Dobre Książki

Oleje spożywcze

Bestsellery
KTC Olej palmowy nierafinowany 500ml

19,90 zł 17,90 zł


KTC Olej palmowy nierafinowany 500ml Olej palmowy, podobnie jak kokosowy, jest jednym z najpopularniejszych olejów roślinnych na świecie. Olej palmowy wyciskany z pestek owocu drzewa Elaeis Guineensis, czyli olejowca gwinejskiego, ma barwę pomarańczową, z powodu wysokiej zawartości karotenu. Zawiera głównie kwas laurynowy( pomaga leczyć trądzik, łysienie oraz zwalcza wirusy) kwas olejowy (zmiękcza i nawilża), mirystynowy (działanie odpornościowe) i kwas stearynowy. Olej palmowy jako środek pielęgnacyjny Niesamowicie nawilża całe ciało, skórę rąk, pękających stóp i innych suchych części ciała. W medycynie olej palmowy jest stosowany na rany w celu szybszego ich gojenia, ponieważ posiada właściwości przeciwbakteryjne. Posmarowana olejem palmowym zdrowa skóra odwdzięcza się tym, że staje się ona gładka, a po każdym następnym smarowaniu gładkość ta się potęguje. Olej przeznaczony jest dla skóry dojrzałej i problematycznej: uszkodzonej przez słońce, skłonnej do podrażnień, uczuleń, stanów zapalnych. Idealny na atopowe zmiany skórne, można stosować na rany, ponieważ je goi, pozwala szybko pozbyć się wyprysków. Wzmacnia, odżywia włosy Pomaga pielęgnować suche włosy. Intensywnie je nawilża, odżywia. Sprawia, że po zastosowaniu zaczynają odzyskiwać swoją sprężystość. Zapobiega ich wypadaniu i przedwczesnemu siwieniu. Likwiduje łupież, zapobiega jego nawrotom. Odżywia włosy od cebulek aż po końce. Doskonały również do masażu ciała. Nawilża skórę pozostawiając subtelny zapach. Wykazuje właściwości antyseptyczne, antybakteryjne. Jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym Olej palmowy do masażu Masaż z zastosowaniem tego oleju przynosi skórze wiele wspaniałych korzyści pielęgnacyjno-relaksujących oraz znacznie poprawia stan skóry. Polecany jest zwłaszcza do bardzo suchej i pękającej skóry, przeznaczony również dla skóry dojrzałej, uszkodzonej przez słońce, a także przy neurodermitis. Właściwości: Właściwości kosmetyczne: "chłodzące" uspokajające nawilżające wygładzające odżywcze przeciwzapalnie przeciwobrzękowe łagodzące tonizujące przyśpiesza regenerację tkanek Olej palmowy jest znany z powodu zastosowania do produkcji luksusowych mydeł. Zawiera między innymi: - Wysoki wskaźnik witaminy E, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwstarzeniowe. Swój kolor zawdzięcza wysokiej zawartości betakarotenu. - Retinol (witamina A), który to jest odpowiedzialny za pobudzenie procesów regeneracyjnych w komórkach, odnawia je. - Fitosterole, które to regenerują naskórek, zabezpieczają go przed nadmierną utratą wody. Działają przeciwzapalnie i kojąco. Olej palmowy nadaje się również do spożycia - można używać go w kuchni do smażenia i pieczenia. Nie zawiera cholesterolu. Jest on odporny na utlenianie i działanie wysokich temperatur. Nie straci swoich właściwości nawet przy długim okresie przechowywania. Zaleca się jego spożycie w przypadku niedoborów witaminy A. Jest najbardziej znaczącym źródłem dwóch wyjątkowo silnych zwalczających raka składników – tokotrienoli i gamma-karotenu – co czyni go tym samym potężnym, zwalczającym raka produktem spożywczym. Właściwości lecznicze: pomaga obniżyć stężenie cholesterolu zmniejsza ryzyko zachorowań na raka wykazuje działanie anty zakrzepowe, dzięki czemu chroni przed zawałami serca zapobiega arteriosklerozie i zawałom serca opóźnia proces starzenia się organizmu. jest źródłem witaminy A i E wykazuje działanie antyoksydacyjne Doskonale nadaje się do przygotowywania ryżu, ziemniaków, duszonej cebuli, sadzonych jajek oraz sosu moambe. W połączeniu ze szpinakiem skutecznie chroni wzrok. Olej palmowy nie pieni się, więc nie potrzebuje tych chemicznych dodatków. Można w nim przyrządzać frytki, rożki, pączki i inne pokarmy smażone na głębokim tłuszczu. W przeciwieństwie do olejów uwodornionych, olej palmowy nie pozostawia tłustego posmaku w ustach. Prócz tego znajduje zastosowanie jako dodatek do zup, warzyw i makaronów lub baza dressingów do sałatek. Możesz go nawet użyć do smarowania chleba lub tostów. Uwaga: Przy nałożeniu zbyt dużej ilości może zabarwić skórę, jednak kolor jest zmywalny. Dlatego należy go nakładać w niewielkich ilościach, by kontrolować ewentualne pojawienie się zabarwienia. Skład: 100% czysty, nierafinowany olej palmowy W temperaturze pokojowej ma postać gęstego, miękkiego masła o neutralnym, lekkim zapachu. Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
Olej z Pestek Moreli 100 ml

19,90 zł 18,90 zł


Olej z Pestek Moreli 100 ml jest bogaty w witaminy A, E, B17 oraz nienasycone kwasy tłuszczowe, kwas oleinowy i linolowy. Dobrze się wchłania, wygładza i nawilża skórę. Właściwości:   Olej z pestek moreli jest tłoczony na zimno z nasion moreli zwyczajnej. Ma delikatny, lekko migdałowy smak i jasnożółty kolor. Olej ten jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin młodości (A oraz E) i składników mineralnych. Jednak kluczowa jest w nim obecność witaminy B17 (amigdaliny lub letrilu), która jest stosowana w przypadku chorób nowotworowych. Olej z pestek moreli to powszechnie ceniony naturalny i uniwersalny kosmetyk, który może być stosowany do każdego rodzaju skóry. Działa na skórę odmładzająco, głęboko ją nawilżając i ujędrniając. Ma właściwości regeneracyjne i odżywcze. Dobrze się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Może być dodawany do innych kosmetyków czy olejków, wzmacniając ich działanie. Stosowany jako maseczka na włosy, wzmacnia je, wygładza i odżywia Składniki: Prunus armeniaca kernel oil Zastosowanie: Kosmetyczne: do nawilżania każdego rodzaju skóry, regeneracyjnie, dodatek do innych kosmetyków. Stosowany jako maska, nawilża i regeneruje suche i zniszczone włosy. W kuchni: dodatek do sałatek oraz dań zimnych. Kraj pochodzenia Włochy
BIO Olej palmowy czerwony na zimno tłoczony 30ml

8,40 zł 5,90 zł


BIO Olej palmowy czerwony na zimno tłoczony 30ml Owoc z czerwonej palmy to prawdziwa studnia bogactwa naturalnego karotenu - prowitaminy A, witaminy E, oraz Koenzym Q 10 . Owoc z czerwonej palmy zawiera 10 razy więcej karotenu od marchewki, oraz 30 razy więcej od pomidora. Witamina E opóźnia procesy starzenia się, Koenzym Q 10 poprawia pracę serca, mózgu i wątroby. Prowitamina A chroni i odżywia naszą skórę i oczy. Zdrowe naturalne tłuszcze roślinne są bardzo ważne w naszym pożywieniu! Skład: olej z czerwonej palmy z pierwszego tłoczenia, z biologicznie kontrolowanych upraw DE-005-Öko-Kontrollstelle.
BIO Olej palmowy czerwony na zimno tłoczony 250ml

32,90 zł 24,90 zł


BIO Olej palmowy czerwony na zimno tłoczony 250ml Owoc z czerwonej palmy to prawdziwa studnia bogactwa naturalnego karotenu - prowitaminy A, witaminy E, oraz Koenzym Q 10 . Owoc z czerwonej palmy zawiera 10 razy więcej karotenu od marchewki, oraz 30 razy więcej od pomidora. Witamina E opóźnia procesy starzenia się, Koenzym Q 10 poprawia pracę serca, mózgu i wątroby. Prowitamina A chroni i odżywia naszą skórę i oczy. Zdrowe naturalne tłuszcze roślinne są bardzo ważne w naszym pożywieniu! Skład: olej z czerwonej palmy z pierwszego tłoczenia, z biologicznie kontrolowanych upraw DE-005-Öko-Kontrollstelle.
Olej z Czarnuszki 100 ml

29,30 zł 20,90 zł


Olej z Czarnuszki 100 ml Olej z czarnuszki łagodzi problemy skórne i pozytywnie wpływa na jej wygląd. Można go zarówno spożywać oraz stosować jako kosmetyk. Stosowanie Olej może być stosowany zewnętrznie (na skórę) jak również do bezpośredniego spożycia (1-2 łyżeczki dziennie). Więcej informacji Olej określany mianem „złota faraonów”. Jego zastosowanie jest tak szerokie, że nie może go zabraknąć w żadnym domu. Czarnuszka (zwana też czarnym kminkiem) posiada w swoim składzie ponad 100 aktywnych biologicznie związków, co sprawia, że jest niezwykle skuteczna i działa zbawiennie na nasz organizm. Zdecydowana większość składu to niebywale ważne nienasycone kwasy tłuszczowe (omega 6,9 i 3), ale również: witamina E (witamina „młodości”), B7 (biotyna), A (karotenoidy), sterole i mikroelementy. Kraj pochodzenia Egipt
EkaMedica Olejek z oregano 50ml

44,60 zł 38,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

EkaMedica Olejek z oregano 50ml Czy wiesz że… Oregano od zamierzchłych czasów uznawane było za doskonałą roślinę. Podstawową substancją czynną, która decyduje, o tak pozytywnym działaniu oregano na nasze zdrowie, jest carvacrol (udział carvacrolu w oleju z oregano w preparacie wynosi 70-80 %, resztę tworzy ponad 30 innych aktywnych składników). Oregano zawiera flawonoidy, będące antyoksydantami, które wspomagają ochronę komórek przed atakiem wolnych rodników, odpowiedzialnych za przyspieszenie starzenia się narządów wewnętrznych. Antyoksydany zawarte w olejku z oregano wpływają na dobra kondycję, zdrowie, witalność. Skład: olejek z oregano 20% ( origanum vulgare), oliwa z oliwek extra virgin. Sposób użycia: Stosować w rozcieńczeniu, od 1-5 kropli na ok 100ml wody lub soku 1-3 razy dziennie.
Olej z Oregano 100 ml

38,85 zł 29,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Olej z Oregano 100 ml Olejek Oregano zawiera olejek eteryczny, który jest źródłem tymolu, karwakolu i seskwiterpenów. Ponadto jego składnikami czynnymi są garbniki, flawonoidy, kwas kawowy kwas ursolowy i fitosterole. Wykazuje bardzo silne działanie dlatego jest sprzedawany najczęściej w postaci roztworu 10 lub 20 % w innych olejach roślinnych. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu , w temperaturze pokojowej nie większej niż 25*C lub jeśli ktoś preferuje , w lodówce , unikać bezpośredniego dostępu wilgoci i nasłonecznionych miejsc Skład Helianthus Annuus Seed Oil 80%, Origanum vulgare 20% Kraj pochodzenia Holandia
  • Poprzednia

  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka