KATEGORIE [rozwiń]

Wydawnictwo AST

Okładka książki Ortotrofia Podstawy Prawidłowego Żywienia. Tom 2
nowość

84,00 zł 57,92 zł


Kolejny tom publikacji Herberta M. Sheltona Ortotrofia: Podstawy prawidłowego zywieniajest jest kontynuacją tematu prawidłowego łączenia pokarmów, unikania spożywania produktów zdenaturyzowanych przez obróbkę termiczną. Przetłumaczone na język polski największe dzieło jego życia – The Hygienic System, składające się z siedmiu tomów wydanych w latach 1934–1942 – jest słusznie uważane za podstawę literatury naturopatycznej XX wieku. W niniejszym tomie autor przedstawia czytelnikowi zasady zdrowego odżywiania, polegające przede wszystkim na prawidłowym łączeniu produktów celem zapobiegania procesom fermentacji i ułatwienia pracy układu pokarmowego człowieka. Znaczna część tomu 2 poświęcona jest tematom, które nie były jeszcze szczegółowo omawiane w innych książkach, wydanych przez Wydawnictwo AST, a mianowicie odżywianiu się kobiet w okresie ciąży, karmieniu niemowląt, odżywianiu dzieci w wieku 2 – 6 lat. Jednym z ważnych tematów, poruszonych w tomie 2 jest temat pożyteczności lub szkodliwości spożywania mleka krowiego przez człowieka. Nawet kilkadziesiąt lat temu, kiedy Herbert Shelton tworzył swoje dzieło, temat ekspansywnego rozwoju przemysłu mleczarskiego i chemii obecnej w produktach spożywczych już był jednym z istotnych.
Okładka książki Ortotrofia: Podstawy prawidłowego żywienia. Tom 1

84,00 zł 57,92 zł


Autor niniejszej książki, Herbert M. Shelton (1895–1985), jest twórcą ortotrofii, systemu prawidłowego odżywiania stworzonego na podstawie licznych badań i obserwacji, szeroko przetestowanego i udowodnionego w praktyce. Naukowiec ten niejednokrotnie odważnie przeciwstawiał się zaleceniom ówczesnej medycyny, a efektem jego wieloletniej pracy jest 40 książek, broszur i artykułów. Jego główne dzieło – The Hygienic System, składające się z siedmiu tomów (wyd. 1934-1942) – jest słusznie uważane za podstawę literatury naturopatycznej XX wieku. Zostało przetłumaczone na wiele języków i zdobyło uznanie na całym świecie. Teraz także polski czytelnik może zapoznać się z tym dziełem.
Okładka książki Zioła lecznicze krainy syberyjskiej

147,00 zł 101,36 zł


Niniejsze wydanie jest tłumaczeniem rosyjskiej książki wydanej w roku 2003, która z kolei jest dopracowaną i uzupełnioną wersją opublikowanego po raz pierwszy w 1974 r. dzieła "Lecznicze rośliny Kraju Tiumeńskiego". Doczekało się ono wielu wydań, ciesząc się bezwarunkowym uznaniem Czytelników. Łączna ilość wydanych egzemplarzy wszystkich książek Lidii Suriny zbliża się do 1 miliona. Książka "Zioła lecznicze krainy syberyjskiej" to znakomity, praktyczny przewodnik, który pozwala na wykorzystanie potęgi roślin leczniczych. Zawiera on opisy ponad 200 gatunków ziół leczniczych z Rosji i propozycje ich stosowania w przypadku różnych chorób. Z uwagi na zbliżone warunki klimatyczne praktycznie wszystkie z opisanych roślin są spotykane także w Polsce. Publikacja zawiera 96 kolorowych ilustracji roślin.
Okładka książki Głodówka dla zdrowia

84,00 zł 57,92 zł


Jurij Siergiejewicz Nikołajew (1905?1998) – doktor medycyny, profesor, twórca metody terapii dietetyczno-odciążającej (TDO ), zwanej też głodówką leczniczą. Ojciec autora niniejszej książki – S.D. Nikołajew – dowiedział się o leczeniu głodówkami od Uptona Sinclaira*, amerykańskiego pisarza, aktywnego propagandysty i autora książki Leczenie głodówką, z którym S.D. Nikołajew prowadził ożywioną korespondencję. Wychowany w takich tradycjach Jurij Nikołajew z honorem niósł przez życie duchową spuściznę swoich rodziców. Pierwsze wydanie książki ukazało się w 1973 r. nakładem 200 000 egzemplarzy i szybko się sprzedało, wzbudzając duże zainteresowanie zarówno szerokiej publiczności, jak i środowiska lekarskiego. Książka Jurija Nikołajewa opowiada o badaniach skuteczności głodówek leczniczych w ZSRR , o tym, jak głodówka leczy „nieuleczalne” i przewlekłe choroby fizyczne, a także choroby psychiczne o różnym stopniu nasilenia czy uzależnienia, w tym alkoholizm, który przeradza się w zaburzenia psychiczne.
Okładka książki Junona i awoś, czyli Rozwód trwający ćwierć wieku

47,25 zł 32,58 zł


Ta książka nie jest podobna do żadnej innej. Tytuł książki łączy imię głównej bohaterki (Junona) z serią działań bohatera (Andriej), podejmowanych w nadziei na „awoś”. Słowo „rozwód" użyte w tytule należy traktować dwojako: w tradycyjnym, matrymonialnym znaczeniu, a także w nowym, które stało się szczególnie popularne w latach 90. ubiegłego wieku w mówionym języku rosyjskim i odpowiada polskiemu zwrotowi „wykiwać kogoś”. Autor porusza tematy z zakresu psychologii, analizy relacji damsko-męskich, biznesu i przeznaczenia, próbuje dokonywać obserwacji, uogólnień i wniosków. Niektóre z postaci „odbijają się echem” w książce „Pan Propan”. Część epizodów ma określoną logiczną chronologię, choć niektóre z nich mogą pojawiać się jako samodzielne, pełne opowiadania. Oprócz obserwacji czysto psychologicznych, autor, odwołując się do bogatego doświadczenia życiowego, oferuje czytelnikowi możliwość spojrzenia oczami cudzoziemca na zwyczaje polskiego społeczeństwa, niuanse zachowań i rytuały rozpowszechnione w Polsce.
Okładka książki Przetrwanie w XXI wieku

199,50 zł 137,56 zł


Viktoras Kulvinskas (ur. 23 lutego 1939 roku w Kownie (Litwa)) to naturopata, holistyczny lekarz, promotor zdrowego odżywiania, zwolennik surowej żywności i autor bestsellera Survival In the 21st Century. Po II wojnie światowej wyemigrował z rodzicami do Stanów Zjednoczonych. Jest współzałożycielem, razem z Ann Wigmore, Instytutu Zdrowia Hipokratesa, gdzie pełnił funkcję dyrektora ds. badań. O działalności Viktorasa Kulvinskasa pisali w swoich książkach Steve Meyorowitz i Paul Nison. Gdy w 1975 r. ukazała się pierwsza edycja Survival In the 21st Century, książka była najbardziej imponującym naukowym zbiorem udokumentowanych dowodów na życiową rolę niegotowanego pożywienia w diecie człowieka. Do dziś jest uznawana przez szanowanych liderów w dziedzinie zdrowia za „biblię witarianizmu”. V.Kulvinskas był pierwszą osobą, która spopularyzowała dawno niepublikowane prace badacza enzymów dra Edwarda Howella (Enzymy dla zdrowia i długowieczności) Zdając sobie sprawę, że nie wszyscy są gotowi lub chcą spożywać wystarczającą ilość surowej żywności, aby mieć pozytywny wpływ na poziom zdrowia, autor dodał kolejny pionierski wymiar do swojego opus magnum, kontynuując badania, rozwój i marketing suplementów diety. Twierdzi on, że suplementy diety, takie jak algi, trawa pszeniczna, wegetariańskie preparaty enzymatyczne i ziołowe, mogą w znacznym stopniu zminimalizować skutki gotowanej żywności, toksyn środowiskowych. Z nowych tematów, niespotkanych przez wiernych czytelników Wydawnictwa AST w publikacjach innych autorów, pojawia się między innymi szczegółowo omówiony bardzo ważny aspekt spożywania soku z trawy i roli chlorofilu w regeneracji krwi człowieka. W rozdziale Wiele ciał, jedna dusza autor porusza kwestię ciał energetycznych człowieka, co także zostało szczegółowe omówione w książce A. Suworina Leczenie głodowaniem, wydanej przez Wydawnictwo AST w 2022 r.
Okładka książki Leczenie głodowaniem

84,00 zł 57,92 zł


Na początku lat 30. XX wieku A. Suworin wniósł znaczący wkład w rozwój nauki o głodówkach. Interesował się wschodnimi metodami samodoskonalenia i różnymi niefarmakologicznymi metodami leczenia. Po przeczytaniu indyjskich, tybetańskich, chińskich i innych traktatów medycznych, książek o medycynie ludowej, książek zachodnich higienistów sam Suworin napisał i opublikował wiele prac (pod pseudonimem Aleksiej Poroszyn). Najbardziej znane to „Uzdrowienie głodem i jedzeniem”, „Leczenie głodowaniem”, „Praktyka postu”. W niniejszej publikacji czytelnik zapozna się nie tylko z praktycznymi radami dotyczącymi przygotowania się do głodówki i jej przeprowadzeniu. Kilka rozdziałów porusza także tematy niezwykle istotne dla holistycznego podejścia do zdrowia człowieka: astralne i mentalne ciała, magnetyzm, elektryczność. Bardzo cennym dodatkiem do polskiej publikacji jest kompleks unikalnego masażu Aleksieja Suworina – 11 rysunków ze szczegółowymi opisami ruchów, dających możliwość praktykowania tego masażu bez postronnej pomocy.
Okładka książki Encyklopedia rozsądnego witarianizmu

115,50 zł 79,64 zł


Książka ta może okazać się wartościowa dla wielu czytelników. Przede wszystkim dla tych, którzy dopiero zamierzają stać się witarianami i chcieliby bezproblemowo, nie narażając się na zbędne ryzyko, przekonać się o zaletach jedzenia „żywego”, minimalnie i łagodnie przetworzonego pokarmu. Niezbyt przy tym cierpiąc na skutek nadmiernych ograniczeń w trakcie przestawiania się z diety, do której przywykli. Jednak szczególne zainteresowanie publikacja wywoła u osób, dla których surowe pokarmy już są podstawą diety, ale zmagających się z problemami, takimi jak postępująca utrata masy ciała, wycieńczenie, osłabienie, a także zbytnia alkalizacja organizmu. W tej publikacji zamieszczono wskazówki, jak skutecznie je rozwiązać. Książka podpowiada, jak osiągnąć wysoki stopień przyswajania surowego pokarmu, wykorzystując jego dogłębne samotrawienie enzymatyczne. Okazuje się, że dzięki temu można z łatwością pozbyć się zasadowicy – nadmiernej alkalizacji organizmu, która dosięga ortodoksyjnych witarian zazwyczaj w 3–5 roku diety.
Okładka książki Cud głodówki

84,00 zł 57,92 zł


Paul Chappius Bragg (ur. 6 lutego 1895, zm. 17 grudnia 1976) – orędownik amerykańskiej medycyny alternatywnej, naturopata, lider amerykańskiego ruchu na rzecz zdrowego żywienia, przedsiębiorca. Propagator zdrowego stylu życia, zdrowej diety, głodówki, aktywności fizycznej. Autor publikacji "Cud głodówki", po ukazaniu której stał się znany na całym świecie. Fragment książki: Trucizny zaczynają się gromadzić w różnych częściach ciała, powodując schorzenia i wywołując ostre lub przewlekłe bóle. To Matka Natura wysyła nam wyraźne sygnały ostrzegawcze, że nie prowadzimy zdrowego stylu życia, który przewidzieli dla nas Ona i Bóg. Być może winę za swoje problemy zrzucasz na wszystkich i wszystko dookoła – zamiast przemyśleć swoje nawyki i zastanowić się nad prawdziwym ich źródłem. Powiesz: „Ależ skąd! Złapałem przeziębienie z przepracowania” albo „Choruję, bo się starzeję”. Wymówka goni wymówkę. Nie wymieniasz jednak prawdziwej przyczyny: siebie. To my jesteśmy odpowiedzialni za swoje ostre i przewlekłe bóle i przedwczesne starzenie się. Nasze niezdrowe nawyki sprzyjają niskim pokładom Sił Witalnych i zmęczeniu. To powoduje, że organizm nie jest w stanie w pełni usunąć zalegających trucizn. Toksyny znajdują więc narząd do dręczenia, a ból przejmuje nazwę od miejsca, w którym występuje. Jednak źródłem tego bólu jest tak naprawdę twój styl życia.
Okładka książki Dieta 80/10/10

126,00 zł 86,88 zł


Dieta 80/10/10 dra Douglasa Grahama jest jedną z najlepszych merytorycznie prac, dotyczących surowej żywności i frutarianizmu, a także zdrowego trybu życia i ogólnie zdrowego odżywiania, jakie zostały dotychczas opublikowane na świecie. To podręcznik dla wszystkich, którzy dążą do idealnego zdrowia, optymalnej wagi, doskonałej formy atletycznej, radosnego i energicznego życia, dla tych, którzy są zmęczeni półśrodkami i dążą do najlepszego wyniku! Według Douglasa Grahama najbardziej użyteczną i naturalną żywnością dla ludzi są nieprzetworzone termicznie warzywa i owoce, a proporcje składników, które powinny dostać się do naszego organizmu, przedstawia się następująco: 80% kalorii pochodzić powinno z węglowodanów, 10% z tłuszczów i 10% z białek. Autor szczegółowo objaśnia swoją ideę w książce, wykorzystując dane naukowe i własną wiedzę na temat sposobu pracy naszego organizmu. Dr Graham uzasadnia korzyści, wynikające ze stosowania diety 80/10/10, obliczeniami naukowymi, a także wieloletnim doświadczeniem – zarówno własnym, jak i wielu ludzi, którzy skorzystali z jego zaleceń dietetycznych. Książka zawiera analizę błędnych przekonań społeczeństwa w kwestiach żywieniowych, a także wszystkie niezbędne informacje na temat programu 80/10/10. Jest to instrukcja zmiany sposobu odżywiania „krok po kroku” (włącznie z jadłospisem na cztery sezony), która będzie bardzo przydatna dla osób dopiero wkraczających na ścieżkę surowego jedzenia.
Okładka książki Szkoła Zdrowia Michaiła Sowietowa Część 7

50,40 zł 34,75 zł


Siódma część Szkoły Zdrowia Michaiła Sowietowa jest zwieńczeniem publikacji cyklu wykładów popularnego rosyjskiego lekarza naturopaty. Stanowi addendum, w którym autor porusza kwestie nieomówione na łamach książek serii Szkoła Zdrowia oraz kwestie przedstawione pobieżnie. Część 7 zawiera: - rola aktywności fizycznej i jej wpływ na zdrowie, - trzy podstawowe etapy po przejściu na surową dietę, - wpływ termicznie przetworzonej żywności na oczyszczanie organizmu, - o wątrobie, - spory wokół termicznie przetworzonej żywności, - ważny temat: woda, - o skórze po raz kolejny, - o naczyniach krwionośnych oraz układzie limfatycznym, - laksatywy - sól, - posty, procedury hartujące i sauny aktywują proces oczyszczenia ze złogów solnych, - wpływ odżywiania na oczy i wzrok, - o skurczach mięśni, - sen oraz jego znaczenie dla organizmu, - o niedoborach witamin i składników odżywczych, - nasycenie – różnica w spożywaniu produktów surowych a termicznie obrobionych, - produkty fermentowane, - psychologiczne uzależnienie od jedzenia.
Okładka książki Szkoła Zdrowia Michaiła Sowietowa Część 6

50,40 zł 34,75 zł


Część 6 z serii książek Szkoła Zdrowia Michaiła Sowietowa. Zawiera: - Woda: jakość wody pitnej, uzdatnianie, temperatura spożywania. - Skóra jako system wydalniczy. - Układ oddechowy. - Układ płciowy. - Układ sercowo-naczyniowy. - Inne układy organizmu: nerwowy, hormonalny, ruchu, odpornościowy, zmysłów. - Pasożyty. - Oczyszczanie świadomości.
Okładka książki Szkoła Zdrowia Michaiła Sowietowa Część 5

50,40 zł 34,75 zł


Część 5 z serii książek Szkoła Zdrowia Michaiła Sowietowa. Zawiera: Opis narządów i układów ludzkiego organizmu. Układ trawienny. Dwa rodzaje reakcji jelit na zanieczyszczenie. Cechy szczególne jelit oraz metody ich oczyszczania. Objawy oczyszczania a fałszywy głód. Środki przeczyszczające. Funkcja mikroflory jelit i jej odbudowa. Rola wyrostku robaczkowego. Wątroba i trzustka: funkcje i oczyszczanie. Problemy związane z jamą ustną. Układ pokarmowy – podsumowanie. O kiszonkach. Nerki jako system wydalniczy.
Okładka książki Szkoła Zdrowia. Część 2

46,20 zł 31,86 zł


Kolejna część "Szkoły Zdrowia Michaiła Sowietowa" jest kontynuacją publikacji cyklu wykładów rosyjskiego lekarza-naturopaty. W "Części 2 Szkoły Zdrowia" autor przedstawia czytelnikowi algorytm zmiany systemu odżywiania. Rozważa role podstawowych oraz uzupełniających systemów wydalniczych organizmu człowieka. Dzieli się wypracowanymi na podstawie własnej praktyki lekarskiej czterema zasadami, którymi należy się kierować w okresie przejściowym podczas zmiany odżywiania na zdrowsze.
Okładka książki System leczenia dietą bezśluzową

63,00 zł 43,44 zł


Arnold Ehret jeden ze znanych na świecie orędowników naturopatii początku XX wieku. Propagandysta zdrowego odżywiania, poprzez swój System diety bezśluzowej w niesamowity sposób wpłynął na życie wielu ludzi na całym świecie. Przedstawiamy polskiemu czytelnikowi uzupełnione artykułami „Tak mówi Żołądek” i „Tragedia odżywiania człowieka”, a także przykładowym jadłospisem wraz z przepisami, nowe wydanie zawsze aktualnej filozofii Arnolda Ehreta – Systemu Leczenia Dietą Bezśluzową, dotychczas tak trudno dostępnej w języku polskim. To właśnie w tej książce, naszym zdaniem, przejawia się cała moc intelektu, spostrzegawczości, zdrowego myślenia profesora Arnolda Ehreta. Skomplikowane pojęcia i procesy medyczne opisuje on w sposób łatwy do zrozumienia dla każdego czytelnika.
Okładka książki Szkoła Zdrowia. Część 1

42,00 zł 28,96 zł


Szkoła Zdrowia to seria książek – wykładów Michaiła Sowietowa o zdrowym trybie życia, różnorodnych systemach i naturalnych sposobach uzdrawiania organizmu, a także opracowanych przez autora metodach zwalczania schorzeń i zapobiegania wielu przypadłościom zdrowotnym. W Części 1 Szkoły Zdrowia autor wyjaśnia czym jest zdrowie, omawia grupy produktów, podstawy zdrowego odżywiania, a także rodzaje diet. Autorytet w dziedzinie zdrowego odżywiania i rozwoju osobistego, lekarz urolog, naturopata, frutarianin – Michaił Sowietow – stworzył projekt w postaci serii wykładów wideo pod nazwą Szkoła Zdrowia. Filmy umieszczane systematycznie w YouTube odniosły bardzo dużą popularność w rosyjskojęzycznym Internecie. Wykłady zawierają również odpowiedzi na pytania subskrybentów, którzy w chwili obecnej stanowią grupę kilkadziesiąt tysięcy osób. Książka Wydawnictwa AST jest wersją pisaną wykładów Michaiła Sowietowa. W niej polscy zwolennicy zdrowego trybu odżywiania będą mieli okazję zgłębienia nietuzinkowej wiedzy oraz doświadczenia Michaiła Sowietowa, jednego z nielicznych doktorów nauk medycznych, naturopaty i frutarianina w jednej osobie.
Okładka książki Sekrety surowej diety

42,00 zł 28,96 zł


Frédéric Patenaude, autor tej książki, jest witarianinem z prawie 25-letnim stażem. Swoją wiedzą opartą na doświadczeniu dzieli się z innymi w swoich licznych publikacjach oraz artykułach. Cieszymy się i jesteśmy dumni, że teraz, dzięki pierwszej polskiej edycji The Raw Secrets – najbardziej znanej książki o tematyce witariańskiej – także polskojęzyczna społeczność zwolenników surowej diety ma dostęp do tej rzetelnej wiedzy. Trzydzieści jeden zwięzłych rozdziałów zawiera mnóstwo cennych informacji dla osób rozważających przejście na witarianizm. W Sekretach surowej diety znajdziesz dziesiątki wskazówek, które pomogą ci opracować prostą, zdrową i odżywczą dietę. Jeśli męczą cię te same nudne, powtarzające się rady znajdujące się w prawie każdej książce na temat surowej diety wegańskiej, niniejsza publikacja cię zaskoczy!
Okładka książki Pan Propan

39,90 zł 27,52 zł


Historia przedsiębiorcy oparta na prawdziwych wydarzeniach. Na początku roku 1993 Andriej przyjeżdża do Warszawy, aby podjąć pracę w polskiej firmie gazowej. Nie wszystko jednak idzie zgodnie z planem. Postanawia więc sam założyć własną spółkę w Polsce. Dzięki swoim umiejętnościom i predyspozycjom, a także znajomościom w rosyjskich kręgach gazowniczych, udaje mu się osiągnąć pozycję jednego z najbardziej liczących się graczy w gronie importerów propanu-butanu. Autor bohater ..książki zabiera czytelnika w podróż do początku lat dziewięćdziesiątych XX wieku, kiedy rynek gazowy w Polsce rozkwitał. Wracając myślami do swoich najlepszych, a zarazem najbardziej niespokojnych lat, do sytuacji bez wyjścia, wzlotów i upadków, prowadzi rozważania na temat ludzkich słabości i strategii biznesowych. Przedsiębiorca dzieli się własnymi spostrzeżeniami, osobistymi historiami i doświadczeniem życiowym oraz podpowiada, jak pokonać przeszkody na drodze do sukcesu. Jak podjąć właściwą decyzję i zbudować najlepsze relacje z kontrahentami? Jak stworzyć własną firmę od podstaw, obronić swój biznes, swoją rodzinę oraz siebie? Jak zdobyć kredyt zaufania? Jak podjąć trafną decyzję i wybrać „właściwą łódkę”? Co oznaczają w kręgach biznesmenów takie pojęcia jak honor, sprawiedliwość, wielkoduszność, zaufanie, współpraca, umowa niepisana? Po co przedsiębiorcom zasady moralne i jak mentalność wpływa na biznes? Książka Andrzeja Pierowskiego „Pan Propan” jest unikalną pozycją na rynku wydawniczym – do tej pory temat rozwoju branży gazowniczej w Polsce w latach dziewięćdziesiątych, ujęty w ramy powieści obyczajowej, nie był obecny w polskiej literaturze.
Okładka książki Kulinarna księga Natury

37,80 zł 26,06 zł


W książce autor dzieli się własnymi tajemnicami i przedstawia 100 przepisów na przygotowanie "żywych" potraw. To właśnie oryginalne receptury stanowią zasadniczą zawartość tej książki. Dzięki konkretnym wskazówkom każdy będzie potrafił "skomponować" pełnowartościową dietę, dostosowaną do indywidualnej kondycji i uniknie typowych błędów diety wegetariańskiej i witariańskiej.    Siergiej Gładkow jest doktorem nauk matematyczno-fizycznych, w przeszłości z sukcesami zajmującym się fizyką eksperymentalną, autorem wielu publikacji. Gdy jego karierę naukową przerwała zagrażająca życiu choroba onkologiczna, postanowił zrezygnować z pomocy lekarzy i wszystkie sprawy związane ze zdrowiem wziąć w swoje ręce.   Od tego czasu minęło prawie ćwierć wieku. Autor znalazł nową drogę i cel swojego życia – poszukiwanie sposobów uzyskania jedności z Przyrodą, rozumianą jako żywy organizm. Wydał w Rosji już kilka prac na temat zdrowego odżywiania.   Jedną z głównych idei niniejszej książki jest postrzeganie budowania diety idealnej jako procesu twórczego, do którego należy podchodzić, kierując się nie narzuconymi teoriami i dogmatami, ale uważną obserwacją własnego organizmu – to w nim mamy poszukiwać symptomów rosnącej witalności.   Jak ze swojego jedzenia uczynić lekarstwo i źródło sił, a jednocześnie nadal czerpać z niego przyjemność, bez samoograniczenia i ascezy?
Okładka książki Frankenstein. Czytamy w oryginale wielkie powieści

16,90 zł 11,56 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Seria wydawnicza "czytamy w oryginale" zawiera adaptacje największych dzieł literatury światowej w wersji dwujęzycznej, przeznaczonej dla uczących się języka angielskiego. Adaptacja powieści Mary Shelley Frankenstein została przygotowana z myślą o czytelnikach na poziomie średnio zaawansowanym, jednak dzięki obecności polskiego tłumaczenia z książki korzystać mogą również początkujący w nauce języka angielskiego.
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj