Dobre Książki

Olej kokosowy

BIO Olej kokosowy Exrtra Virgin nierafinowany 900ml

66,99 zł 49,90 zł


BIO Olej kokosowy Exrtra Virgin nierafinowany 900ml Bio Olej Kokosowy Extra Virgin firmy Aura Herbals tłoczony jest wyłącznie ze świeżego miąższu orzechów kokosowych z upraw ekologicznych. Proces produkcji gwarantuje pełny smak i aromat oraz zachowanie wszystkich cennych składników odżywczych. Olej Kokosowy Extra Virgin sprawdzi się w każdej kuchnio do smażenia, pieczenia i duszenia, a także do smarowania pieczywa oraz jako dodatek do zup, sosów i innych potraw. Składniki: 100% bio olej kokosowy extra virgin Kraj pochodzenia: Sri Lanka Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna - 3700kJ / 900kcal, tłuszcz: 100g, kwasy tłuszczowe nasycone 92g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 6,5g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 1,5g, węglowodany - 0g, błonnik - 0g, białko - cg, sól - 0g
BIO Olej kokosowy Exrtra Virgin nierafinowany 450ml

37,30 zł 29,90 zł


BIO Olej kokosowy Exrtra Virgin nierafinowany 450ml Bio Olej Kokosowy Extra Virgin firmy Aura Herbals tłoczony jest wyłącznie ze świeżego miąższu orzechów kokosowych z upraw ekologicznych. Proces produkcji gwarantuje pełny smak i aromat oraz zachowanie wszystkich cennych składników odżywczych. Olej Kokosowy Extra Virgin sprawdzi się w każdej kuchnio do smażenia, pieczenia i duszenia, a także do smarowania pieczywa oraz jako dodatek do zup, sosów i innych potraw. Składniki: 100% bio olej kokosowy extra virgin Kraj pochodzenia: Sri Lanka Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna - 3700kJ / 900kcal, tłuszcz: 100g, kwasy tłuszczowe nasycone 92g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 6,5g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 1,5g, węglowodany - 0g, błonnik - 0g, białko - cg, sól - 0g
BIO Olej kokosowy Exrtra Virgin nierafinowany 200ml

19,51 zł 18,53 zł


BIO Olej kokosowy Exrtra Virgin nierafinowany 200ml Bio Olej Kokosowy Extra Virgin firmy Aura Herbals tłoczony jest wyłącznie ze świeżego miąższu orzechów kokosowych z upraw ekologicznych. Proces produkcji gwarantuje pełny smak i aromat oraz zachowanie wszystkich cennych składników odżywczych. Olej Kokosowy Extra Virgin sprawdzi się w każdej kuchnio do smażenia, pieczenia i duszenia, a także do smarowania pieczywa oraz jako dodatek do zup, sosów i innych potraw. Składniki: 100% bio olej kokosowy extra virgin Kraj pochodzenia: Sri Lanka Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna - 3700kJ / 900kcal, tłuszcz: 100g, kwasy tłuszczowe nasycone 92g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 6,5g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 1,5g, węglowodany - 0g, błonnik - 0g, białko - cg, sól - 0g
KTC Olej kokosowy 250ml

14,90 zł 12,49 zł


KTC Olej kokosowy 250ml Idealny do smażenia orientalnych potraw, gotowania, pieczenia ciast i robienia deserów. Nadaje się również do smarowania pieczywa. Świetnie się wchłania w potrawy. Nie ma wpływu na smak przyrządzanej potrawy. Olej kokosowy znalazł również zastosowanie, jako środek pielęgnacyjny i kosmetyczny oraz do masaży. Dodatkowe informacje: DO CIAŁA i DO MASAŻU: Można stosować jako, balsam do ciała. Jest idealny do cery suchej i łuszczącej się, swędzącej. Najlepsze rezultaty można uzyskać wcierając olej w jeszcze wilgotna skórę, tuż po kąpieli. Łagodzi objawy związane z łuszczycą, zapaleniem skóry i egzemą. Używany do masażu wspomaga naturalną, równowagę skóry. Zmiękcza skórę zapobiegając jej przesuszeniu oraz łuszczeniu się. Zapobiega zmarszczkom, obwisłej skórze oraz plamkom na ciele. Sprzyja zdrowemu i promiennemu wyglądowi skóry. Dostarcza ochrony przed szkodliwymi skutkami ultrafioletowego promieniowania słonecznego. Masaż z użyciem oleju kokosowego jest niezapomnianym przeżyciem. Olej kokosowy do Masażu stosowany jest na całym świecie przynosi relaks i znacznie poprawia stan skóry. Polecany jest zwłaszcza do bardzo suchej i pękającej skóry, przeznaczony również dla skóry dojrzałej, uszkodzonej przez słońce, a także przy neurodermitis. Olej kokosowy ma działanie "chłodzące" i uspokajające. DO TWARZY: W przypadku bardzo delikatnej i przesuszonej cery olej jest używany jako, preparat do demakijażu oczu i twarzy. Olej można również delikatnie wcierać w skórę twarzy w celu lepszego nawilżenia i nadania jej blasku. DO WŁOSÓW: Olej kokosowy nakładany na włosy doskonale je pielęgnuje, zapewnia ich odbudowę i ochronę oraz usuwa łupież. Jest idealny dla osób, które mają suche, zniszczone włosy, ze skłonnością do rozdwojonych końcówek. Aby odżywić włosy olejem należy go wmasować na mokre włosy, nałożyć na nie foliowy czepek i owinąć głowę ręcznikiem. W zależności od zapotrzebowań pozostawić olej na włosach na godzinę lub całą noc, a następnie dokładnie umyć włosy. Olej można również wymieszać z porcją Amli i stosować jako maskę do włosów. Świetnie się sprawdza w połączeniu z olejkiem bawełnianym - odżywia włosy, sprawia, że stają się wyjątkowo jedwabiste i miękkie. Olej można używać również bez spłukiwania. Należy jednak uważać z dozowaną ilością, aby nie obciążyć i nie przetłuścić włosów. Odrobina oleju, roztartego palcami i nałożonego na końcówki włosów jest doskonałą pielęgnacją. Właściwości oleju kokosowego: - antybakteryjny - antywirusowy - antyseptyczny, wspomaga gojenie ran- reguluje przemianę materii - nie przyczynia się do budowy tkanki tłuszczowej - wzmacnia mięsień sercowy - nie obciąża trzustki - łagodzi dolegliwości cukrzycowe - odżywia skórę - pomocny w egzemach - spowalnia starzenie się skóry i powstawanie zmarszczek - wzmacnia włosy - likwiduje łupież - nie zawiera cholesterolu - dobry dla diabetyków - posiada neutralny zapach Sposób przechowywania: Olej należy trzymać w zakręconym pojemniku, w temperaturze pokojowej. Należy chronić od światła słonecznego i wilgoci. Można przechowywać w lodówce. Przechowywany w temperaturze pokojowej, czyli poniżej 25 C, utwardza się i wygląda jak masło o białej, mlecznej barwie. Nie ma to wpływu na jego jakość. Powyżej temperatury 25 C olej będzie mieć postać płynną. Aby upłynnić olej wystarczy pojemnik z olejem skierować pod strumień ciepłej wody lub umieścić w naczyniu z ciepłą wodą, ewentualnie można postawić koło grzejnika. Skład: 100% czysty i naturalny olej kokosowy
Olej Kokosowy Zimnotłoczony Extra Virgin 900 ml

28,85 zł 27,41 zł


Olej Kokosowy Zimnotłoczony Extra Virgin 900 ml Olej kokosowy Virgin to idealny zamiennik tradycyjnego oleju kuchennego czy masła. Stosowany jest także jako kosmetyk poprawiający wygląd skóry i włosów. Więcej informacji Olej kokosowy uzyskuje się ze świeżego miąższu orzechów kokosu. Najbardziej wartościowy jest olej kokosowy tłoczony na zimno. Ma przyjemny zapach i delikatny posmak kokosowy. W temperaturze do 26 stopni jest stały i ma białą barwę, w wyższej temperaturze staje się płynny i przezroczysty. Jest droższy od oleju kokosowego rafinowanego, ale też ma więcej cennych właściwości. Nasycone kwasy tłuszczowe stanowią aż 90% zawartości tego oleju. Dzięki średniołańcuchowej budowie nie są one odkładane w postaci tłuszczu, lecz przekształcane w energię, która przyspiesza metabolizm. Reszta składników to zdrowe kwasy tłuszczowe jedno- i wielonienasycone, witaminy E, B, C, minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz kwas laurowy (który ma silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze). Olej kokosowy można stosować kulinarnie – jako zamiennik masła lub bazę do wypieku ciast, tortów czy deserów. Może być również z powodzeniem dodawany do dressingów czy sosów sałatkowych. Olej kokosowy może być spożywany przez wegetarian, doskonale zastępując tłuszcze pochodzenia zwierzęcego. Jest też produktem bezglutenowym i hipoalergicznym. Olej kokosowy ma również zastosowanie w kosmetyce. Nakładany jako krem, głęboko nawilża i odżywia (zwłaszcza wysuszoną) skórę, nadając jej zdrowy wygląd. Jego właściwości przeciwbakteryjne powodują, że świetnie sprawdza się przy skórze trądzikowej i tłustej. Dodatkowo, chroni przed promieniami słonecznymi, łagodzi podrażnienia, chłodzi i koi skórę szczególnie wrażliwą. Olejek kokosowy zapobiega wypadaniu włosów, wygładza je, uelastycznia i wzmacnia. Dodatkowo zwalcza łupież. Kraj pochodzenia surowca Indonezja
Olej kokosowy - Bezzapachowy, Rafinowany (200ml)

8,24 zł 7,83 zł


Olej kokosowy bezzapachowy, rafinowany Rafinowany olej kokosowy wyróżnia się wszechstronnością zastosowań w kuchni. Ze względu na niewyczuwalny zapach kokosa może być używany do przygotowania każdego rodzaju potraw bez zmiany ich smaku. Jest odpowiedni do smażenia, pieczenia, duszenia oraz smarowania pieczywa. Olej kokosowy stanowi źródło wielu unikalnych składników odżywczych. Olej kokosowy w trakcie obróbki cieplnej nie wydziela szkodliwych substancji i nie utlenia się oraz zachowuje wszystkie korzystne właściwości. Jest szczególnie polecany dla osób z wysokim poziomem cholesterolu we krwi lub odchudzających się. Składniki 100% olej kokosowy rafinowany Sposób użycia Do smażenia Do pieczenia i duszenia Jako dodatek do zup, sosów i innych potraw Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie przechowywać w lodówce.
Olej kokosowy - Bezzapachowy, Rafinowany (900ml)

24,11 zł 22,90 zł


Olej Kokosowy Bezzapachowy, Rafinowany Rafinowany olej kokosowy wyróżnia się wszechstronnością zastosowań w kuchni. Ze względu na niewyczuwalny zapach kokosa może być używany do przygotowania każdego rodzaju potraw bez zmiany ich smaku. Jest odpowiedni do smażenia, pieczenia, duszenia oraz smarowania pieczywa. Olej kokosowy stanowi źródło wielu unikalnych składników odżywczych. Olej kokosowy w trakcie obróbki cieplnej nie wydziela szkodliwych substancji i nie utlenia się oraz zachowuje wszystkie korzystne właściwości. Jest szczególnie polecany dla osób z wysokim poziomem cholesterolu we krwi lub odchudzających się. Składniki 100% olej kokosowy rafinowany Sposób użycia Do smażenia Do pieczenia i duszenia Jako dodatek do zup, sosów i innych potraw Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie przechowywać w lodówce.
Olej kokosowy - Bezzapachowy, Rafinowany (450ml)

13,58 zł 12,90 zł


Olej Kokosowy Bezzapachowy, Rafinowany Rafinowany olej kokosowy wyróżnia się wszechstronnością zastosowań w kuchni. Ze względu na niewyczuwalny zapach kokosa może być używany do przygotowania każdego rodzaju potraw bez zmiany ich smaku. Jest odpowiedni do smażenia, pieczenia, duszenia oraz smarowania pieczywa. Olej kokosowy stanowi źródło wielu unikalnych składników odżywczych. Olej kokosowy w trakcie obróbki cieplnej nie wydziela szkodliwych substancji i nie utlenia się oraz zachowuje wszystkie korzystne właściwości. Jest szczególnie polecany dla osób z wysokim poziomem cholesterolu we krwi lub odchudzających się. Składniki 100% olej kokosowy rafinowany Sposób użycia Do smażenia Do pieczenia i duszenia Jako dodatek do zup, sosów i innych potraw Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie przechowywać w lodówce.
Olej kokosowy - Nierafinowany, Tłoczony na zimno (450ml)

26,19 zł 22,90 zł


Olej kokosowy - Nierafinowany Tłoczony jest na zimno wyłącznie ze świeżego miąższu orzechów kokosowych pochodzących z upraw ekologicznych. Proces produkcji gwarantuje pełny smak, aromat oraz zachowanie składników odżywczych. Olej kokosowy sprawdzi się w każdej kuchni do smażenia, pieczenia i duszenia, do smarowania pieczywa oraz jako dodatek do zup, sosów i innych potraw. Skład Skład: 100% olej kokosowy z upraw ekologicznych Zastosowanie Do smażenia Do pieczenia i duszenia Do smarowania pieczywa Jako dodatek do zup, sosów i innych potraw Produkt z certyfikatem BIO
Ol'Vita Olej kokosowy 200 ml - zimnotłoczony, nieoczyszczony

16,54 zł 15,71 zł


Olej kokosowy 200 ml Olej kokosowy zimno tłoczony, nieoczyszczony wytłaczany jest ze starannie wyselekcjonowanej i przebadanej kopry kokosowej. Cechuje go bardzo przyjemny kokosowy zapach i smak oraz biały/bezbarwny kolor. W zależności od temperatury otoczenia zmienia stan skupienia między płynnym (temperatura powyżej + 24°C), a stałym ( temperatura poniżej + 24°C ). Dzięki zastosowanej metodzie tłoczenia "na zimno" występujące w tym oleju kwasy tłuszczowe pozostają w niezmienionej formie. Olej ten jest produktem naturalnym. Kolejne partie oleju mogą nieznacznie różnić się między sobą : kolorem, zapachem i smakiem. Są to cechy niemające wpływu na skład oleju. Przechowywanie: w ciemnym, chłodnym miejscu. Zastosowanie: do pieczenia, smażenia i gotowania oraz na zimno: do sałatek, potraw lub bezpośredniego spożycia.
Ol'Vita Olej kokosowy 450 ml - zimnotłoczony, nieoczyszczony

34,57 zł 29,99 zł


Olej kokosowy 450 ml Olej kokosowy zimno tłoczony, nieoczyszczony wytłaczany jest ze starannie wyselekcjonowanej i przebadanej kopry kokosowej. Cechuje go bardzo przyjemny kokosowy zapach i smak oraz biały/bezbarwny kolor. W zależności od temperatury otoczenia zmienia stan skupienia między płynnym (temperatura powyżej + 24°C), a stałym ( temperatura poniżej + 24°C ). Dzięki zastosowanej metodzie tłoczenia "na zimno" występujące w tym oleju kwasy tłuszczowe pozostają w niezmienionej formie. Olej ten jest produktem naturalnym. Kolejne partie oleju mogą nieznacznie różnić się między sobą : kolorem, zapachem i smakiem. Są to cechy niemające wpływu na skład oleju. Przechowywanie: w ciemnym, chłodnym miejscu. Zastosowanie: do pieczenia, smażenia i gotowania oraz na zimno: do sałatek, potraw lub bezpośredniego spożycia.
Ol'Vita Olej kokosowy 900 ml - zimnotłoczony, nieoczyszczony

57,64 zł 47,90 zł


Olej kokosowy 900 ml Olej kokosowy zimno tłoczony, nieoczyszczony wytłaczany jest ze starannie wyselekcjonowanej i przebadanej kopry kokosowej. Cechuje go bardzo przyjemny kokosowy zapach i smak oraz biały/bezbarwny kolor. W zależności od temperatury otoczenia zmienia stan skupienia między płynnym (temperatura powyżej + 24°C), a stałym ( temperatura poniżej + 24°C ). Dzięki zastosowanej metodzie tłoczenia "na zimno" występujące w tym oleju kwasy tłuszczowe pozostają w niezmienionej formie. Olej ten jest produktem naturalnym. Kolejne partie oleju mogą nieznacznie różnić się między sobą : kolorem, zapachem i smakiem. Są to cechy niemające wpływu na skład oleju. Przechowywanie: w ciemnym, chłodnym miejscu. Zastosowanie: do pieczenia, smażenia i gotowania oraz na zimno: do sałatek, potraw lub bezpośredniego spożycia.
Olej Kokosowy Bezzapachowy 200 ml

8,94 zł 8,49 zł


Olej Kokosowy Bezzapachowy 200 ml Bezzapachowy olej kokosowy może by stosowany w kuchni, jako zamiennik oleju kuchennego, czy masła, a także w kosmetyce jako środek nawilżający skórę. Składniki 100% rafinowany olej kokosowy Stosowanie Do smarowania pieczywa, smażenia. W kosmetyce jako naturalny balsam nawilżający do całego ciała oraz jako maseczka lub serum na włosy. Więcej informacji Olej kokosowy jest pozyskiwany ze świeżego miąższu owoców kokosowych. Przez wzgląd na swoje właściwości jest stosowany zarówno w kosmetyce jak też w kuchni. Olej kokosowy jest na tyle uniwersalny, że nadaje się do pielęgnacji wszystkich rodzajów cery. Jest on składnikiem mydeł oraz kosmetyków do pielęgnacji skóry i włosów, gdyż głęboko nawilża, odżywia, chroni przed promieniami słonecznymi, dobrze się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy. Może również służyć do demakijażu twarzy lub jako maseczka na skórę głowy czy końcówki włosów. Jego głównym składnikiem są nasycone kwasy tłuszczowe, które stanowią aż 90% jego zawartości. Kwasy te uchodzą za niezdrowe, lecz akurat w oleju kokosowym zawarte są tzw. średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, które nie są odkładane w postaci tkanki tłuszczowej, lecz przekształcane na energię, przyspieszając tym samym metabolizm. Reszta składników to zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe (jednonienasycone i wielonienasycone), a także witaminy E, B, C, minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz aminokwasy. Kwas laurowy zawarty w oleju kokosowym ma silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze. Pomimo iż olej rafinowany posiada mniej cennych właściwości niż tłoczony na zimno, ma kilka podstawowych zalet. Jest przede wszystkim bezwonny i bezsmakowy (nie każdemu odpowiada zapach czy smak kokosu), pozbawiony bakterii oraz nadaje się do bezpiecznej obróbki termicznej (do smażenia czy pieczenia). Dodatkowo ma znacznie korzystniejszą cenę niż wersja nierafinowana
Banaban Olej kokosowy Extra Virgin 350ml - nierafinowany

47,25 zł 39,99 zł


Olej kokosowy Extra Virgin 350ml - nierafinowany Uprawiany i wytłaczany na Fidżi Olej kokosowy BANABAN ORGANIC Extra Virgin jest naturalnym źródłem pożywienia i tradycyjnym lekiem, który był używany od tysięcy lat, jako część tradycji wyspy Banaba. Olej tłoczony na zimno jest wyciskany ze świeżego miąższu kokosa i nie jest pochodną kopry. Ostatnie badania potwierdziły tradycyjne wierzenia, że palma kokosowa jest „Drzewem życia” oraz, że tak jak każde inne czyste naturalne pożywienie, kokosy i olej kokosowy mają znaczącą rolę w dobrze zbalansowanej odżywczej diecie. Porzucenie niezdrowego stylu życia i powrót do naturalnej żywności może pomóc odwrócić wiele chorób, które pojawiają się w naszym organizmie przez wysoko przetworzone diety naszego nowoczesnego społeczeństwa. Olej kokosowy BANABAN ORGANIC Extra Virgin nie jest rafinowany, perfumowany ani wybielany. Ma swój bogaty naturalny kokosowy smak i aromat, który powstaje bez użycia pestycydów, GMO czy heksanu. Jest wolny od cholesterolu i posiada kwasy tłuszczowe o średnich łańcuchach, z których ok. 50% stanowi kwas layrunowy – zdrowa odżywka, która wspiera metabolizm. Olej kokosowy BANABAN jest wolny od tłuszczów trans, cholesterolu, konserwantów i innych substancji chemicznych, w tym ropopochodnych takich jak heksan, ale jest bogaty w kwas laurynowy i inne wartościowe trójglicerydy (MCT). Kwasy tłuszczowe o średniej długości łańcuchów zawarte w Oleju Banaban przyspieszają metabolizm, pomagają spalić więcej kalorii i wspierają utratę wagi. Skład 100% surowy tłoczony na zimno olej z kokosa Kraj pochodzenia Australia
Banaban Olej kokosowy Extra Virgin 500ml - nierafinowany, surowy

59,90 zł 46,90 zł


Olej kokosowy Extra Virgin 500ml - nierafinowany Olej kokosowy Banaban Extra Virgin pochodzi z dojrzałego orzecha kokosowego zebranego z drzewa palmy kokosowej (Cocos nucifera). Olej kokosowy w 92% składa się z nasyconych tłuszczów takich jak kwas kaprylowy, dekanowy i przede wszystkim laurynowy. Olej kokosowy w przeciwieństwie do innych tłuszczów składa się w ok 60% z MCT (triacyloglicerole średniołańcuchowe) i w 40% z LCT (triacyloglicerole długołańcuchowe). Badania pokazują, że ludzka wątroba spala MCT bezpośrednio jako paliwo, natomiast LCT jest gromadzone w organizmie w postaci tłuszczu lub zapasów w arteriach, jak np. cholesterol. Olej kokosowy po podgrzaniu nie traci swojego składu, ani nie zmienia do LCT, jak np. dzieje się to w przypadku oliwy z oliwek. Dzięki temu można go podgrzać nawet do temperatury 177 stopni Celsjusza. Olej kokosowy BANABAN jest wolny od tłuszczów trans, cholesterolu, konserwantów i innych substancji chemicznych, w tym ropopochodnych takich jak heksan, ale jest bogaty w kwas laurynowy i inne wartościowe trójglicerydy (MCT). Idealnie nadaje się do spożywania na surowo, gotowania, smażenia i pieczenia. Skład surowy tłoczony na zimno olej z kokosa Kraj pochodzenia Australia
Olej Kokosowy Zimnotłoczony Extra Virgin 500 ml

27,30 zł 21,90 zł


Olej Kokosowy Zimnotłoczony Extra Virgin 500 ml Olej kokosowy Virgin to idealny zamiennik tradycyjnego oleju kuchennego czy masła. Stosowany jest także jako kosmetyk poprawiający wygląd skóry i włosów. Więcej informacji Olej kokosowy uzyskuje się ze świeżego miąższu orzechów kokosu. Najbardziej wartościowy jest olej kokosowy tłoczony na zimno. Ma przyjemny zapach i delikatny posmak kokosowy. W temperaturze do 26 stopni jest stały i ma białą barwę, w wyższej temperaturze staje się płynny i przezroczysty. Jest droższy od oleju kokosowego rafinowanego, ale też ma więcej cennych właściwości. Nasycone kwasy tłuszczowe stanowią aż 90% zawartości tego oleju. Dzięki średniołańcuchowej budowie nie są one odkładane w postaci tłuszczu, lecz przekształcane w energię, która przyspiesza metabolizm. Reszta składników to zdrowe kwasy tłuszczowe jedno- i wielonienasycone, witaminy E, B, C, minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz kwas laurowy (który ma silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze). Olej kokosowy można stosować kulinarnie – jako zamiennik masła lub bazę do wypieku ciast, tortów czy deserów. Może być również z powodzeniem dodawany do dressingów czy sosów sałatkowych. Olej kokosowy może być spożywany przez wegetarian, doskonale zastępując tłuszcze pochodzenia zwierzęcego. Jest też produktem bezglutenowym i hipoalergicznym. Olej kokosowy ma również zastosowanie w kosmetyce. Nakładany jako krem, głęboko nawilża i odżywia (zwłaszcza wysuszoną) skórę, nadając jej zdrowy wygląd. Jego właściwości przeciwbakteryjne powodują, że świetnie sprawdza się przy skórze trądzikowej i tłustej. Dodatkowo, chroni przed promieniami słonecznymi, łagodzi podrażnienia, chłodzi i koi skórę szczególnie wrażliwą. Olejek kokosowy zapobiega wypadaniu włosów, wygładza je, uelastycznia i wzmacnia. Dodatkowo zwalcza łupież. Kraj pochodzenia surowca Indonezja
Olej Kokosowy Zimnotłoczony Extra Virgin 200 ml

14,70 zł 11,90 zł


Olej Kokosowy Zimnotłoczony Extra Virgin 200 ml Olej kokosowy Virgin to idealny zamiennik tradycyjnego oleju kuchennego czy masła. Stosowany jest także jako kosmetyk poprawiający wygląd skóry i włosów. Więcej informacji Olej kokosowy uzyskuje się ze świeżego miąższu orzechów kokosu. Najbardziej wartościowy jest olej kokosowy tłoczony na zimno. Ma przyjemny zapach i delikatny posmak kokosowy. W temperaturze do 26 stopni jest stały i ma białą barwę, w wyższej temperaturze staje się płynny i przezroczysty. Jest droższy od oleju kokosowego rafinowanego, ale też ma więcej cennych właściwości. Nasycone kwasy tłuszczowe stanowią aż 90% zawartości tego oleju. Dzięki średniołańcuchowej budowie nie są one odkładane w postaci tłuszczu, lecz przekształcane w energię, która przyspiesza metabolizm. Reszta składników to zdrowe kwasy tłuszczowe jedno- i wielonienasycone, witaminy E, B, C, minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz kwas laurowy (który ma silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze). Olej kokosowy można stosować kulinarnie – jako zamiennik masła lub bazę do wypieku ciast, tortów czy deserów. Może być również z powodzeniem dodawany do dressingów czy sosów sałatkowych. Olej kokosowy może być spożywany przez wegetarian, doskonale zastępując tłuszcze pochodzenia zwierzęcego. Jest też produktem bezglutenowym i hipoalergicznym. Olej kokosowy ma również zastosowanie w kosmetyce. Nakładany jako krem, głęboko nawilża i odżywia (zwłaszcza wysuszoną) skórę, nadając jej zdrowy wygląd. Jego właściwości przeciwbakteryjne powodują, że świetnie sprawdza się przy skórze trądzikowej i tłustej. Dodatkowo, chroni przed promieniami słonecznymi, łagodzi podrażnienia, chłodzi i koi skórę szczególnie wrażliwą. Olejek kokosowy zapobiega wypadaniu włosów, wygładza je, uelastycznia i wzmacnia. Dodatkowo zwalcza łupież. Kraj pochodzenia surowca Indonezja
BIO Olej Kokosowy na zimno tłoczony 30 ml

8,40 zł 6,90 zł


BIO Olej Kokosowy na zimno tłoczony 30 ml Olej kokosowy tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce. Swe niezwykłe właściwości zawdzięcza on specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk. Skład: Olej kokosowy z upraw ekologicznych. Bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Olej kokosowy zawiera około 50 % kwasu laurynowego. Kwas laurynowy znajduje się również w mleku matki. Polecamy dla ludzi otyłych: 0 cukru, 0 cholesterolu
BIO Olej Kokosowy na zimno tłoczony 250 ml

35,90 zł 24,90 zł


BIO Olej Kokosowy na zimno tłoczony 250 ml Olej kokosowy tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce. Swe niezwykłe właściwości zawdzięcza on specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk. Skład: Olej kokosowy z upraw ekologicznych. Bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Olej kokosowy zawiera około 50 % kwasu laurynowego. Kwas laurynowy znajduje się również w mleku matki. Polecamy dla ludzi otyłych: 0 cukru, 0 cholesterolu
Banaban Olej kokosowy Virgin Gourmet 350ml - kulinarny

47,25 zł 39,99 zł


Olej kokosowy Virgin Gourmet 350ml - kulinarny Delikatny, wyjątkowo lekki smak oraz jedynie delikatny aromat kokosa czyni ten olej odpowiednim do każdego rodzaju kuchni. Jednocześnie posiada wszystkie zalety oleju kokosowego, jest wolny od tłuszczów trans, ma wysoką temperaturę podgrzania. Zastosowanie: Gama produktów Banaban GOURMET Organic stworzona specjalnie dla najbardziej wymagających gustów. Dla tych wszystkich, którzy chcą zaznać korzyści Oleju kokosowego Extra Virgin, ale bez smaku kokosowego. Idealny do wszystkich rodzajów kuchni. Olej kokosowy Banaban Gourmet jest NIERAFINOWANY! Banaban® GOURMET Organic* Virgin Coconut Oil został stworzony specjalnie dla najbardziej wymagających gustów smakowych. Ten dużo lżejszy olej organiczny ma tylko delikatną nutę kokosową, co sprawia, że jest bardzo uniwersalny i odpowiedni do każdego dania. Olej ten jest wyjątkowo stabilny i ma wysoką temperaturę podgrzania, z punktem dymienia, co najmniej 177oC, co czyni go genialną alternatywą dla masła, margaryny czy innych olejów roślinnych. Jest także odpowiedni do sałat i koktajli, a także może być spożywany samodzielnie. Olej kokosowy BANABAN jest wolny od tłuszczów trans, cholesterolu, konserwantów i innych substancji chemicznych, w tym ropopochodnych takich jak heksan, ale jest bogaty w kwas laurynowy i inne wartościowe trójglicerydy (MCT). Olej ten nie zdominuje najbardziej delikatnych aromatów żadnego dania. Idealny dla najbardziej wymagających szefów kuchni.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka