KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki Naturalne strategie w walce z rakiem. Odżywianie..

Naturalne strategie w walce z rakiem. Odżywianie..

Odżywianie w terapii antynowotworowej

  • ISBN: 978-83-7377-517-6
  • EAN: 9788373775176
  • Oprawa: Miękka
  • Wydawca: Studio Astropsychologii
  • Format: 16.5x23.9
  • Język: polski
  • Liczba stron: 336
  • Rok wydania: 2012
  • Wysyłamy w ciągu: niedostępny
  • Średnia ocena: 5,00 (1)
  • 28,82
     zł
    Cena detaliczna:  49,40 zł
    Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,82
Artykuł chwilowo niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
x
Wszyscy spotykamy osoby, które mają bądź miały w przeszłości zdiagnozowanego raka. Choć medycyna wciąż prze naprzód i z każdym dniem powstają coraz skuteczniejsze metody leczenia tej poważnej choroby, to w dalszym ciągu nie udaje się wykluczyć nieprzyjemnych, szkodliwych, a nawet bardzo niebezpiecznych następstw stosowanych kuracji.

Odżywianie w terapii antynowotworowej.


Wszyscy spotykamy osoby, które mają bądź miały w przeszłości zdiagnozowanego raka. Choć medycyna wciąż prze naprzód i z każdym dniem powstają coraz skuteczniejsze metody leczenia tej poważnej choroby, to w dalszym ciągu nie udaje się wykluczyć nieprzyjemnych, szkodliwych, a nawet bardzo niebezpiecznych następstw stosowanych kuracji. W tej przełomowej książce znany i ceniony profesor neurochirurgii proponuje szereg w pełni naturalnych sposobów na zminimalizowanie efektów ubocznych terapii antynowotworowych.
Dzięki sprawdzonym podczas badań klinicznych metodom każdy pacjent walczący z rakiem będzie mógł zmniejszyć negatywne skutki chemioterapii i radioterapii. Zaproponowane przez profesora Blaylocka techniki zwiększają również skuteczność wyżej wymienionych metod. Układ immunologiczny chorego, podobnie jak i cały pacjent, zamiast stopniowo słabnąć, uzyskuje dodatkowe siły.

Klucz do tak wspaniałych rezultatów leży w odżywianiu. Odpowiednie ilości zdrowych produktów, witamin i minerałów, a także właściwie dobranych suplementów żywieniowych znacząco zwiększają szanse pacjenta na pełne wyzdrowienie. Autor, opierając się na swoim wieloletnim doświadczeniu, doradza także, w jaki sposób przezwyciężyć trudności takie, jak uczucie zmęczenia, wypadanie włosów i chudnięcie, problemy z trawieniem i inne osłabiające organizm i psychikę skutki uboczne.
Dzięki temu bezcennemu przewodnikowy każdy pacjent chory na raka może bardziej zaangażować się we własne leczenie i uświadomić sobie wpływ stosowanych metod na jego organizm.
Zmniejsz ryzyko, zwiększ szanse.


Fragment książki: Naturalne strategie w walce z rakiem– przemowa


Niniejsza książka to efekt ponad dwudziestoletniego prowadzenia badań nad substancjami odżywczymi, mającymi na celu poprawę konwencjonalnej terapii osób chorujących na nowotwory oraz terapii polegającej tylko na odpowiednim zastosowaniu składników pokarmowych. Leczeniem chorób nowotworowych zainteresowałem się jeszcze na studiach medycznych. Wówczas zgłębiłem jedną z bardziej innowacyjnych metod leczenia, bazującą na wykorzystaniu układu immunologicznego człowieka. To właśnie wtedy przekonałem się, jak istotne w przypadku ludzkiej odporności jest właściwe odżywianie się.

Tą drogą chcę dostarczyć pacjentom cierpiącym na raka i ich rodzinom informacji dotyczących najnowszej żywieniowej metody. Pragnę pokazać, jak wzmocnić układ immunologiczny i zwalczyć nowotwory. Ponadto pokazuję, w jaki sposób za pomocą właściwego odżywiania się można zapobiegać wielu powikłaniom wiążącym się z konwencjonalnymi formami leczenia. Większość pacjentów chorujących na nowotwory jest świadoma, iż powikłania typu mdłości, utrata apetytu i zmęczenie mogą prowadzić do poważnej depresji i poczucia beznadziei. W ostatnich badaniach podkreśla się, jak ważne jest samopoczucie pacjenta w pokonywaniu choroby.

W rozdziale 1. prezentuję ogólny zarys odżywiania się i tego, w jaki sposób przygotowywanie potraw może wywrzeć niebagatelny wpływ na pokonanie raka. Omawiam ponadto istotę wyboru suplementów diety wysokiej jakości – szczególnych substancji powodujących cofanie się choroby nowotworowej, które zawarte są w owocach i warzywach. Zwracam także uwagę, jak substancje odżywcze współpracują ze sobą, aby wzmocnić lub zmniejszyć te właściwości produktów spożywczych i suplementów, które mają zdolność zwalczania choroby nowotworowej.

W rozdziale 2. omawiam naszą dotychczasową wiedzę o tym, jak następuje rozwój choroby nowotworowej i czym różnią się komórki rakowe od tych zdrowych. Dzięki temu czytelnikowi łatwiej będzie zrozumieć ważną rolę, jaką odgrywają składniki pokarmowe w zwalczaniu, a nawet eliminowaniu raka. Wielu ludzi uważa tę ideę za nadto uproszczoną. W rozdziale 2. pokazuję, jak skomplikowany jest proces rozwoju raka i w jaki sposób odżywianie się – poprzez zwalczanie niewłaściwej biochemii komórek rakowych – często może zatrzymać proces rozwoju choroby nowotworowej.
W rozdziałach 3. i 4. dokonuję przeglądu dwóch głównych konwencjonalnych sposobów leczenia raka – chemioterapii i radioterapii. Omawiam także ich dobre oraz złe strony i udzielam wskazówek dotyczących zmniejszania efektów ubocznych i jednoczesnego zwiększania skuteczności terapii. W przypadku powikłań podaję specjalne zalecenia.

W przypadku każdej osoby chorującej na raka niemałe znaczenie odgrywa kwestia odżywiania się i jego potencjalnego wpływu na konwencjonalne formy terapii. Wielu onkologów ostrzega swoich pacjentów przed zażywaniem antyoksydantów w postaci niektórych witamin. Nie wiadomo jednak, dlaczego lekarze boją się, iż wspomniane witaminy zakłócą przebieg leczenia. Ta obawa bazuje na idei mówiącej, że zarówno podczas chemioterapii, jak i radioterapii – poprzez generowanie ogromnych ilości destrukcyjnie działających wolnych rodników – zabijane są komórki rakowe. W rozdziale 5. pokażę, że takie myślenie jest błędne. Okaże się, że sytuacja wygląda zupełnie inaczej: leczenie za pomocą właściwego odżywiania się naprawdę poprawia skuteczność konwencjonalnych form leczenia. Pozostałe trzy rozdziały dotyczą szczegółów odżywiania się i jego wpływu na leczenie. Omawiam tam oddziaływanie określonych rodzajów tłuszczów i białek na rozwój raka. Podkreślam także, jak wiele tego typu produktów zalecają onkologowie i dietetycy specjalizujący się w leczeniu chorób nowotworowych.

W rozdziale 6. wyjaśniam dokładnie, w jaki sposób konkretne substancje odżywcze blokują rozwój nowotworów i mogą zahamować działanie genów odpowiedzialnych za rozprzestrzenianie się raka. Szczególną rolę układu immunologicznego w zwalczaniu raka po raz pierwszy dostrzeżono ponad czterdzieści lat temu. Ostatnie badania nie tylko potwierdziły wcześniejsze obserwacje, ale odpowiednio dostosowały leczenie, dzięki czemu jest ono obecnie skuteczniejsze. Dowiedzieliśmy się ponadto, że sposób odżywiania odgrywa główną rolę w funkcjonowaniu układu immunologicznego, zwłaszcza tej jego części, która odpowiada za zwalczanie nowotworów. Prawdę powiedziawszy, niedobór nawet jednej substancji odżywczej może spowodować poważne zaburzenie w funkcjonowaniu układu immunologicznego.

W rozdziale 7. omawiam niektóre sposoby wzmocnienia funkcji układu immunologicznego dotyczącej zwalczania nowotworów.
Na koniec, w rozdziale 8., podsumowuję wszystkie informacje. Omawiam również, w jaki sposób spożywanie powszechnie występujących dodatków może przeszkodzić w skutecznym leczeniu, np. fluorek może przyczynić się do rozwoju guza w 25 procentach, a mimo to niewielu onkologów ostrzega swoich pacjentów przed tą substancją. Rtęć, glutaminian sodu (MSG), aspartam i inne substancje toksyczne również mogą zwiększyć zachorowalność na choroby nowotworowe, negatywnie wpływać na terapię i prowadzić do pogłębienia się choroby.
Na końcu książki znajduje się lista zalecanych suplementów wysokiej jakości.

Chociaż starałem się umieścić tu jak najwięcej informacji potrzebnych chorym na raka, musiałem ograniczyć zakres niektórych tematów ze względu na objętość tej pozycji. Jednak czytelnicy wyniosą z lektury istotne wiadomości niezbędne do zmaksymalizowania skuteczności terapii, zmniejszenia powikłań wiążących się z konwencjonalnymi formami terapii i zapobieżenia im, a także do osiągnięcia sukcesu w walce z chorobą. Większość pacjentów, którzy zastosują się do moich zaleceń, poczuje się lepiej i nabierze więcej energii.


Naturalne strategie w walce z rakiem
Spis Treści


  • Przedmowa
  • Podziękowania
  • Wstęp
  • 1. Zwalczanie chorób nowotworowych za pomocą właściwego odżywiania się
  • 2. Proces rozwijania się choroby nowotworowej
  • 3. Chemioterapia: trucizna na raka (i na pacjenta)
  • 4. Radioterapia, czyli spalanie nowotworów
  • 5. Odżywianie się a choroby nowotworowe: fakty i mity
  • 6. Odżywianie się a leczenie chorób nowotworowych
  • 7. Odżywianie się, choroby nowotworowe a odporność
  • 8. Zwalczanie specyficznych problemów związanych z terapią osób chorych na nowotwory
  • Przypisy
  • Zalecana lektura
  • O Autorze


✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
Jagoda, ocena: 5/5
2012-04-30
Mawia się, ze rak to nie wyrok, ale wciąż trudno jest się przebić z tą informacją do ludzkiej świadomości. Wciąż wiele osób woli nie iść do lekarza niż usłyszeć diagnozę: nowotwór. Tymczasem wiele osób prowadzi doświadczenia dotyczące nie tylko nowych terapii antynowotworowych, ale jednocześnie wszelkiego rodzaju wspomagaczy ich działania. Czasami odrobina zmian w żywieniu może sprawić, że chemio- bądź radioterapia staną się nie tylko znacznie skuteczniejsze, ale i delikatniejsze dla organizmu chorego. Nie tylko zagwarantujemy sobie pełne uzdrowienie, ale jednocześnie unikniemy najbardziej uciążliwych efektów ubocznych. Gorąco polecam tę książkę!
 
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj