Dobre Książki

Kulinaria

Dora poznaje świat Moja książka kucharska Ciasteczka i herbatniki

26,90 zł


27 pomysłowych przepisów na ciasteczka dostarczy zabawy całej rodzinie Każdy przepis opatrzony zdjęciem Oznaczony stopień trudności i lista przyborów kuchennych 3 zabawne foremki
Sponge Bob Moja ciasteczkowa książka kucharska

26,90 zł


27 pomysłowych przepisów na ciasteczka dostarczy zabawy całej rodzinie Każdy przepis opatrzony zdjęciem Oznaczony stopień trudności i lista przyborów kuchennych 3 zabawne foremki
Wędzenie ryb

29,90 zł 25,26 zł


Jak wybudować wędzarnię, z jakiego drewna korzystać przy wędzeniu, jaki sprzęt zakupić? Jak przygotować ryby, by nie były ani za suche, ani za słone? W tej książce znajdziesz odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące wędzenia ryb. Specyfika wędzenia polega na stosowaniu różnych metod wynikających z niejednakowych zakresów temperatur i ich działania. Rozróżnia się więc wędzenie zimne, gorące i wędzenie z równoczesnym pieczeniem. Autor prezentuje każdą z tych metod, podaje sposoby postępowania z rybą, by jak najdłużej zachowała świeżość. Opisuje też poszczególne gatunki ryb, sposób ich przygotowania do wędzenia i przepisy na pyszne potrawy z ich wykorzystaniem. Praktyczny poradnik dla wszystkich amatorów wędzonych ryb!
W mojej tajskiej kuchni

49,90 zł 36,67 zł


W tej książce znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych doznań i mnóstwo praktycznych informacji, jak zostać mistrzem tajskich dań we własnej kuchni! Przemierzając Tajlandię Daria Ładocha ze studentki dziennikarstwa stała się kulinarnym coachem. Szefowie lokalnych restauracji wprowadzili ją w tajniki swojej pracy, starsze kobiety gotujące dla rodzin zdradziły tradycyjne receptury. Obrała kilogramy krewetek, pokroiła góry warzyw i wróciła, by podzielić się tym, czego się nauczyła. „Moja tajska kuchnia” to 90 przepisów na szybkie, efektowne i niesamowicie smaczne dania. Towarzyszą im opisy produktów i porady, gdzie można je kupić i czym zastąpić. Ugotuj pyszne zielone curry z kurczakiem i bakłażanem tajskim, zasmakuj orientalnej kuchni, poznaj historię białej Tajki i wraz z nią naucz się przyrządzać potrawy z dużą dawką chilii i szczyptą humoru.
Ajurweda i piękno

43,00 zł 31,60 zł


Ajurweda to wiedza o funkcjonowaniu człowieka, swoista „instrukcja  obsługi” ciała, umysłu i ducha spisana tysiące lat temu. Dr Partap  Chauhan, jeden z najsłynniejszych obecnie doktorów ajurwedyjskich  na świecie pisze zarówno o tym, jak można dbać o urodę naturalnymi  sposobami, i jak osiągnąć piękno wewnętrzne.  Kiedy wprowadzisz w życie proste zasady ajurwedy, szybko się okaże,  że w ogóle już nie potrzebujesz drogich kosmetyków. Ajurwedyjskie przepisy może stosować każdy. Wiele wspaniałych, zdrowych kosmetyków można szybko przygotować z ogólnie dostępnych ziół i produktów, które na co dzień masz w swojej kuchni.  Ta książka zawiera sporo przepisów. Wypróbuj wszystko, co tylko się da! Nie tylko będziesz wyglądać lepiej, ale też będziesz mieć więcej energii i wewnętrznego spokoju.   O AUTORZE: Ajurweda Jak dbać o siebie Dr Partap Dr Partap Chauhan jest lekarzem ajurwedyjskim - Ayurvedacharyą, autorem, wykładowcą. Pełni funkcję dyrektora Instytutu Jiva Ayurveda w Faridabad, Indie - gdzie stoi na czele wszystkich działań medycznych i farmaceutycznych. Ukończył Ayurvedę na Uniwersytecie w Delhi, Indie. Jest ekspertem w leczeniu tzw. chorób nieuleczalnych i w farmakologii i Rasashastra, pionierem w stosowaniu nowoczesnych technologii do starożytnej nauki Ayurwedy - w 1995 r. stworzył stronę internetową z baza wiedzy na temat Ajurwedy (www.jiva.com) i założył pierwsze na świecie Ajurwedyjskim Centrum Telemedycyny, gdzie setki lekarzy udzielają bezpłatnych porad i konsultacji zdrowotnych.  Dr Chauhan popularyzuje Ajurwedę na świecie od 1992 roku, prowadził konsultacje, warsztaty i wykłady w ponad 50 krajach. Jest jednym z najbardziej podróżujących ajurwedyjskich lekarzy. W Indiach jest bardzo znany - jego programy telewizyjne o zdrowiu, są nadawane na głównych kanałach telewizji indyjskiej, ogląda je ponad 20 milionów ludzi. Dr Partap Chauhan jest autorem bestsellerowych książek: Eternal Health („Ajurweda. Jak dbać o siebie i być zdrowym” - polskie wydanie listopad 2014), Eternal Beauty („Ajurweda i piękno”- polskie wydanie Virgo 2015), Ayurvedic Home remedies („Ajurweda. Domowe sposoby leczenia” – polskie wydanie Virgo 2015.  Dr Partap Chauhan jest stałym współpracownikiem kilku międzynarodowych czasopism. Przeprowadził kilkaset warsztatów zarządzania stresem dla urzędników rządowych, naukowców i kadry kierowniczej takich firm jak IBM, Nokia i Airtel. Z powodzeniem współpracuje z wieloma organizacjami zagranicznymi, takimi jak Grida Group (Litwa), ParamAyu (Chorwacja), Terre-du-Ciel (Francja), Ajurveda Academy (Łotwa), Ajurweda.pl (Polska), Ananda Association (Francja) , Health Promotion Co., Ltd. (Japonia), Daewoong Pharmaceuticals (Połudn. Korea), Namaste Ayurveda (Meksyk), and Kripalu Center for Yoga & Health (USA). Dr Partap Chauhan jest członkiem wielu krajowych i międzynarodowych stowarzyszeń medycznych, przewodniczącym Międzynarodowej komórki Stowarzyszenia Lekarzy Ajurwedyjskich w Indiach (AIIMGA). Wykłada Ajurwedę m.in.: w Ayurveda Gurukula w Japonii, Ayurveda Academy na Litwie. 
Dobra kuchnia Szybka kuchnia

29,95 zł 25,30 zł


Szybka kuchnia” to książka dla tych, którzy chcą się nauczyć gotować, i tych, którzy szukają prostych i sprawdzonych receptur. Blisko 500 pomysłów na wspaniałe śniadania, obiady, desery i kolacje. Każdy przepis został objaśniony krok po kroku. Po prostu wybierz, co chcesz zjeść, i gotuj!
Kuchnia polska

34,95 zł 27,08 zł


Pierogi, kasze, kluski, gołąbki, bigos, śledzie, kotlety schabowe czy mielone. Żurek, kapuśniak, krupnik, barszcz czerwony, rosół, zupa pomidorowa, ogórkowa, grzybowa, chłodnik. Pikle, grzyby marynowane, korniszony. Babki, makowce, serniki, pierniki, pączki i faworki. Wszystkie lubiane przez Polaków przepisy w jednej książce wzbogacone o popularne zagraniczne potrawy, które na dobre zadomowiły się w rodzimej kuchni. Plus praktyczne porady ze starych książek kucharskich.
Moc kokosa

44,95 zł 33,03 zł


Mieszkańcy wysp Pacyfiku uważają go za lekarstwo na wszelkie choroby. W Indiach jest symbolem płodności, obdarowuje się nim kobiety, które pragną posiadać potomka. Na Filipinach powstał nawet projekt przyjaznego dla środowiska samochodu napędzanego paliwem z tego niezwykłego owocu! Kokos i produkty z kokosa zyskują coraz więcej zwolenników w Polsce i na świecie. Włączenie tego niezwykłego owocu do diety może nieść szereg korzyści dla zdrowia, pięknej sylwetki, wyglądu skóry, włosów i paznokci. Miąższ, sok oraz olej są doskonałym źródłem witamin i minerałów, tłuszczów sprzyjających odchudzaniu oraz błonnika. Książka przedstawia szerokie i uniwersalne zastosowanie tego niezwykłego owocu – znajdziesz w niej zarówno pyszne przepisy na koktajle oraz dania, jak i zbiór receptur, które pomogą przygotować naturalne, kokosowe kosmetyki.
Wegańska kuchnia indyjska

59,00 zł 43,36 zł


Kuchnia wegańska w nowej orientalnej odsłonie zaskoczy was swoją prostotą, pomysłowością i różnorodnością smaków. Na bazie zamieszczonych na łamach książki wskazówek przyrządzisz własne indyjskie potrawy i poznasz tajniki łączenia ze sobą egzotycznych przypraw. Fantastyczne zdjęcia, proste przepisy i instrukcje krok po kroku pozwolą ci odkryć zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne specjały indyjskiej kuchni i przyrządzić w swoim domu znane z restauracji przysmaki. Warto dodać, że wiele dań nie zawiera soi i glutenu. Jeśli kochasz dal, curry, chlebki, śniadania na słono, egzotyczne desery i inne smaki Indii, ta książka jest właśnie dla ciebie! Inspirowane tradycyjną indyjską kuchnią i lokalnymi składnikami potrawy opisane przez Richę Hingle idealnie nadają się do samodzielnego przyrządzenia. Razem z autorką przygotujesz między innymi: curry z dyni piżmowej, kokosa i czerwonej soczewicy słodko-ostry kalafior po mandżursku warzywną kormę Gulab Jamun i wiele innych słodkoś
Zdrowe tłuszcze

30,00 zł 25,35 zł


Tłuszcze należą do tych składników pożywienia, których najczęściej unikamy w obawie o nadmiar kalorii i zły wpływ na zdrowie. Ale nie wszystkie są szkodliwe! Te najbardziej wartościowe, znajdujące się w rybach, oliwie, awokado, orzechach czy nasionach lnu, mogą wzmacniać odporność, chronić przed miażdżycą czy usprawniać pracę mózgu. W książce tej znajdziesz przepisy na przekąski, dania obiadowe, desery oraz napoje oparte na produktach bogatych w zdrowe, cenne dla organizmu kwasy tłuszczowe.
Wy-kasz się w kuchni, czyli pyszne kasze

30,00 zł 25,35 zł


Odkrywamy kasze na nowo. Choć to jeden z najstarszych pokarmów ludzkości, z kaszy można wykreować nowoczesne dania. Przygotuj rodzinie tradycyjny krupnik lub lekkie dania z warzywami. Do pracy weź sałatkę z quinoą, a odchudzającym się koleżankom zaproponuj deser z jaglanki. Wy-kasz się w kuchni i ugotuj cos pysznego!
Grochem o ścianę, czyli pyszne strączkowe

30,00 zł 25,35 zł


Warzywa strączkowe coraz częściej goszczą na naszych stołach. Fasola, groch, soczewica, ciecierzyca i bób to wspaniałe nasiona, z których można wyczarować wiele potraw. Warto poznać ich odmiany i dowiedzieć się, do czego można je wykorzystać. Polecamy przepisy na rozmaite potrawy ze strączków: zupy, sałatki, dania warzywne, dania z mięsem i rybą. Nie rzucaj grochem o ścianę, lecz ugotuj coś pysznego!
Moc ziaren i orzechów

30,00 zł 25,35 zł


Ziarna i orzechy to tak wartościowe odżywczo produkty, że zostały zaliczone do kategorii superfood. Zawierają bowiem nie tylko niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, ale także cenny błonnik oraz mnóstwo witamin i minerałów. Wykorzystaj zatem niewiarygodną moc ziaren i orzechów, wprowadzając je do swojej diety. Przepisów jest wiele – np. z mieszanych orzechów, sezamu i pestek słonecznika możesz zrobić energetyczne batoniki granola, migdały przeznaczyć na pyszne mleczko roślinne, a z nasion chia przyrządzić sycący deser. Nie zapominaj też, że ziarna i orzechy warto dodawać do świeżych sałatek, pasztetów, smarowideł oraz sosów, np. do pesto z bazylii.
Porady lek. rodzinnego. Zdrowe odżywianie Nr115

3,90 zł 3,49 zł


Poznaj leczniczą moc jedzenia. W tym poradniku znajdziesz praktyczne rady, jak zdrowo się odżywiać i zapobiegać rakowi, stosując odpowiednią dietę, zasady antynowotworowego stylu życia, a także przepisy na smaczne i zdrowe dania główne, surówki i sałatki, przekąski i desery.
Wędliny

5,99 zł 5,36 zł


Współcześnie coraz większą popularnością cieszą samodzielnie wyprodukowane wędliny. Polacy coraz częściej wracają do tradycyjnych smaków, do własnoręcznie zrobionych wędlin z możliwie najlepszych produktów i według sprawdzonych przepisów, nierzadko przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Książka „Wędliny” to poradnik dla amatorów tradycyjnego sposobu wyrabiania szynek, polędwic, boczków i kiełbas.
Superfoods Źródło energii prosto z natury.

33,00 zł 25,57 zł


Co zapewnia spożywanie superproduktów? Optymalne zaopatrzenie organizmu w wartościowe substancje odżywcze; silniejszy układ odpornościowy; energię i dobry nastrój; oczyszczenie organizmu; wzmocnienie serca i układu krążenia; idealną sylwetkę bez stosowania diety oraz nowe doznania smakowe – to wszystko zapewnia ten właśnie poradnik. „Niech Twój pokarm będzie Twoim lekarstwem, a lekarstwo Twoim pokarmem.” – autorka przytacza słowa najsłynniejszego lekarza starożytności – Hipokratesa. Susanna Bingemer jest dziennikarką piszącą o zdrowym odżywianiu i ekspertem w tej dziedzinie. Odbiorcy: - osoby, które pragną stracić zbędne kilogramy a jednocześnie czerpać przyjemność ze smacznej, zdrowej żywności - wszyscy, którzy chcą oczyścić organizm, wzmocnić go oraz zyskać energię oraz dobry nastrój Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? - zawiera omówienie 25 najważniejszych superproduktów spożywczych od „A” jak jagody „acai” po „Z” jak „zioła”, a także praktyczne wskazówki na temat ich przyrządzenia - w książce znajduje się 40 przepisów kuchni wegańskiej, które wzbogacą codzienną dietę - nie zabrakło też wywiadów z ekspertami żywienia
Hummusy i pasty

39,90 zł 30,12 zł


76 prostych i inspirujących przepisów na zdrowe i pyszne hummusy i pasty. To nieprawda, że hummus to tylko ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa. Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową pastą z czarnej fasoli? Dzięki tej książce dowiesz się, jak ugotować ciecierzycę, żeby kusiła orzechowym smakiem, do czego używać czarnej soli i jak wytrawnie smakuje kiszona cytryna. Konrad Budzyk, dietetyk, weganin i bloger, sprawi, że zdrowe warzywa i owoce pojawią się na twoim stole w nowej, zaskakującej postaci.
Gotuj na parze - Zdrowa Kuchnia - Siostra Maria

37,99 zł 28,68 zł


To kolejna z serii znakomita książka, która pokazuje, że na parze można przygotować wszystkie warzywa, większość mięs, doskonale wychodzą ryby i owoce morza, a także jajka, omlety, kasze i ryż. Bardzo smaczne są również pierogi i kluski drożdżowe, które można w dowolny sposób nadziewać. Ogromną zaletą gotowania na parze jest również to, że potrawy przygotowuje się w zasadzie bez soli i tłuszczu, co sprawia, że są lekkostrawne, niskokaloryczne i polecane dla wszystkich, od małych dzieci po seniorów i osoby będące na diecie.
Zielone Koktajle - Żyj zdrowo

37,99 zł 28,68 zł


Znakomita książka zawierająca wiele sprawdzonych przepisów na lubiane i łatwe do przygotowania koktajle, smoothies, soki ze smacznych i zdrowych owoców i warzyw.
Sałatki i dania z warzyw - Żyj zdrowo

37,99 zł 28,68 zł


Znakomita książka, w której znajduje się wiele wyśmienitych i sprawdzonych przepisów nie tylko na zdrowe i bogate w witaminy sałatki, ale także na pożywne potrawy z warzyw, które mogą stanowić samodzielny posiłek.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka