Dobre Książki

Na kiełki

Por na kiełki 1g Vilmorin

4,73 zł 3,49 zł


Por na kiełki 1g Vilmorin Wypłukane nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zalać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Przepłukiwać i zlewać wodę, co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Przeznaczenie: Idealne jako dodatek do dań głównych, sałatek i kanapek. Warunki: Kiełki pora mają właściwości bakteriobójcze i obniżają poziom złego cholesterolu.
Soja na kiełki 40g Legutko

3,66 zł 2,48 zł


Soja na kiełki 40g Legutko Kiełki soi są bogatym źródłem białka, żelaza, wapnia, magnezu oraz witamin: C, B, A i PP. Są prodyktem bezglutenowym. Wpływają uspokająjco, mają działanie przeciw nowotworowe. Kiełki można spożywać jako dodatek do kanapek, sałatek, twarożku, zup, sosów, farszów. Aby ułatwić ich trawienie najlepiej dodać je do potraw pod koniec gotowania. Sposób produkcji kiełków: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustwić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu.Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Mieszanka pikantna na kiełki 20g Vilmorin Premiu

5,78 zł 4,49 zł


Mieszanka pikantna na kiełki 20g Vilmorin Premiu Nasiona kiełkują w kontakcie z wodą, powietrzem i ciepłem. Kiełki zawierają bardzo dużo białka, witamin i związków mineralnych niezbędnych dla organizmu. Idealne jako dodatek do dań głównych, sałatek i kanapek. Warunki uprawy Zamoczyć nasiona na 6-8 godzin w zmienej wodzie, następnie równomiernie rozłozyć na siarce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i utrzymywać ten poziom wody. Po 3 do 5 dniach nasiona wykiełkują. kiełki zbierać gdy osiągną 3-5cm długości. Kiełkujące nasiona należy płukać dwa razy dziennie. W trakcie kiełkowania warto próbować smaku kiełków, aby spożyć je w momencie gdy osiągną odpowiadajacy Państwu smak. Gotowe kiełki można przechowywać w chłodzie przez 3-4 dni. Skład: 75% lucerna siewna Alfa C1, 25% rzodkiewka Saxa
Gorczyca na kiełki 20g Vilmorin

3,77 zł 2,90 zł


Gorczyca na kiełki 20g Vilmorin Kiełki gorczycy zawierają bardzo dużo białka, witamin i związków mineralnych niezbędnych dla organizmu. Wypłukane nasiona należy wsypać do wyparzonego wcześniej słoika i zalać letnią, przegotowaną wodą. Odstawić na kilka godzin. Następnie wylać wodę, przepłukać nasiona, nakryć słoik gazą i odstawić w ciepłe miejsce. Kiełki gorczycy należy przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Kiełki gorczycy są idealnym dodatkiem do dań głównych, sałatek i kanapek.
  • Poprzednia

  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka