Dobre Książki

Kulinaria

At My Table

125,00 zł 95,00 zł


Nigella Lawson is a champion of the home cook and her new book celebrates the food she loves to cook for friends and family. The recipes are warming, comforting, and inspirational, from new riffs on classic dishes - including Chicken Fricassee and Sticky Toffee Pudding - to adventures in a host of new dishes and ingredients, from Aubergine Fatteh to White Miso Hummus. AT MY TABLE includes dishes to inspire all cooks and eaters, from Hake with Bacon, Peas and Cider to Indian-Spiced Chicken and Potato Traybake and Chilli Mint Lamb Cutlets; plus a host of colourful vegetable dishes, like Eastern Mediterranean Chopped Salad and Carrots and Fennel with Harissa. No Nigella cookbook would be complete without sweet treats, and AT MY TABLE is no exception, with Emergency Brownies, White Chocolate Cheesecake and a Victoria Sponge with Cardamom, Marmalade and Creme Fraiche set to become family favourites. As Nigella writes, `happiness is best shared' and the food in this book will be served and savoured at your own kitchen table just as it is at hers.
Wielka księga kuchni polskiej

79,96 zł 58,76 zł


Wiele naturalnych sposób leczenia i dbania o urodę każdy może stosować na własną rękę bez ryzyka wystąpienia skutków ubocznych. Mnóstwo produktów używanych na co dzień ma właściwości prozdrowotne. Wystarczy zajrzeć do spiżarni, lodówki lub domowego ogródka, by znaleźć leki na: ból głowy, przeziębienie, zapalenie ucha, niestrawność i wiele innych przypadłości. Terapie ziołowe działają wolniej od tradycyjnych leków, są za to skuteczne i nieszkodliwe. Ta niezwykła książka zawiera też wypróbowane receptury na własnoręcznie przygotowane kosmetyki. Kilkadziesiąt przepisów na płyny, kremy i inne specyfiki przeznaczone do pielęgnacji cery.
Free Gotowanie bez glutenu, mleka, jajek, cukru

35,00 zł 27,12 zł


Pyszne i zdrowe śniadania, przekąski, obiady i słodkości dla tych, którzy muszą unikać niektórych substancji, a także dla tych, którzy ciągle poszukują nowych smaków. Ponad 70 receptur na potrawy bez glutenu, mleka, jajek czy cukru. Dodatkowo zbiór porad, jak zastąpić „trudne” składniki w codziennych przepisach. Jeszcze nigdy posiłki „free” nie były tak smaczne! Odbiorcy - osoby, które muszą unikać glutenu, mleka, jajek czy cukru - wszyscy, którzy uwielbiają pyszne i zdrowe dania Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę - zawiera ponad 70 przepisów na smaczne i zdrowe śniadania, przekąski, obiady i słodkości - oraz propozycje ich różnych wersji - podana wiedza pozwala na wyeliminowanie ze składu przygotowywanych posiłków: glutenu, mleka, jajek czy cukru - w poradniku znajduje się wiele pogłębionych zagadnień dotyczących między innymi możliwości zastąpienia w przepisach na potrawy problematycznych składników spożywczych - pozwala prowadzić naturalną, prostą i bogatą w smaki kuchnię - zawiera piękne, kolorowe fotografie gotowych dań
Megazupy na cały rok / Kuchnia ojca Teodora / Śledzik lubi pływać

55,50 zł 40,79 zł


Pakiet zawiera trzy poradniki kulinarne: ,,Megazupy na cały rok " W tradycyjnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy mają wiele smaków, jadamy już nie tylko pomidorową czy ogórkową, ale także soljankę, okroszkę czy gulaszową po węgiersku. Jeżdżąc po świecie przywozimy nowe smaki i adaptujemy je do potrzeb pożywnej, sycącej polskiej kuchni. W książce atrakcyjne przepisy na zupy, które są MEGA! Mogą być pysznym jednodaniowym posiłkiem lub naprawdę odchudzającym witaminowym daniem. Każdy znajdzie w książce przepis na zupę, którą pokocha. Bo zupy zniewalają i mogą uwieść. Smakiem co przez żołądek trafia wprost do serca. ,,Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe" ,,Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe" to książka kucharska powstała z miłości do gotowania. Ojciec Teodor prezentuje ponad 120 smacznych przepisów na zupy i drugie dania, które gromadził przez całe swoje życie. Znajdziemy tu znane i cenione specjały kuchni polskiej: klasyczny rosół czy pomidorową, kotlety i sznycle, bigos czy pierogi, a także smaki i ciekawostki z Lubelszczyzny – regionu, w którym ojciec Teodor wychował się i spędził życie. Wśród potraw są także dania mniej popularne, a nawet nieco egzotyczne, np. zupa minestrone, szaszłyki z krewetek, lasagne, quiche lorraine. Ojciec Teodor zadbał, aby przepisy były przedstawione krok po kroku, dzięki czemu poradzą sobie z nimi nawet mniej doświadczeni w kuchni. Zamieszczone przy przepisach dobre rady oraz zamienniki sprawiają, że książkę można wykorzystywać również jako inspirację do własnych poszukiwań. Mamy nadzieję, że przepisy ojca Teodora skradną Państwa serca i podniebienia oraz zachęcą do kulinarnych podróży! ,,Śledzik lubi pływać. Książka z przepisami na śledzia i na wódki domowej roboty'' Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar, kotlet czy pulpet lub w barszczu… Dla smakoszy istny raj, a dla podniebienia nie lada uczta. Wiadomo bowiem, że śledź najlepiej pasuje do schłodzonego alkoholu, więc dodatkowo proponujemy podstawowe przepisy na domową wódkę.
Wedzenie dla smakoszy / Owocowa rewolucja / 505 sałatek, surówek i sałat z różnych

55,50 zł 40,79 zł


Pakiet zawiera trzy poradniki kulinarne: ,,Wędzenie dla smakoszy" Wędzenie ma bardzo długą tradycję. Zwykle z wędzonkami kojarzą nam się mięso i ryby. A przecież dzięki różnym metodom wędzenia wyjątkowy smak mogą mieć również sól, jaja, chleb, owoce, warzywa, sery, orzechy, zioła, a nawet słodycze! Wędzić można tylko w wędzarni? Nic podobnego! Można także na grillu, w woku, w wędzarni stołowej, pod kloszem do wędzenia, w piekarniku czy nawet w puszce po ciastkach… Tym, którzy nie boją się eksperymentować, autorka niniejszego poradnika prezentuje cały wachlarz różnych metod wędzenia. ,,Owocowa rewolucja. Niezwykłe właściwości zwykłych owoców" Odkryj niezwykłe walory odżywcze, zdrowotne i smakowe owoców jagodowych: truskawek, malin, jagód, borówek i porzeczek. Poznaj ich zastosowanie w codziennej diecie: nie tylko jako dodatku do deserów, podstawy pysznych i zdrowych przecierów, konfitur i galaretek, ale także jako składnika dań obiadowych. Mało kto wie, że do kotletów wieprzowych idealnie pasuje czarna porzeczka, a łosoś smakuje najlepiej z sokiem malinowym. Proponujemy ciekawe połączenia smaków oraz intensywny zastrzyk naturalnych witamin. Owocowe rewolucje w kuchni sprawią ogromną frajdę Twojemu podniebieniu! ,,505 sałatek, surówek i sałat z różnych krajów. Wycieczka po smakach całego świata bez odchodzenia od stołu." Chcesz zaskoczyć gości niebanalnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych wyjątkowych sałatek. A może chcesz mieć dietetyczne posiłki do pracy? Lub pyszne dania obiadowe, które można wykonać w kilka minut? Sałatki to idealna przystawka, samodzielne danie, popołudniowa przekąska lub zdrowe śniadanie. To najlepszy wybór dla wegetarian, bezglutenowców, osób ceniących lekkostrawną dietę. Sprawdź to! Nagrodą jest zdrowie.
Marmolady i konfitury

26,00 zł 21,97 zł


W jaki sposób przygotować smaczne przetwory z owoców? Jak wykonać marmolady, konfitury, galaretki, syropy czy soki oraz jak suszyć i kandyzować owoce? W książce znajdują się przepisy, dzięki którym można odkryć całą przyjemność przygotowania we własnym domu oryginalnych przetworów owocowych. Odbiorcy: - osoby, które pragną same przygotować oryginalne przetwory owocowe - wszyscy, którzy cenią domowe smaki i chcą uzupełnić swoją spiżarnię - miłośnicy ręcznie wykonanych niepowtarzalnych upominków
Kąski z gąski, indyka i kaczki

29,90 zł 25,26 zł


Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wykwintne a zarazem odznacza się znakomitymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdują się pośród nich oryginalne receptury z kuchni innych narodów, jak również polskie dania zarówno te tradycyjne, jak i współczesne. Można na domowy obiad przygotować roladki z indyka lub żołądki gęsie po alzacku. Gęsia szyja nadziewana to dobra pozycja na kolację czy kaloryczne śniadanie. A sałatka z kaczką, mango i granatem? Rewelacja. W książce są też proste przepisy na zrobienie domowych kiełbas drobiowych. Dodatkiem podnoszącym walory smakowe potraw są sosy, których popularne przepisy znajdują się na końcu. Sięgajmy po to co zdrowe, zwłaszcza wtedy, gdy jest smaczne. Naprawdę warto.
be active 3 Wegan World

24,99 zł 21,86 zł


Książka nie tylko dla wegan. Przepisy kulinarne i kosmetyczne DIY, joga dla kobiet, dzieci i mężczyzn. Zasady weganizmu wciela w codzienne życie już 7% Polaków, drugie tyle jest wegetarian. Czyli co szósty-siódmy rodak nie jada mięsa. Przybywa też ludzi, którym nieobojętny jest los zwierząt. Wyzyskowi i cierpieniu zwierząt wreszcie stawia się tamę. Jak urządzić sobie życie na nowych zasadach? Odpowiedź znajdziesz w tym poradniku przygotowanym przez zespół „Be Active”. Bez obaw – bycie wegan lub wege jest wykonalne, a nawet przyjemne:) Z korzyścią dla zdrowia i wielkim etycznym bonusem.
Dieta dla mózgu

29,00 zł 24,50 zł


Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia się naszego mózgu? Czy można pomóc w utrzymaniu zdolności umysłowych poprzez dostarczanie organizmowi właściwych witamin i składników mineralnych? Czy stosowanie odpowiedniej diety wpływa na sprawność naszego umysłu? Ludzki umysł bywa niedoskonały, często zawodzi. Warto więc czasem popracować nad jego kondycją. Sposobów na poprawienie koncentracji i usprawnienie procesów myślowych są tysiące. W swojej książce autorka w formie pytań i odpowiedzi przystępnie opisała funkcjonowanie układu nerwowego i mózgu, przybliżyła pojęcia, takie jak pamięć, inteligencja, a także - co najważniejsze – przedstawiła wpływ diety na sprawność umysłu. Tak, tak! Problemy z koncentracją, nieumiejętność skupienia się, kłopoty ze snem, przygnębienie, a nawet stany depresyjne mogą być skutkami złego odżywiania się. Co więc zrobić, żeby poprawić kondycję własnego umysłu? Co jeść, aby usprawnić procesy myślowe i uniknąć apatii, zmęczenia oraz zaburzeń w funkcjonowaniu układu nerwowego? Czym przyprawiać dania, żeby polepszyć własne samopoczucie i ustrzec się „zapominalstwa”? Odpowiedzi na powyższe pytania znajdują się na kartach tej książki. Koniecznie do niej sięgnij!
Kaszoterapia

39,90 zł 30,12 zł


Nasza kasza inspiruje. Takiej książki o kaszach jeszcze nie było! Nastaw się na zdrową dietę, która nie tylko uwolni Cię od wielu dolegliwości, ale także sprawi przyjemność Twojemu podniebieniu: 5 posiłków dziennie, trzy 7-dniowe plany żywieniowe oparte w całości na kaszy jaglanej, gryczanej i komosie ryżowej. Oprócz tego porcja solidnej wiedzy, którą dzielą się z nami autorzy przepisów. Dzięki nim poznasz: • proste przepisy na smaczne i zdrowe dania • właściwości zdrowotne kasz • produkty, które warto z nimi łączyć, aby wzmocnić ich prozdrowotne działanie • kulinarne triki, porady, sugestie i alternatywne rozwiązania.
Hamburger Smakowite przepisy na najbardziej lubiane danie na świecie

34,00 zł 26,35 zł


Stworzony jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i niepowtarzalne danie. Istnieje wiele wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny lub wegetariański. W książce są przepisy między innymi na hamburgera z jagnięciny i ziemniaków ze słodkim sosem czosnkowym, hamburgera z przegrzebków z kurkami i majonezem z korala przegrzebków, jest hamburger z wołowiny i boczku z gruszkami, miodem i orzechami oraz hamburger z krewetek, fenkułów i owoców cytrusowych z sosem przyprawowym. Szerokie spektrum możliwości kulinarnych pozwala odkryć wszystkie odmiany eklektycznego dania z naturalnych składników wysokiej jakości. Odbiorcy: - osoby, które pragną mieć na swojej półce podręcznik poświęcony hamburgerowi „doskonałemu”, z ciekawymi wariantami jego realizacji, z dodatkiem składników wysokiej jakości i jednocześnie łatwych w zastosowaniu - wszyscy, którzy chcą uraczyć pysznym daniem bliskich czy znajomych Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? - zawiera wszelkie informacje dotyczące przygotowania hamburgerów - w książce znajdziemy informacje, które pozwolą łatwo zaplanować potrzebne zakupy, uzyskamy także wiadomości o grillach czy piekarnikach, dzięki którym przygotujemy danie oraz podpowiedzi dotyczące komponowania hamburgerów - w poradniku znajdziemy niebanalne receptury na nietypowe hamburgery oraz przepisy na połączenie doskonałe – sosy i ziemniaki - publikacja zawiera przepisy, z których chętnie skorzystają również wegetarianie - dzięki poradnikowi niebagatelnymi smakami pozytywnie zaskoczymy naszych gości
Jesień według Pięciu Przemian Przepisy wegetariańskie

29,90 zł 25,26 zł


eśli jesteś wegetarianinem, to trafiłeś we właściwe miejsce. Wypróbuj jesienne, wegetariańskie przepisy zgodne z filozofią Pięciu Przemian i przekonaj się o sile chińskiej medycyny naturalnej. Jeśli nie jesteś wegetarianinem, to... pozostań sobą! Jesienne dania wegetariańskie według Pięciu Przemian to doświadczenia kulinarne ze składnikami, które na pewno i tak doskonale znasz. Publikacja w całości poświęcona jest gotowaniu jesienią. Zawiera 100 sprawdzonych przepisów wegetariańskich. Szczegółowy spis potraw dostępny jest w zakładce "Spis treści". Publikacja (jak każda inna autorstwa Moniki Biblis) zawiera również praktyczne tabele pięciu smaków. Przepisy zawarte w książkach autorki nie powtarzają się! Jeśli znasz poprzednie książki Moniki Biblis to ta również Ci się spodoba!
Koktajle spalające tłuszcz

33,00 zł 25,57 zł


Koktajl spalający tłuszcz może zmienić życie, od otyłości do szczupłości, od zmęczenia do energii, od lenistwa do dynamiczności, od zmienności nastrojów do radości. A przy tym można go błyskawicznie przygotować. Tylko kilka minut potrzeba, by zdobyć bilet wstępu do lżejszego, zdrowszego życia. To najłatwiejsza droga do wymarzonej figury. Każdego ranka wypijamy pyszny turboodchudzający napój – a organizm przestawia się na spalanie tłuszczu. Odbiorcy - osoby, które chcą bez wysiłku schudnąć a przy tym zyskać energię i dobry nastrój - wszyscy, którzy chcą osiągnąć wymarzoną figurę - świadomi konsumenci, którzy stawiają na spalacze tłuszczu w postaci turboodchudzających smoothies do samodzielnego przygotowania Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę - dzięki temu poradnikowi można zdrowo i pysznie pozbyć się nadmiaru kilogramów za sprawą optymalizacji metabolizmu energetycznego - można wybrać najlepsze i najskuteczniejsze składniki na smoothies wspomagające odchudzanie - oraz szybko zamienić mnóstwo przepisów, od łatwych po wymyślne, na pyszne koktajle dodające energii
Kraina smaku w pojemniku

23,80 zł 20,82 zł


* 110 przepisów * Idealne lunch boxy * Nie ma na co czekać! Zrób sam swój posiłek * Wiesz co jesz!
Smakuj życie. Gotowanie nasza pasja

49,90 zł 36,67 zł


Smakujmy życie i cieszmy się nim! MARIOLA BOJARSKA-FERENC, znana dziennikarka telewizyjna i autorka książek o zdrowym stylu życia, wspólnie ze swoim synem ALEKSEM, absolwentem Wydziału Ekonomii i Zarządzania Universita Cattolica del Sacro Cuore w Mediolanie odkrywają dla nas swoje ulubione włoskie smaki. Oboje zachęcają do wspólnego, rodzinnego gotowania, udowadniając, że może się ono przerodzić w kulinarną pasję, która bardzo zbliża do siebie ludzi. Mariola pokazuje na przykładzie Aleksa, jak rozbudzić w dzieciach ciekawość smaków i jak rozkochać je w dobrym jedzeniu i gotowaniu z pasji. Aleks dzieli się z nami przepisami podpatrzonymi u swoich włoskich (i nie tylko włoskich) przyjaciół. Podpowiada, gdzie i co warto zjeść, goszcząc w Mediolanie, żeby poczuć się prawdziwym Włochem. W KSIĄŻCE ZNAJDZIECIE SIEDEMDZIESIĄT PIĘĆ PRZEPISÓW NA PRZYSTAWKI, DANIA Z MAKARONÓW, MIĘS I RYB, A WSZYSTKIE POTRAWY SĄ PRZYRZĄDZONE ZGODNIE Z REGUŁAMI KUCHNI WŁOSKIEJ.
Pyszne obiady

36,90 zł 27,86 zł


Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, prezentuje przepisy na doskonałe domowe obiady, łatwe do przygotowania dla każdego. Na początek gorące, aromatyczne zupy. Jako danie główne zrumieniona pierś z kaczki podana z pomarańczami, soczysty stek z masłem czosnkowym lub risotto z dojrzałymi zielonymi szparagami. I wreszcie idealny deser: delikatna tarta z owocami albo, jeśli mamy naprawdę wielką ochotę na łakocie, kawałek pysznego czekoladowego sernika. Obiad powinien być codzienną radością, okazją do cieszenia się smakami i zapachami. Tymi, które znamy z dzieciństwa, ale także nowymi, które pozytywnie zaskoczą ciebie i twoich bliskich. Pyszne obiady to zestaw doskonałych pomysłów kulinarnych, zarówno nowoczesnych, jak i tradycyjnych, które sprawdzą się przy każdej okazji.
Siostra Maria - Pilnuj cukru- Zdrowa Kuchnia

37,99 zł 28,68 zł


To kolejna z serii znakomita książka zawierająca wiele przepisów na zdrowe i łatwe do przy-gotowania potrawy, tym razem zebrane głównie z myślą o osobach cierpiących na cukrzycę, od zdrowych i pożywnych śniadań, poprzez lekkie dania obiadowe, na przekąskach i bezcukrowych, niskokalorycznych deserach kończąc.
Siostra Maria - Dbaj o serce - Zdrowa Kuchnia

37,99 zł 28,68 zł


To kolejna z serii znakomita książka zawierająca wiele przepisów na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy, tym razem zebrane z myślą o osobach cierpiących na choroby serca i układu krążenia. Od kolorowych, pełnych witamin i dobroczynnych dla serca sałatek zaczynając, przez dania z drobiu, ryb i owoców morza, na przekąskach, wartościowych deserach i sokach warzywnych kończąc.
Siostra Maria - Dania bez glutenu - Zdrowa Kuchnia

37,99 zł 28,68 zł


To kolejna z serii znakomita książka zawierająca wiele przepisów na zdrowe i łatwe do przy-gotowania potrawy, tym razem pozbawione glutenu, od pieczywa zaczynając, poprzez różne-go rodzaju placki, naleśniki, kluski, pizzę, makarony, na ciastach i ciasteczkach kończąc. To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
Pyszności z roślin

54,90 zł 40,35 zł


PROSTE ROŚLINNE WYPIEKI I DESERY MISTRZA SŁODKOŚCI Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman – weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy. Teraz w nowej roślinnej odsłonie wracamy z Weganonem do słodkości z dzieciństwa, smaków kuchni naszych mam i babć. Do niezapomnianego zapachu kruchych babeczek z kremem budyniowym, pischingerów i szyszek. Poznamy tajemnice robienia tart i prostych śniadań, świątecznych ciast oraz deserów z różnych stron świata. Paweł Ochman w 100 nowych przepisach, których nie znajdziesz na blogu, podpowiada: • Czym zastąpić nabiał i jajka? • Jak łatwo połączyć podstawowe składniki? • Co zrobić, by było szybko, zdrowo i pysznie? Paweł Ochman – weganin, autor bloga Weganon, naukowiec. Jak mawiają jego przyjaciele: „Rano miesza w probówkach, wieczorem w garach”. Potrafi skutecznie przekonać do kuchni roślinnej nawet najbardziej zaniepokojonych rodziców, których dzieci zdecydowały się na kuchnię wegańską. Prowadzi warsztaty kulinarne na terenie całej Polski.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka