Dobre Książki

399 przetworów na zimę

30,45 zł 22,38 zł


W poradniku znajdziemy wiele różnorodnych pomysłów, zachęcających do robienia przetworów i stanowiących alternatywę dla kupnych, gotowych produktów. Chcesz samodzielnie zawekować coś więcej niż tylko dżem, warzywa lub mięso? A jakby tak zamknąć w słoikach kiełbaski curry, a puszkach chleb? Autorka przedstawia 399 doskonałych przepisów, dzięki którym nauczymy się wekować wszystko: od warzyw i owoców po mięs, ryby, zupy i inne potrawy. Ich zrobienie nie wymaga ani przesadnego nakładu pracy ani nie jest drogie.
Wędzenie dla smakoszy

34,90 zł 25,65 zł


Wędzenie ma bardzo długą tradycję. Zwykle z wędzonkami kojarzą nam się mięso i ryby. A przecież dzięki różnym metodom wędzenia wyjątkowo smakować mogą również sól, jaja, chleb, owoce, warzywa, sery, orzechy, zioła, a nawet słodycze! Jeśli dotychczas sądziliście, że wędzić można tylko w wędzarni, macie teraz szansę zmienić zdanie. Na grillu, w woku, w wędzarni stołowej, pod kloszem do wędzenia, w piekarniku albo w puszce po ciastkach – Cosima Bellersen Quirini, autorka niniejszego poradnika, prezentuje cały wachlarz różnych metod wędzenia tym, którzy nie boją się eksperymentować. • Na czym polega wędzenie na zimno, na ciepło i na gorąco? • Jak wędzić, co wędzić i w czym wędzić? • Ponad 200 wyjątkowych i sprawdzonych przepisów na znakomite wędzonki. Czas na wędzarniczą kuchenną rewolucję!
Domowe pyszności - łatwe do zrobienia

30,45 zł 22,38 zł


Odkrywamy na nowo proces fermentacji: własnoręczny wyrób kiszonej kapusty, kimchi, miso, ketchupu, sera i szynki, a także warzenie piwa i pieczenie chleba są bardzo proste dzięki maleńkim pomocnikom: bakteriom i drożdżom. Fermentacja jest pradawną metodą, umożliwiającą wyrób i konserwowanie wielu artykułów żywnościowych. Powstałe produkty spożywcze są zdrowe i lekkostrawne, regulują trawienie, wzmacniają układ odpornościowy, a przede wszystkim - mają niezrównany smak! Przekonajmy się sami i dajmy zainspirować ponad 250 przepisom na smaczne produkty!
Domowe jogurty, twarożki, sery

19,90 zł 17,81 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Jeśli jesteś zainteresowany wykonywaniem produktów mlecznych w domu, ta książka jest dla Ciebie! Bez żadnego problemu możesz wykonać w swojej kuchni masło, ser, twarożek lub jogurt! Dzięki sprawdzonym przepisom dowiesz się, jak w warunkach domowych, bez użycia sztucznych konserwantów przygotować świeży nabiał.
Domowe jogurty, twarożki i sery REA

19,90 zł 17,81 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Jeśli jesteś zainteresowany wykonywaniem produktów mlecznych w domu, ta książka jest dla Ciebie! Bez żadnego problemu możesz wykonać w swojej kuchni masło, ser, twarożek lub jogurt! Dzięki sprawdzonym przepisom dowiesz się, jak w warunkach domowych, bez użycia sztucznych konserwantów przygotować świeży nabiał.
Domowy wyrób wędlin. Kiełbasy, szynki...

34,90 zł 25,65 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Wędlinę można przygotować w domu samodzielnie! Od tej chwili zrobienie swojskiej wędliny będzie łatwe! Sami zdecydujecie, co dać do środka i jak powinna smakować. Cosima Bellersen Quirini poprowadzi cię za rękę, krok po kroku do pierwszego domowego wyrobu. Dzięki sprytnym wskazówkom i oryginalnym dodatkom wykreujesz nadzwyczajne rodzaje wędlin we własnej kuchni. Zapraszamy do degustacji! Koperkowe salami, śmietankowa pasztetowa z pieczonymi owocami, metka z ziołami, bawarski pasztet, salami jagnięce z porto… Proste i przepyszne!
Kulturotwórcze i religijne aspekty podróży...

90,00 zł 66,14 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Podróż, w tym również droga, jak przyjmują niektórzy badacze, była i jest nośnikiem kultury. Podróżnik - duchowny, wybierający się na wędrówkę, nie był tylko zwykłym turystą podziwiającym zabytki oraz piękno natury.Wyróżnić można kilka powodów skłaniających go do zaplanowania i zrealizowania wędrówki, a to: religijny, dyplomatyczny, naukowo-poznawczy oraz artystyczny. Chcąc przybliżyć i opisać podjętą podróż, autorzy artykułów niniejszego tomu, zatrzymali się na trzech podstawowych jej aspektach. Pierwszym był niewątpliwie sam podróżnik, decydujący się dobrowolnie i z ochotą, ale także pod przymusem, na rozkaz władzy zwierzchniej lub na zasadzie skazującego go wyroku sądowego, podjąć wędrówkę.Droga z wszystkimi jej konsekwencjami, a więc ryzykiem i niebezpieczeństwami czyhającymi na lądzie, morzu i w górach, to drugi aspekt podjętego problemu. Trzecim elementem było osiągnięcie zamierzonego rezultatu. A więc dyplomata wypełni podjęte zadanie, pielgrzym dotrze do miejsca uznanego za święte, duchowni artyści zrealizują zaplanowane dzieło sztuki, studiujący zakonnicy wzbogacą swą wiedzę, a wszyscy podróżujący z ciekawością turysty i z wiarą pielgrzyma odkryją nowy i nieznany świat.  
  • Poprzednia

  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka