowaty. Uważany jest za jeden z najsłodszych miodów i ze względu na wysoką zawartość cukru owocowego – fruktozy, długo pozostaje w stanie płynnym i bardzo wolno krystalizuje.  Miód akacjowy, podobnie jak kwiaty akacji, zawiera flawonoidy, kwas syryngowy i śluzy, a także wiele cennych witamin z grupy B, składników odżywczych (potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo, mangan i inne). W jego skład wchodzą też niewielkie ilości kwasu foliowego, pantotenowego i biotyny. Właściwości zdrowotne: Wykorzystywany jest w leczeniu zaburzeń trawienia, nadkwasoty żołądka, schorzeń nerek, choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy (przyspiesza odnowę błony śluzowej, zwiększając wydzielanie śluzu i polepszając ziarninowanie, a także poprawiając motorykę tych narządów oraz zaburzeń przewodu pokarmowego). Miód akacjowy usprawnia pracę wątroby, wspomaga jej detoksykację. Zalecany jest także przy przeziębieniach (zwłaszcza w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych). Podobnie jak inne odmiany miodu, można go stosować w chorobach skóry i zakażeniach wywołanych przez ropotwórcze drobnoustroje tlenowe (gronkowce, paciorkowce) i beztlenowe (laseczki zgorzeli gazowej). Z uwagi na wysoką zawartość cukrów prostych (szybko dostarcza energii), polecany jest przy zwiększonej aktywności mózgu, zmęczeniu fizycznym, psychicznym i osłabieniu organizmu. Wykazuje działanie uspokajające, pomaga w walce z bezsennością, ale też wzmacnia organizm w chwilach wyczerpania chorobami. Cukry proste są w pierwszej kolejności wchłaniane do krwi i w ten sposób doskonale odżywiają nasze mięśnie czy inne komórki ciała.
Miody Bieszczadzkie Miód malinowy 400g

26,86 zł 21,90 zł


Miody Bieszczadzkie Miód malinowy 400g Niewiele osób miało okazję poznać miód malinowy, jednak z pewnością ci, którzy przynajmniej raz go spróbowali, nigdy nie zapomną jego smaku i aromatu. Jest on trudniej dostępny niż inne rodzaje miodów, ponieważ kwiaty malin kwitną zaledwie przez trzy tygodnie, około dwóch razy w roku. W zależności od odmiany malin, posiadać nieco odmienny smak. Warto dodać, że aby powstał miód malinowy, pasieka musi znajdować się w pobliżu plantacji, gdyż pszczoły zazwyczaj odlatują 1-3 km od ula. Miód malinowy nie jest więc popularny i łatwo dostępny w każdym sklepie.   W miodzie malinowym występuje niezwykle wiele olejków eterycznych, które nadają mu charakterystyczny, malinowo-owocowy zapach. Początkowo ma jasny, złocisty kolor, szybko jednak krystalizuje i jaśnieje, stając się często wręcz śnieżnobiałym. Jego smak w zależności od odmiany malin może nieco się różnić, zazwyczaj jest on jednak dość słodki (z malin wczesnych bywa czasem nieco mniej słodki), choć jednocześnie lekko kwaskowaty. Ze względu na unikatowy zapach i smak jest bardzo lubiany przez dzieci. Podobnie jak w każdym miodzie występuje w nim duża ilość węglowodanów oraz cukrów prostých. Dodatkowo znajduje się w nim wiele kwasów organicznych, takich jak kwas jabłkowy, glukonowy i cytrynowy, beta-karoten oraz ponad ponad 50 substancji aromatycznych, które nadają mu piękny aromat. Miód ten zawiera także cenne enzymy pochodzące ze śliny pszczół (inwertaza, alfa-amylaza, beta-amylaza i inne), mikroelementy (potas, chlor, magnez, wapń, mangan, fosfor), a także witaminy (B1, B2, B6, B12). Właściwości zdrowotne: Miód malinowy skutecznie obniża ciśnienie krwi i poprawia krążenie, a także stymuluje produkcję czerwonych krwinek i hemoglobiny. Wykazuje również działanie wzmacniające i ochronne na wątrobę oraz zwiększa wydzielanie żółci. Działa napotnie, przeciwgorączkowo oraz rozgrzewająco, dzięki czemu idealnie sprawdzi się w leczeniu chorób dróg oddechowych oraz podczas przeziębienia lub grypy. Wiele osób wykorzystuje go podczas leczenia nieżytów żołądka, a według różnych badań, przejawia on także działanie przeciwmiażdżycowe. Jak wszystkie inne miody cechuje go działanie antybakteryjne. Przyczynia się do zmniejszenia zmęczenia, dodaje energii oraz posiada właściwości odprężające i wzmacniające. Jego zapach działa kojąco na nerwy i pomaga się zrelaksować (można go wykorzystywać podczas kąpieli), pozytywnie wpływa też na wygląd skóry.
Miody Bieszczadzkie Miód malinowy 1300g

57,38 zł 45,90 zł


Miody Bieszczadzkie Miód malinowy 1300g Niewiele osób miało okazję poznać miód malinowy, jednak z pewnością ci, którzy przynajmniej raz go spróbowali, nigdy nie zapomną jego smaku i aromatu. Jest on trudniej dostępny niż inne rodzaje miodów, ponieważ kwiaty malin kwitną zaledwie przez trzy tygodnie, około dwóch razy w roku. W zależności od odmiany malin, posiadać nieco odmienny smak. Warto dodać, że aby powstał miód malinowy, pasieka musi znajdować się w pobliżu plantacji, gdyż pszczoły zazwyczaj odlatują 1-3 km od ula. Miód malinowy nie jest więc popularny i łatwo dostępny w każdym sklepie.   W miodzie malinowym występuje niezwykle wiele olejków eterycznych, które nadają mu charakterystyczny, malinowo-owocowy zapach. Początkowo ma jasny, złocisty kolor, szybko jednak krystalizuje i jaśnieje, stając się często wręcz śnieżnobiałym. Jego smak w zależności od odmiany malin może nieco się różnić, zazwyczaj jest on jednak dość słodki (z malin wczesnych bywa czasem nieco mniej słodki), choć jednocześnie lekko kwaskowaty. Ze względu na unikatowy zapach i smak jest bardzo lubiany przez dzieci. Podobnie jak w każdym miodzie występuje w nim duża ilość węglowodanów oraz cukrów prostých. Dodatkowo znajduje się w nim wiele kwasów organicznych, takich jak kwas jabłkowy, glukonowy i cytrynowy, beta-karoten oraz ponad ponad 50 substancji aromatycznych, które nadają mu piękny aromat. Miód ten zawiera także cenne enzymy pochodzące ze śliny pszczół (inwertaza, alfa-amylaza, beta-amylaza i inne), mikroelementy (potas, chlor, magnez, wapń, mangan, fosfor), a także witaminy (B1, B2, B6, B12). Właściwości zdrowotne: Miód malinowy skutecznie obniża ciśnienie krwi i poprawia krążenie, a także stymuluje produkcję czerwonych krwinek i hemoglobiny. Wykazuje również działanie wzmacniające i ochronne na wątrobę oraz zwiększa wydzielanie żółci. Działa napotnie, przeciwgorączkowo oraz rozgrzewająco, dzięki czemu idealnie sprawdzi się w leczeniu chorób dróg oddechowych oraz podczas przeziębienia lub grypy. Wiele osób wykorzystuje go podczas leczenia nieżytów żołądka, a według różnych badań, przejawia on także działanie przeciwmiażdżycowe. Jak wszystkie inne miody cechuje go działanie antybakteryjne. Przyczynia się do zmniejszenia zmęczenia, dodaje energii oraz posiada właściwości odprężające i wzmacniające. Jego zapach działa kojąco na nerwy i pomaga się zrelaksować (można go wykorzystywać podczas kąpieli), pozytywnie wpływa też na wygląd skóry.
Le Chatelard Mydło marsylskie - Migdał i miód 100g

10,42 zł 8,90 zł


Le Chatelard Mydło marsylskie - Migdał i miód 100g Naturalne francuskie mydło marsylskie o zapachu migdałowo-miodowym z dodatkiem olejku ze słodkich migdałów. To naturalne mydło marsylskie posiada następujące właściwości: - zawiera 72% olejków roślinnych, - jest w 100% naturalne, na bazie olejków roślinnych, bez tłuszczów zwierzęcych, - w 100% biodegradowalne, - NIE JEST TESTOWANE NA ZWIERZĘTACH, - neutralne dla skóry pH Działanie: - łagodzi podrażnienia, regeneruje komórki, - odżywia i wygładza, - HIPOALERGICZNE, nie uczula - idealne dla alergików lub delikatnej skóry dziecka, - nie wysusza skóry, - polecane do mycia twarzy i higieny intymnej, - ma działanie bakteriobójcze, oczyszczające i antytrądzikowe, - może być stosowane do delikatnego prania POLECANE DLA KAŻDEGO RODZAJU SKÓRY, A SZCZEGÓLNIE DLA: CERY ALERGICZNEJ, DELIKATNEJ I WYSUSZONEJ, JAK RÓWNIEŻ WSPOMAGAJĄCO PRZY LECZENIU TRĄDZIKU. Wskazówki: - Starte na wiórki mydło marsylskie stosowane jako środek do prania ubranek niemowląt wykazuje silne działanie antyalergicznie, nie działa jednak drażniąco na skórę dziecka - Doskonałe jest również do odplamiania m.in. do kołnierzyków koszul, a także do prania delikatnych tkanin - Polecane przez dermatologów w przypadku braku tolerancji skóry na tradycyjne mydła z zawartością tłuszczów zwierzęcych - Roztwór mydła marsylskiego skutecznie odkaża wszelkie rany OLEJEK ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW – idealny dla skóry suchej i delikatnej, bogaty w witaminę A i B, odżywia, nawilża, regeneruje i łagodzi podrażnienia skóry. Olejek posiada właściwości przeciwzapalne. Doskonały w walce z egzemą i łuszczycą. Dodatkowe informacje: ZAPACH: migdałowy ze słodką nutą miodu WAGA: 100g FORMA: wygodna prostokątna kostka DATA WAŻNOŚCI: 12 miesięcy od momentu otwarcia opakowania NIE ZAWIERA: PEG, parabenów, konserwantów
Naturalne pyłkowe kadzidła zapachowe - AROMAT MIODOWY

4,50 zł 3,90 zł


Naturalne pyłkowe kadzidła zapachowe - AROMAT MIODOWY Aromat miodowy, łączy balsamiczną wanilię z pikantnym wyciągiem z kardamonu. Kompozycja ta wzmacnia koncentrację i rozjaśnia umysł, a także motywuje do działania. Zapach jest ciepły, słodkawy, idealny dla osób, które przepadają za aromatami kuchennymi. Kadzidełka pyłkowe Kadzidełka pyłkowe zawdzięczają swoją kruchą, delikatną strukturę, nieco innej technologii produkcji. Nośnikiem dalej pozostaje bambus, jednak zamiast węgla drzewnego, do produkcji używa się głównie mieszanek suszonych ziół i kwiatów oraz kory drzew tropikalnych. Dodaje się także esencjonalnych oleistych wyciągów roślinnych zmieszanych z pyłem sandałowca. Kompozycja tworzy spójną całość, dzięki dodatkowi cukru trzcinowego i aromatycznych żywic. Użycie wyłącznie naturalnych składników i staranny proces produkcji sprawiają, że kadzidła pyłkowe cechują się niesamowicie głębokim bukietem zapachowym. Dodatkowe informacje: Ilość sztuk w opakowaniu: 8 Długość trociczki: 20cm
Swanson Bee Propolis Propolis pszczeli 550mg 60kaps

43,30 zł 34,90 zł


Swanson Bee Propolis Propolis pszczeli 550mg 60kaps Bee Propolis, zwany także naturalnym antybiotykiem, dzięki swoim właściwościom ma bardzo szerokie zastosowanie wspomagające w leczeniu wielu dolegliwości. Kit pszczeli (propolis) ma właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne, antywirusowe, antygrzybiczne, przeciwpierwotniakowe, znieczulające i regenerujące. Propolis wykorzystywany jest w profilaktyce leczenia grypy i przeziębienia, przyspiesza powrót do zdrowia i zwiększa odporność organizmu. Wykorzystywany jest również w leczeniu chorób wrzodowych żołądka i dwunastnicy, reguluje ciśnienie krwi. Propolis pomaga także w odnowie tkanki miękkiej, łącznej, chrzęstnej, kostnej i zębowej. Skład: Propolis, żelatyna (otoczka kapsułki),mikrokrystaliczna celuloza (substancja wypełniająca), stearynian magnezu i dwutlenek krzemu (substancje przeciwzbrylające). Sposób użycia: Jedna kapsułka 1-3 razy dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Marka Swanson Firma Swanson Health Products to bardzo znana i ceniona marka na całym świecie. Stworzona w 1969 roku jako wynik marzenia jednego człowieka o obdarowaniu całego świata dobrym zdrowiem. Wszystkie suplementy diety Swanson są objęte rygorem Dobrej Praktyki Wytwarzania, które zapewniają standard dla metod, pomieszczeń i kontroli stosowanych w procesie wytwarzania, pakowania, kontroli i magazynowania wszystkich produktów marki Swanson. Swanson deklaruje, że zadowolenie i dobro naszych klientów jest najcenniejszym skarbem i tym mottem kierują się od lat, dzięki czemu produkty Swanson zyskują na popularności i zaufaniu klientów.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka