KATEGORIE [rozwiń]

Producent BioNature

Zdjęcie produktu Pieprz Zielony Malabar cały 25g

8,37 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Zielony pieprz Malabar 25g Zielony pieprz pochodzi z gęsto zalesionej części wybrzeża Malabar z regionu Kerala w południowo-zachodniej części Indii. Region ten jest zwany ojczyzną pieprzu. Uprawiany jest w drobnych wspólnotach rolniczych, czas zbiorów przypada na początek listopada do środka stycznia. Pieprz ten zbierany jest ręcznie, jeszcze niedojrzały, po czym jest ostrożnie suszony. Ta odmiana pieprzu uprawiana jest w tym regionie dopiero od późnych lat dwudziestych, oferowana jest przeważnie w marynacie solnej lub octowej. Zaburzają one jednak swoisty, znakomity smak zielonego pieprzu. Zielony pieprz Malabar posiada znakomity aromat i przyjemną ostrość. Mielony zielony pieprz nadaje się do przyprawiania mięsa wieprzowego, drobiowego, owoców morza, ryb lub cielęciny. Koniecznie należy dodać go do prawdziwego francuskiego sosu pieprzowego. Prawdziwym i wyjątkowym doświadczeniem smakowym będą aromatyczne świeże truskawki lub dojrzałe mango, delikatnie przyprawione zielonym pieprzem Malabar – SPRÓBÓJCIE ! Szczegóły: zielone, pomarszczone jagody Smak: świeży, subtelnie ostry Dania: stek pieprzowy, jasne mięsa w tym drób, ryby, truskawki
Zdjęcie produktu Biała Szałwia (500g)

202,50 zł 165,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Biała Szałwia (500g) Jest to święte zioło, naturalne kadzidło, które pomoże wypędzić z domu wszelki złe byty, negatywne energie. Działa również na wampiry energetyczne. Uwalnia od niedobrych wpływów i uczuć. Zabezpiecza pomieszczenie i osoby w trakcie odprawiania rytuałów, ceremonii, magii. Chroni przed szkodliwymi wpływami. Powoduje swoistą barierę dymną, tarczę. Pomocna podczas uzdrawiania każdej ludzkiej sfery. Piękne, białe liście tląc się wydzielają bardzo aromatyczny zapach. Zastosowanie Używana do oczyszczania osób, pomieszczeń, mieszkań, wszystkiego co dotknięte może być negatywną energią. Jest bakteriobójcza, przyciąga dostatek. Używana również w szałasach potu. Jak palić W zależności od tego w jakiej postaci kupimy szałwię palimy ją: 1) na węgielku – jeśli mamy pojedyncze liście, czasem trochę pokruszone, na ognioodpornej tacce, w miseczce układamy węgielek (taki do kadzideł czy sziszy, kupić możemy go w internecie lub w sklepach zajmujących się sprzedażą artykułów kościelnych), węgiel podpalamy, na niego kładziemy liście szałwii i okadzamy; 2) jeśli mamy do dyspozycji liście mocno ze sobą związane, coś na kształtu pęku, bukietu, palemki, wtedy możemy okadzać trzymając szałwię w ręku; Sam proces okadzania powinien być bardzo dokładny, należy wykąpać kadzoną rzecz (pomieszczenie, osobę), w dymie. Szczególną uwagę zwracamy na kąty, szczeliny i tym podobne trudno dostępne miejsca. Należy zwrócić uwagę na to JAK tli się nasze zioło. Jeśli przygasa, trzeba mu „pomagać” spalić się, bardzo się iskrzy lub dym nie jest gęsty i obfity – oznacza to, że w tym miejscu coś się dzieje i trzeba pomóc trochę procesowi oczyszczania. Powinno się okadzać w kierunku przeciwnym do ruchów zegara. Po całym przejściu należy dokładnie wywietrzyć mieszkanie, aby złe moce miały ujście.
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj